Smudj na kojoj dubini zimi - Pronađite djevojku

ponedjeljak , 24.12.2018.

www.datingvr.ru










Click here: Smudj na kojoj dubini zimi






Ovo, naravno, ne važi u uslovima brzog toka vode, kada dolazi do zanošenja strune, pa je moguć i ovakav način vođenja, ali to nije tema ovog teksta. Oči su smještene pri samom vrhu glave, praktično na samim ustima ribe, što pak ukazuje na veliku preciznost pri hvatanju plijena. Što je smuđ krupniji ta pauza će biti veća, zato nakon kontre teba sa zategnutim štapom sačekati prvu reakciju ribe.



Smudj na kojoj dubini zimi

Zimi je smjesten i miruje, ali dokazi o ulovu govore da on i zimi ipak proseta i pojede po nesto. Bit je da uvijek uza se imate dobru kolekciju silikona. Podrobniji članak o temi: Optika atmosfere jest grana koja proučava pojave nastale , odbijanjem , i difrakcija u boja neba, , vijenac ili korona oko Sunca i Mjeseca, halo, pasunce ili , , irizacija oblaka, , zračno zrcaljenje, , , pojava , , treperenja zvijezda, zelenog bljeska, astronomska i terestrička refrakcija, depresija i drugo.



Smudj na kojoj dubini zimi

www.datingvr.ru - POP-UP SISTEM Za izradu sistema najbolje je upotrijebiti tvrde tube dužine od 25 do 30 cm, zbog lakšeg prolaza osnovnog najlona kroz njih, što je osobito važno u takvom ribolovu. Deverika veličine od 5 do 7 cm idealna je za pop-up montažu.



Smudj na kojoj dubini zimi

Bistro Semire, kao sto je Jenki napisao, crvenperka, kao i ostale bijele ribe u jezerima nisu bas aktivne. Tako da i pecanje nije bas uspjeso. Zimi ribu prevarit na stajacoj vodi nije nimalo lahko, ali............... Ako se budes pridrzavo par pravila prilikom pecanja zimi, moze i da bude nekog ulova, naravno ne kao ljeti kad se moze bas fino upecat. Ali i zimi sa malo vise strpljanja i optimalnom taktikom mozese upecat podikoja ribica....... E nebi bas sad pisao o pecanju ciljano crvenperke, nego uopce, pecanje bijele ribe na stajacoj vodi kao sto su; zutoka, deverika, crvenperka, klijena ako ima itd..... Razlika je samo u pripremi primame, tj. Razlika je samo u kolicini i u par sastojaka, koja koristim samo zimi ili samo ljeti. Primamu dali kupovnu ili ces sam nesto da smiksas, zavisi od samog tebe. Lakse je uzet neku kupovnu i pomjesat sa nekim sastojcima, nego sve sam miksat. Kako god se neko odluci, dosta je vazno da pripazi na kolicinu bacene primame, i boju primame........... Zimi samo 3 ili 4 kugle, velicine narandze, bacat na mjesto pecanja. Jer zimi se riba brzo zasiti, i brzo prestane sa uzimanjem hrane. Na pocetku pecanja samo jednu ili dvije kugle bacat u vodu, i, ako se riba ne javi u roku sat vremena onda je bolje promjenit mjesto. Zimi je riba, kao sto Jenki napisa, dooooosta mirnija, skoro pa nikako aktivna, miruje negdje na dnu, i ne pliva kao ljeti. Zato onda mi moramo ribu trazit. Probaj na mjestima gdje je ljeti dosta trave, al pod uslovom da dubina vode nije ispod dva-tri metera............. Tu u tim rupama, udubljenjima i sl. Boja primame, i te kako vazna. Posto je zimi voda u jezeru dosta bistra, obavezno dodati neki sastojak koji daje primami neku tamniju boju. Preko i oko svjetle primame riba nepliva bas tako rado, jer zna da je veoma brzo primjete kojekakve grabljivice, kormorani i ostale ptice koje se hrane ribom. U primamu obavezno dodati mljevene konoplje i od 5 do 10 posto soli. Konoplja sadrzi dosta ulja, koje zimi bolje i intenzivnije siri aromu, sve sto je na uljnoj bazi zimi bolje siri aromu u vodi. A sol jos vise intenzivira aromu u primami. Jedan veci ili dva mala crvica na udici od broja 14 pa do 18 ili 20. Zavisno od debljine najlona i velicine mamca. Osnovni najlon 0,10mm ili 0,12mm sa privezom koji je 0,02mm tanji. Znaci dosta tanje i finije pecanje nego ljeti. Plovci zavisno od dubine na kojoj pecamo, al sto osjetljiviji to bolji, i na vecoj dubini onda klizeci, takozvani vagler-plovci. E to bi bilo onako nagrubo o primami, taktici i tehnici, kad zazimi i padne snijeg.



Discovery lead - Merač dubine
Atmosferska fronta Podrobniji članak o temi: Atmosferska fronta je granična ploha koja odvaja dvije zračne mase različitih svojstava. Obali pristupajte jako tiho i oprezno, jer je riba u ovo vrijeme doslovce pod nogama! Kada se kreće, ova riba to čini u jatima i to odmah ispod površine. Niąta nije sto posto sigurno, svatko ima malo drugačiji sistem, ali viąe sam uspjeha imao sa ľivim mamcem veličine od12-15cm. Svima je poznato da vecina riba tokom ljeta boravi na dnu izuzev posebnih okolnosti kad je u akciji ili tokom noci kad prilazi obali u potrazi za slasnim zalogajem. Prihvatanje smuđa do četiri kilograma se vrši rukom, jakim stiskom palca i srednjeg prsta za obraze, a krupnijih smuđeva za suženje između škrga sa donje strane glave. Tehnikaje kod nas još u začecima, ali već ima nekoliko pobornika koji iz dana u dan imaju sve bolje rezultate.

[Seksi chat uzivo|Web sex kamera|Nova Lista 1-30360]






Oznake: www.datingvr.ru

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.