...the world of FERNANDO ALONSO...

nedjelja, 19.11.2006.

...malo zafrkancije...

Pozdrav ekipa! Našla sam vremena da se javim od silnog učenja i skupljanja što boljih ocijena.
Negdje sam naišla na nekaj od čega me tri sata bolio trbuh, koliko sam se smijala!!!

YuGo3006

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Svijet automobilizma kao da ne poznaje granice. Svaki dan se u nekoj tvornici proizvede neki novi automobil, ali svaki od tih ima nešto po čemu ga se prepozna kao drukčiji od ostalih.
Tako odnedavno svjetsku pozornost privlači pravo tehnološko čudo od automobila. Namijenjen je za trkaće staze, ali može poslužiti i za gradsku vožnju. Izgleda kao bolid Formule 1 i u potpunosti je prilagođen. Ovo čudo zove se – YuGo3006®!

DUŽINA: 3,60 metara
ŠIRINA: 1,70 metara
VISINA: 1,33 metara
TEŽINA: 1234,56 kilograma

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

MOTOR
Sastavljen je od dvije kante (svaka po 5,5 litara) na koje se nadovezuju dva turbo-punjača i osam cilindara sa 32 ventila. Uzme li se u obzir da proizlazi iz dvorišne radinosti, agregat V4 izgleda više nego sjajno. Ako su ove kante pune do kraja, što iznosi 11 litara, ta je količina dovoljna za nevjerojatnih tisuću metara i cca 22 minute.

GORIVO
Može poslužiti ostatak ulja od ručka ili nepotrošena svinjska mast od prošlog kolinja, što se često preporuča. Najnoviji trend je da se kao gorivo koristi neispijeno piće iz lokalnog kafića. Međutim, to je još uvijek nelegalno jer prema zakonu, vozilo mora ostati smireno dok je u funkciji.

SNAGA
Ovisi o tome koliko konja vlasnik ima kod kuće. Ako vlasnik smatra da nema dovljno konja doma, može posuditi i od susjeda. YuGo3006 omogućuje i adekvatnu zamjenu za divlje veprove ili indijske bikove. Ukoliko vlasnik želi izuzetnu snagu, može se za pomoć obratiti vodstvu zagrebačkog Hipodroma.

BRZINA
Ona sad ovisi o snazi i želji vlasnika. No mora se znati da velike brzine nisu moguće iz dva razloga. Prvi: YuGo3006 nije u potpunosti prilagođen za gradsku vožnju, te više pogoduje prometnicama npr. Knina ili Motovuna. Drugi: ako vlasnik želi osjetiti adrenalin i provozati se trkaćom stazom, mora znati da nije sam kao vlasnik vlastitog prozvoda, te da su tu španjolski, finski i njemački vlasnici koji su već registrirani sa svojim vozilima i imaju kvalitetu.

AERODINAMIKA
YuGo3006 sa svake strane ima po troje krilca koji «režu» zrak i omogućuju glatku vožnju u prostoru. Ima pogon na sva četiri kotača te je olakšan prolazak i kroz najoštrije zavoje. Takozvani «nos» vozila na vrhu je oblikovan u špicu na koju se vežu dvije pravokutne ploče dimenzija 70x20 centimetara. Ta činjenica govori da vlasnik svojim vozilom za vrijeme zime može očistiti snijeg ispred svog ulaza.

GUME
Moraju biti posebne i moraju postojati prilagođene za zimu i ljeto, kišu i sunce. Obavezna širina iznosi 33 centimetara, a promjer 66 centimetara. Razlog takve veličine jest u tome što u sebi imaju takozvani hidro-ventilacijski sustav koji je specifičan za kišne i zimske gume. One svu tekućinu i vlagu pretvaraju u paru koja hladi motor i onemogućuje bilo kakvo škripanje. Obavezno se moraju mjenjati tri puta godišnje, najbolje kod mjesnog vulkanizera.

VANJSKE KARAKTERISTIKE

IZGLED I DIZAJN
Kao što se već spomenulo, izgleda poput bolida Formule 1, ali vozačeva kabina ima sve karakteristike osobnog automobila i vrlo je udobna, što olakšava i najdulje vožnje. Izgledom podsjeća i na kukca, a bočna krilca asociraju na svemirski brod. Linije su blago zaobljene, a pogled s prednje strane daje dojam kao da se gleda tigra.

ODRŽAVANJE
Vrlo je lagano. Može se koristiti hladna voda iz dvorišnog bunara i uvijek dobro poznata Auto-moto Kozmetika iz najnovije linije za njegu vozila Nevena Ciganovića. Kod brisanja i sušenja najvažnije je da temperatura kod glačanja ručnika ne prelazi ispod 88° Celzijevih stupnjeva.

CIJENA
Po dogovoru.

Po svemu sudeći, vrlo je lako zaključiti da vrijeme ovog tehnološkog čuda tek dolazi i da će doista potući svu konkurenciju pred sobom. Teško je zamisliti da će se prozvesti nešto bolje i jače od ovoga, jer je po svim karakteristikama YuGo3006 znatno napredniji od svih mogućih klonova.

- 09:21 - ...stisni gas... (5) - ...troši gorivo... - kap goriva