SUPER: Stranka za Uspostavu Progresivne E-Republike

ponedjeljak, 01.08.2011.

SUPER: Četvrta javna rasprava (Svjetonazor)

SUPER: Stranka za Uspostavu Progresivne E -Republike

Četvrta javna rasprava: Svjetonazor

SUPER ima politički svjetonazor. Svoje mjesto gdje se nalazi na političkom zemljovidu. Naša SUPER pozicija nije ni lijevo ni desno, a nije niti u tzv. političkom centru. Politički centar, prema našem pogledu na politički zemljovid, rezultat je projekcije višedimenzionalnog političkog prostora u jednu dimenziju.

SUPER okuplja znatiželjne građane s pozitivni stavom koji žele doprinjeti svojoj zajednici.

Građani okupljeni oko SUPER-a ne žele živjeti od politike, odnosno nemaju ambiciju profesionalnog političkog angažmana, ali svjesni činjenice da je u našoj civilizaciji čovjek političko biće, osjećaju potrebu i imaju resurse doprinjeti političkoj sceni.

SUPER će doprinjeti političkom prostoru kulturom:

1. Korištenja pozitivnog jezika

Naše riječi proizvod su naših misli. Građani okupljeni oko SUPER-a truditi će se pronaći što je moguće više pozitivnih tema i pretočiti ih u inicijative. Pozitivno razmišljanje je stvar navike, baš kao i negativno. Dakle moguće je pozitivno razmišljanje i pozitivne stavove usvojiti učenjem.

2. Cijeloživotnog učenja

Građani okupljeni oko SUPER-a su po svojoj prirodi znatiželjni i razumiju da se iz svake društvene situacije nešto možete naučiti. Imamo interes za nešto novo, koji stvara novu energiju, nove ideje i razvijamo drugačiji način razmišljanja.

3. Zahvalnosti

Zahvalnost je ta koja gnjev i frustracije u društvu preokreće u pozitivno stanje. Naše društvo ima slabosti, ali bitno je usredotočiti se na ono jako i dobro u nama. SUPER građani će svojim političkim djelovanjem stvoriti kulturu društvene zahvalnosti za resurse kojima raspolažemo.

...
...
...

I u slučaju da naša vizija ne bude prepoznata i nagrađena na ovim izborima gledamo pozitivno i uvjerni smo da će se i u razdoblju do slijedećih izbora dio naše vizije ostvariti radom onih političkih snaga koje se izbore za povjerenje građana sada.

Prethodni SUPER blogovi:

http://erepublika.blog.hr/
SUPER: Treća javna rasprava (Antikorupcijski program)
SUPER:Prva java rasprava drugi dio
SUPER:Druga javna rasprava (Misija, Vizija i Strategija)
SUPER:Prva javna rasprava
SUPER: Iznošenje ideje!
- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>