13.09.2007., četvrtakKazna za McLaren...

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Na današnjem zasjedanju FIA-inog Svjetskog Motor Sport Vijeća (World Motor Sport Council - WMSC) donesena je odluka o oduzimanju McLarenovih konstruktorskih bodova u 2007. i naplati kazne u iznosu od 100 milijuna dolara - najvišoj novčanoj kazni u povijesti motosporta.

Podsjetimo, 26. srpnja je momčad iz Wokinga proglašena krivom za posjedovanje tajnih Ferrarijevih dokumenata koje je Mike Coughlan, McLarenov glavni dizajner, primio od Nigela Stepneya, Ferrarijevog glavnog direktora razvojnog odjela. No, zbog nedostatka dokaza koji bi mogli potvrditi da su tajne informacije iskorištene, McLarenu tada nije određena kazna.

Prema odluci WSMC-a, svi konstruktorski bodovi koje je McLaren osvojio tijekom aktualnog prvenstva neće se pripisati na njihov račun. Donesena odluka se ne odnosi na vozačke bodove, stoga će Fernando Alonso i Lewis Hamilton moći zadržati osvojene bodove tijekom ove sezone i nastaviti borbu za naslov prvaka.

McLarenovi prihodi od raspodjele prodanih televizijskih prava bit će umanjeni za danas određenu novčanu kaznu koja iznosi 100 milijuna dolara. Prema procjenama, momčad Rona Dennisa trebala je uživati u 80 milijuna dolara vrijednom udjelu raspodjele prava, no čini se kako će za podmirenje kazne morati izdvojiti dodatnih 20 milijuna dolara.

Kasnije ove godine, FIA će detaljno pregledati McLarenov bolid za iduću godinu kako bi odredila dodatne sankcije za 2008., ukoliko je to potrebno.

Skinuto sa stranice formula1.hr


...moj komentar na sve ovo...

Od prvog do zadnjeg dana nadala sam se kako McLaren neće biti kažnjen, zapravo bila sam uvjerena u to. Mislila sam kako su od buhe radili slona. Još je samo trebalo da Alonsu i Hamiltonu bodove oduzmu bang na svu sreću nisu...A to bi bilo van svih granica, nisu oni krivi što si tamo neka dvojica "pametnih" razmjenjuju podatke.
Što se tiče općenito kazne malo mi je sve to prestrogo, još su razmišljali hoće McLaren diskvalificirati za iduću sezonu lud Nije im dovoljna kazna od 100 milijuna dolara koja najveća u povijesti i oduzimanje svih bodova u ovoj sezoni burninmad i naravno da ove sezone Ferrari odnosi konstruktorski naslov prvaka...ali mislim da svi mogu priznati da je to nezasluženo...McLaren je trebao biti prvak, to se i vidi na njihovim vozačima koji su trenutno 1. i 2. u poretku. Kad se sve zbroji moglo je i biti gore. Recimo da su Alonsu bodovi oduzeti...ja bih odma otišla ravno u Pariz na sud yesrofl hehe Ali stvarno mislim da bi to bilo moje najveće razočaranje...A opet s druge strane kad se sjetim kroz što je sve Alonso prolazio ove sezone, momčad uopće nije bila uz njega, borio se i još se bori sam protiv Hamiltona i McLarena. Na kraju mislim da ih je to malo naučilo pameti...bitno je samo da Alonsu nisu oduzeli bodove i da može nastaviti dalje svoj lov na 3. uzastopni naslov prvaka.

Pozzam sve vas koji ste u svijetu F1...McLarenci, ne tugujte...Alonsovci, budimo zadovoljni...


| 21:49 | Komentari (209) | Print | x |






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Postovi

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Me, myself & I
Formula 1
Linkovi i fotke
Chat & fun
Dizajn