< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Log in










Sidekick 3
Kolko vas ima jebote kolko vas ima :D

Kontakt
Dracon->>
du-pax@hotmail.com
The Braco->>
the_bricket@hotmail.com

Authors
DRACON



THE BRACO


Links

Luna 296
Edi
Edo, Edi i Brama
Bavaria Lovers
Akky
SkyAngel
Ana
BuyandGuide

Music






Bijelo Dugme
--> Ruzica si bila

Lose vino

Djurdjev dan

Hladno Pivo
Mlohava cuna

Frizerska pjesma

Sountrack za zivot

Azra
Marina

Tko to tamo pjeva

Usne zrele višnje

19.09.2006., utorak

Tolkien...

Posto znam da puno ljudi kao i mojih prijatelja obozava lotr odlucio sam stavit ovaj post...
Dok sam surfao po netu vidio sam neku sliku te procito jos jedan Tolkien a on je svima dobro znan, bilo mi je čudno kako sad izlazi njegova knjiga i to nova ali evo malo pojasnjenja:

Šibanje mrtvog konja, kad je u pitanju nešto megaprodavano, sasvim je normalna pojava, pa nas nimalo ne čudi što je Christopher Tolkien još jednom prekopao bilješke svojeg pokojnog oca i pripremio 'Djecu Hurinovu' za objavljivanje u posebnoj knjizi
Tako da će se "nova" knjiga J. R. R. Tolkiena pojaviti na proljeće 2007., a zvat će se "Children of Hurin" - "Djeca Hurinova". U pitanju je ep na kojem je profesor Tolkien počeo raditi još 1918., a neki njegovi djelovi ranije su objavljeni u "Silmarillionu" izdatom 1977., četiri godine nakon piščeve smrti.

Christopher Tolkien je prvo sredio očeve bilješke i objavio koliko-toliko dovršen "Sillmarilion" (kasnije i "Knjigu nedovršenih priča") a zadnjih 30 godina radio je na ovoj knjizi. To nas nimalo ne čudi, jer su neki od nas u Kliku imali prilike razgovarati s popularnim kanadskim piscem fantasyja Gayem Gavrielom Kayem, koji je skupa s Christopherom Tolkienom radio na "Silmarillionu", te smo od njega čuli da je stari profesor Tolkien imao užasno nečitak rukopis, pa je barem pola tog vremena Christopher potrošio na to da dešifrira što je njegov otac uopće zabilježio.

Malo o knjizi:
Priča o djeci Hurinovoj jedna je od najtragičnijih, najsnažnijih i najwagnerijanskih u povijesti Međuzemlja - moćnija od nje je valjda samo priča o Berenu i Luthien Tinuviel, o čijoj se lozi tu i radi. U pitanju je kraljevska ljudska loza, čija se krv miješala s vilenjačkom: Hurin je bio brat Huora, čijeg sina Tuora je sin Earendil, od kojeg potječu Elrond i njegov brat Elros, prvi iz loze gondorskih kraljeva. A Hurinova djeca bila su veliki junak Turin i prelijepa Niniel, čija sudbina je najtragičnija u ono doba prije Numenora i mnogo prije Ratova prstena. Turin je ubio strašnog zmaja Glaurunga, ali se zaljubio u svoju sestru, zbog izgubljenog sjećanja ne znajući tko je ona, te su počinili rodoskvrnuće i završili jako tragično.

Odmah malo da komentiram... kakve srece ima Christopher kad samo malo pogleda po starcevom spisu i nadje neki bestseller ....

- 21:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #