...the world of FERNANDO ALONSO...

srijeda, 13.09.2006.

...VN Italije: STRAH-SUZE-BOL...

Prije svega, oprostite na kasnom pisanju posta jer sam se tek jučer na večer vratila. Dok je velika većina vas, posjetitelja mog bloga, grijala školske klupe, ja sam šetala prekrasnom Monzom koja se nalazi nedaleko od još ljepšeg Milana. No, nisam imala vremena razgledavat čari Italije, jer sam tih dana (kada mi je važila akreditacija) morala biti u blizini staze ili na stazi. Znači: od srijede do nedjelje, od 8 ujutro do 18 popodne. Kratak niz događaja na kojima sam bila: dva tehnička testiranja, ugradnja novog motora u bolid (koji se nije pokazao, jel, pouzdanim), dvije press-konferencije, a najviše sam sretna zbog toga jer sam mogla za vrijeme utrke biti u - Renaultovom boxu! Ekipa je super, svi se znaju zafrkavat i ful su duhoviti. To je ukratko moj boravak s "tehničke" strane.
Zadnjeg dana Italia GP-a, sama utrka, bili su to za mene izuzetno teški emotivni trenuci. Prvenstveno jer sve to gledam uživo. Prije utrke nisam bila smirena, kao da sam osjećala da će se nešto dogoditi. Osjećaj me, na žalost, nije prevario. 44. krug, dim iz stražnjeg djela bolida, Alonso na poligonu izvan bolida. Skamenila sam se! Suze, kao nikad do sada, slijevale su mi se niz lice, a bol koja me obuzela doslovno me gušila! Snažnije od utrke u Mađarskoj koju sam gledala u Španjolskoj! Nitko me nije mogao utješiti, čak ni teta koja je išla sa mnom u Italiju!
U tom trenutku shvatila sam nešto što nisam ni slutila. Alonso me ne zanima samo kao vozač na stazi, nego i kao osoba koja ima osjećaje i s kojom suosjećam u svakom trenutku. S njim dijelim radost i tugu, sreću i razočarenje. Znam da vam je to smiješno dok ovo čitate, jer sam gotovo sigurna da nikad neću moći izać s njim na tequillu i popričat o nekim drugim stvarima. Želim reći da ne navijam za Alonsa u segmentu tinejđerske zaljubljenosti u poznatu osobu. Navijam za njega u segmentu navijačke povezanosti vozač-navijač i znam da to nikad neće prestat.
Što se tiče one kazne Alonsu, to je bila gadna namještaljka FIA-e! Sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da je udaljenost između Alonsa i Masse bila 155 metara i nema govora o "štopanju"!
U FIA-i vlada svima nama dobro poznati dvojac mito&korupcija i sve rade da namjeste naslov Starom Konju Njemačkom. Kad smo već kod njega, čitavo vrijeme sam čekala riječ "odlazim", a kad sam ju čula istog trena sam izmolila 3 Očenaša, 2 Zdravomarije i 1 Slava Ocu!!!
Na svoje oči sam se uvjerila kakav je Schumacher zapravo. Htjela sam mu prenijeti pozdrave od jednog dragog prijatelja austrijanca i čekala sam ga ispred boxa prije slobodnih treninga. Ono što je najvažnije nisam bila sama, bilo je barem još 70-ak ljudi od kojih većina njegovih navijača. Što mislite, što je napravio kad je došao do nas? Sve nas je odbio kao da smo ******!!! Eto! Tek toliko.

- 10:50 - ...stisni gas... (32) - ...troši gorivo... - kap goriva

nedjelja, 03.09.2006.

...Iz života FERNANDA ALONSA...

- Za volan je sjeo još kao trogodišnjak na dječjim utrkama i od tada pobjeđuje;
- Prvi puta se poljubio kad je imao samo deset godina;
- Ovakav izgled ima zahvaljujući latino-korjenima koje vuče iz Meksika i Argentine;
- Još u osnovnoj školi slovio je za velikog zavodnika, a zbog njega su u srednjoj školi neke mame svoje kćeri ispisivale iz škole;
- Neko vrijeme se bavio i pjevanjem, ali ljubav prema automobilizmu je prevagnula;
- Svojoj majci svake godine za Majčin dan naruči pjesmu na radiju, to traje već četrnaest godina;
- Na svakom spoju daje sve od sebe da se cura uz njega osjeća ugodno, sigurno i opušteno;
- Kad je imao petnaest godina, nakon pobjede na jednoj dječjoj utrci, na razglas je rekao curi da je voli;
- Veliki je vjernik i uvijek se pomoli prije i nakon utrke;
- Više puta mu je bio ponuđen masni iznos da se skine za američki Playgirl, ali on je to glatko odbio (pitam se zašto...);
- Zbog njegovih zavodničkih sposobnosti, obožavateljice potpuno gube razum u njegovoj blizini;
- Nakon svake utrke popije čašicu tequille;

...kao dječak za volanom...
Image Hosted by ImageShack.us

...hmmm...
Image Hosted by ImageShack.us

Na B1 vas ne moram podsjećati. To se zna!

- 11:11 - ...stisni gas... (34) - ...troši gorivo... - kap goriva