utorak, 23.05.2006.

O chatu

Dakle, nedavno je bio održan prvi chat hrvatskih transhumanista.

Chat je počeo lagano s pričom o našim aktivnostima i aktivnostima slovenskih transhumanista, a nastavio se temom produljenja života koja je u zadnje vrijeme dosta popularna u transhumanističkim krugovima. Nakon toga nam se priključio novi kolega pa smo nakratko skrenuli s teme. Sljedeća tema nam je bila borganizacija, i različitim pristupima tom problemu, i kako pravi borganizmi neće baš sličiti na Borga, a ta tema je prirodno dovela do rasprave o Noosferi. Bilo je toga i više.

Uglavnom, bit svega je da se nešto među transhumanistima događa.

Također je došla i jedna dobra vijest: novine su objavile članak o produljenju života i poboljšanju sposobnosti gdje se te stvari tretiraju kao vrlo realna mogućnost.

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.05.2006.

Sastanak

Upravo je bio održan drugi sastanak hrvatskih transhumanista. Sastanak je održan na internetu, što je prvi sastanak hrvatskih transhumanista na internetu.

Toliko za sada, detaljan izvještaj slijedi.

- 00:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.05.2006.

Vijesti

Gasi se Extropy Institute, zbog zastarjelosti i neprilagođenosti transhumanstičkom pokretu.

Extropy institut je jedna od izvornih transhumanističkih grupa, koja zbog nekih svojih političkih ciljeva koji mi zapravo nikad nisu bili ni jasni, već i ranije nije bila baš pravo predstavništvo transhumanizma.

- 12:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 02.05.2006.

Vijesti

Pronađene rijeke ispod Antarktičkog leda.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>