femfem

petak, 15.09.2006.

Fina motorika

Možete ovaj post smatrati i nastavkom. Na primjer, kako rukom zadovoljiti curu 2. Kažu da nastavci nikad nisu tako dobri kao prvi, ali ovo je ipak nešto sasvim drugačije.
Dakle, sve je ok, klitoris je davno pronađen i redovito se koristi za dovođenje cure do orgazma. Već znate i ritam i pokrete i način… i sve je spremno za daljnje igrarije. Pa može jedan prijedlog čisto tehničke naravi.

Za dobro izvesti ovo (barem prvi put), smjestite se na bok kraj cure koja leži na leđima ili djelomično legnite na nju. Glavno da vam ruka smještena tako da čitavu površinu dlana možete bez napora osloniti na intimna područja cure. Malo ju mazite i ljubite, igrajte se s klitorisom, ali vrlo neobavezno. Da bi cura maksimalno uživala u ovoj igrici, mora biti dobro ovlažena i bar relativno uzbuđena.

Kad osjetite da je tome tako, uvucite prst curi u vaginu, a dlan pomaknite tako da vrhom palca možete dohvatiti klitoris (vjerojatno ćete morati cijelo tijelo pomaknuti malo niže u odnosu na curu). Nema veze ako prst nije do kraja u curu, važnije je da dohvatite klitoris. To što je cura ovlažena i uzbuđena eliminirat će eventualne nepreciznosti u uporabi palca. Dobra je strana što ga lakše od ostalih prstiju možete micati lijevo-desno ili kružiti njime.

Pokušajte simultano micati ruku, tako da palcem prijeđete po klitorisu prema gore kad izvlačite prst ili da skupljate dlan pa istovremeno klizite prstom van, a po klitorisu prema dolje. Za one koji to ne mogu sami osjetiti (bok, dečki): ovo je izrazito, ali izrazito ugodno i ispunjavajuće jer istovremeno mazite klitoris, famoznu g-točku, ulaz u vaginu, a i područje uokolo dobije nešto.

Ipak, baš zbog toga, curi bi to moglo biti previše osjeta istovremeno. Ako sve izvedete kako treba, nikako ne bi trebalo biti neugodno, ali moguće je da će joj to biti previše za svršiti. Barem prvi put ili prvih nekoliko puta. Ako vam se čini da je to na stvari, vidite da je cura jako uzbuđena i da doslovno ne može doći k sebi, a ne može svršiti, umirite prst u vagini. O vama ovisi hoćete li ga izvaditi ili ostaviti da miruje i samo palcem prelaziti preko klitorisa. U ovoj fazi će većini cura vjerojatno pasati malo čvršći i odlučniji pokreti.

Ako vam i ne uspije u potpunosti prvi put (puno stvari odjednom, nikako da ukrotite vražji dlan, ruka se čini prevelika…), probajte malo vježbati. Definitivno izrazito zadovoljavajući položaj. I ako se slučajno nadate ženskoj ejakulaciji, recimo da joj ovaj položaj može pridonijeti. Ali, o tome neki drugi put.

Dodatni savjet: ako vas ruka počne boljeti, pomaknite se malo niže, recimo dovoljno da curu možete ljubiti po donjem dijelu trbuha i radite ono sa skupljanjem dlana. Ili podignite donji dio tijela cure na vaše noge ili jastuk. Ako još uvijek boli, prebacite se malo samo na prst (prste) koji su u vagini dok ne odmorite dlan.

- 10:58 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.09.2006.

Zašto cura ne može svršiti

Kao odgovor na Klarin komentar, ali i druge komentare, ajde da odgovorimo na ovo tako često postavljano pitanje. To jest, ja ću ponuditi odgovore, a ako netko misli da postoji još neki razlog, neka ga napiše.

1. Cura ne svršava jer zapravo ne zna kako.
Nije se samozadovoljavala nikada ili samo u onoj rijetko spominjanoj pozi na trbuhu, kad zapravo do orgazma više dovode stvari koje su u glavi, a manje mehanički pokreti (cura zapravo leži na rukama). Međutim, ako se cura može dovesti sama do orgazma, razlog je nešto drugo.

2. Cura se ne može opustit.
Kao što je jasno napomenula Klara, dečki ili cure (s pravom) misle da su uspješni u seksu samo ako i cura (njihova partnerica) svrši. Međutim, nekad se to toliko forsira da cura osjeća svoj eventualni orgazam kao obavezu. Da bi se druga strana osjećala bolje, sposobnije, ugodnije.

3. Druga strana previše forsira.
Ne mogu se svi s partnerom opustiti odmah, naročito ako je riječ o novom partneru ili ako su umorni. Ponekad zaista cura ne može svršiti. Umjesto uzrujavanja i bijesa praćenog mahnitim pokušajima (tipa 'lizo sam je satima, ali nikako da svrši') pomaže smirivanje situacije. Leći kraj cure, zagrliti ju malo, a onda pitati nešto tipa 'kaj, nikak ne ide?' ili 'mogu možda napraviti nešto što bi ti htjela?'. Ako kaže da nikako ne bi i d joj baš paše ovako, poslušajte ju. Kad se malo opusti (cure se često naprežu da bi stigle do orgazma, to u nekim slučajevim pomaže, iako se zapravo lakše svrši kad si opušten), sigurna u vašem zagrljaju, recite da je tako seksi, da vam se tako sviđa i možete li ju malo samo maziti, niš ona ne mora, samo da ju malo mazite. Ako više volite oralni seks, možete pitati i za ljubljenje, iako je ovo bolja situacija za malo maziti curu. Ne mora čak ni svršiti (iako je to vrlo moguće dok je tako opuštena i uzbuđena od seksa), važno je malo bliskosti, važno je da joj je lijepo i da se ne osjeća obaveznom svršiti.

4. Druga strana ne zna što radi.
Što apsolutno nije neki užasni problem. Kako zapravo dovesti ženu do orgazma? Teško je samo ako se misli da se mora. Ako cura ne može svršiti, a sama može, nagovorite ju da se malo dira pred vama. Recite da vas to jako pali, da je užasno seksi, da bi htjeli znati šta joj paše. Nakon malo gledanja, pomozite. Možete ući prstom u nju dok si ona mazi klitoris. Možete malo lizuckati po i oko njezinog prst koji radi. Možete probati oponašati njezine pokrete i pitati ju paše li joj to, bi li htjela jače ili slabije. Definitivno pokažite koliko vas to uzbuđuje, ona kako se mazi, njezin izraz lica. Na neki se način bar malo uključite u igru. Pa drugi put bar malo više. Ako vam se čini da joj to smeta, malo se odmaknite, ali ne potpuno.
Ako ni cura ne zna kako bi svršila, morat ćete malo eksperimentirati. U tom je slučaju najvažnije da curi date do znanja da ni u kom slučaju ne očekujete obavezni orgazam. Inače bi vam mogla početi lagati, to jest glumiti, a to je već novi set problema. Zapamtite, cure, dečki, muškarci, žene, svi koji imate partnerice bilo kojih godina: nije problem ne znati dovesti ženu do orgazma, problem je ne naučiti.

Dodatak: frigidnost
Da, ako je žena imala tešku nesreću u kojoj su joj ozlijeđeni spolni organi ili slično. Da, ako ima teeeških psihičkih problema (tipa bila je zlostavljana ili slično). U ostalim slučajevima, frigidnost ne postoji. A stalna prikrivena prijetnja ženi da će ju se proglasiti ili smatrati frigidnom, a ne hot sexy cosmo djevojkom i vodi do mase problema.

I na kraju: Klara

klara
hej. super ti je blog. nevjerojatno zanimljiv i poučan... uglavnom, kao i svi ostali imam jedan problem... najme, moj se dečko jako jako živcira ako ja ne svršim. a ja nikada nisam svršila sa njim. zato uvijek moram glumiti jer je on stravično u bedu. nekoliko puta sam mu pokušala objasniti da seks ne treba biti loš ako ja ne svršim i da je to vrlo normalno da cura ne svrši i bla bla, ali on se ipak bedira. onda mi ponudi oralno i ja pristanem i niti tada ne svršim (ali odglumim da jesam), jer mu vidim onaj užasan izraz lica kada to radi. on to jednostavno mrzi. ima mu užasan okus. tako da mu ja nakon nekoliko takvih puta sada zabranjujem da me oralno zadovoljava (ako se to tako može nazvati) to mi je jednostavno gore nego da mi ništa ne radi. molim te da mi samo ne kažeš da mu objasnim što treba raditi i kako itd jer jesam, ali nekako mu nikada ne uspijeva. već razmišljam o tome da ga ostavim zbog lošeg seksa iako to je površno, samo mi se više ne da svršavati sama, doma...:( poZ

Savjet:
Pokušaj još jednom razgovarati s njim, reci mu da te to što te tjera da svršiš samo još više koči. Reci mu sve što ti piše ovdje gore, da se zbog toga teško možeš opustiti. Reci mu da nije sve u lizanju, reci mu da ti time ne radi nikakvu posebnu uslugu, tak da definitivno ne mora raditi stvari koje mu se gade. Reci mu da prestane dramiti (bedirati se) jer vas to definitivno nikamo neće odvesti. Reci da ako te zaista želi zadovoljiti, neka lijepo obrati pažnju na to što mu govoriš. Ako to teško izvodi, pomozi mu, usmjeri ruku, reci kad hoćeš jače ili brže. Dovedi se sama skoro pred kraj, pa neka on pokuša dalje. Nemoj biti gruba, ali jasno reci što očekuješ. Ne zaboravi mu reći da sve to radiš zato jer ti želiš biti s njim, baš s njim u krevetu, jer želiš da te baš on zadovolji. Da te baš briga što možda u početku možda nećeš svršiti, da kad bi ti važno bilo samo svršavanje, kupila bi si vibrator.
Ako dobro izreagira na takav otvoreni razgovor, ima šanse za njega. Naročito zato jer te dečko ipak želi zadovoljiti. Ali ako počne dramiti, emotivno ucjenjivati tobožnjim bediranjem, riješi ga se i nađi si normalnog dečka.
Btw, nisi napisala koliko imate godina. Ako je još mlad, daj mu malo, ali samo malo dodatnog kredita.
I nije površno nekog ostaviti zbog lošeg seksa. Iz međusobnog odnosa seksualnih partnera iščitava se nevjerojatno puno toga.

- 12:41 - Komentari (10) - Isprintaj - #