INTERNAŠNL ćušpajz mjuzik box
Septica
BILLYS BAND
SUPERHIKS



EUREKA - šta je ljudi.. hoćete hita ..

08.11.2004., ponedjeljak

Banja Bablemudine

Nakon opaske dobronamjernih drkadžija da samo kritikujem i zajebavam umjesto da dam neki konstruktivan predlog, evo jednog projekta za koji sam siguran da bi mogao da zaživi diljem naše države. Dakle, radi se o kombinaciji seoskog i zdravstvenog turizma koja iziskuje minimalna ulaganja, a od prirodnih resursa zahtjeva samo dovoljno blata. Kako u blatu ne oskudjevamo, a valjanje u blatu nam je istorijska rekreacija, evo ideje:

Naći močvaran, blatnjav teren, malo ga kultivisati, napraviti pristojan prilaz i sprovesti do samog dna cijev kroz koju bi se ubrizgavao topao ugljen-dioksid. Topao CO2 bi grijao blato do prijatne temperature, a na površini bi izlazili mjehuri praveći karakterističan zvuk - bluć, bluć...

Onda se napravi malo medijska kampanja, „gazirano blato“ počne da se gura na televiziju i novine, dovedu se malo manekenke da se valjaju u njemu i - eto biznisa. U ljekovitost „gaziranog blata“ nikog ne bi trebalo uvjeravati. Ona bi se podrazumjevala sama po sebi.

Ovakvoj „gaziranoj banji“ treba još samo dati originalno ime i, uz minimalne investicije, eto jednog stabilnog biznisa koji može povećati i devizni priliv, ukoliko za ovaj fenomen zainteresujemo i strance.

Ime, bez obzira što treba da bude novo, mora nekako da zvuči drevno, jer narod voli tradiciju i ima naviku da vjeruje samo provjerenim vrijednostima. S obzirom da su „Bubbles“ na engleskom mjehuri, a „mud“ blato, sasvim pogodan naziv za tu drevnu banju bio bi „Bablemudine“ .

Nakon svih kaloričnih praznika, duhovnih i svjetovnih obreda, narod bi u „Bablemudine“ hrlio da liječi svoje probavne tegobe. Skineš se, sjedneš u „gazirano blato“, mjehurići te šošolje, a ti prduckaš i ćaskaš sa komšijom koji prducka pored tebe. Naravno, miomiris blata i mjehuri CO2 potpuno bi neutralisali svaku neprijatnost. Prateći sadržaji bili bi klasični, od plastične galanterije do roštilja na ćumur, čime bi se upotpunila turistička ponuda. Čujem da Evropski fond za razvoj kreditira mala preduzeća i nove biznise. Ideju ustupam za 10 odsto zarade i mogućnost da dva puta godišnje sa porodicom koristim resurse ovog turističko-zdravstvenog kompleksa.

Rambo Care .... kupi nam cigare...svaka cast :))

- 16:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Tu stavljam sve sto je meni bitno i zabole me za tudje misljenje i definiciju bloga... pa ko oce nek cita, ko nece ....
PJESME
BUDITE PJESNICI - SAMO ŽIVI I SAMO BUDI.... napišite koju dobru riječ... članak.... prozu... sve prolazi...