nedjelja, 06.11.2005.

Goja na izletu (12. dio)

Goja je jednostavno okrenuo leđa i počeo glasno psovati. Štriga se isprva previjao na travi u agoniji bola, a onda je nekako smogao snage da se podigne na koljena. Nije nikako mogao razmišljati, imao je osjećaj kao da se cijela bol svemira koncentrirala u njegovim rasplodnim organima.
A onda se u njemu probudio osvetnički instinkt. Iako još u strašnoj agoniji, pridigao se nekako na noge. S poda je podigao drvenu letvu i iz sve preostale snage jurišnuo prema Goji. Goja se u tom trenutku okrenuo prema Štrigi. Vremena za uzmicanje više nije bilo, pa je instinktivno zauzeo guard položaj s rukama ispred svoje glave. No, Štrigi to nije smetalo da drvenom letvom ne uputi Goji jedan snažan bočni udarac u lijevi bubreg.
U tom trenutku, Goja je osjetio snažnu bol u svom lijevom bubregu. Pokušao je Štrigi uzvratiti udarac šakom u glavu, ali što zbog svojih kratkih ruku, a što zbog Štrigine spretnosti, Štriga je uzmaknuo ovom udarcu. Nakon toga su jednostavno počeli sijevati udarci s obje strane. Štriga je počeo Goju mlatiti onom letvom, a Goja je šakama i nogama počeo lupati Štrigu gdje god je stigao. Na kraju je Štriga uhvatio Gojinu nogu u naletu, pa su obojica završili na travi u «parteru», i to Goja na Štrigi, u dominantnom položaju.

«Šofe, šofe!!!», povikao je glasno Fogec upravo izašavši iz vikendice.

Nakon ovog Fogecovog pokliča se cijelo društvo osim Gledeca sjatilo da razvadi Goju i Štrigu. Goja je bio toliko bijesan da su ga Frisk i pijani Tumbač jedva držali da ponovo ne napadne Štrigu. Štriga je polagano sjeo na travu da malo odmori svoja jaja. I svoju glavu. Iz nosa mu je curila krv koja je bila posljedica jednog dobro plasiranog Gojinog udarca. Usljedila je neugodna tišina koja je potrajala najmanje pet minuta.

(...)

Zahvaljujući Stankinoj intervenciji, Štrigino krvarenje se zaustavilo. Nakon što se Goja koliko-toliko smirio, cijelo društvo se preselilo u vikendicu. Goja i Štriga su sjeli toliko daleko jedan od drugoga da je između njih mogao komotno sjesti i jedan veći afrički slon mužjak s velikim kljovama. Nitko se isprva nije usuđivao pitati koji su razlozi tučnjave, ali je Fogec nešto naslućivao. Fogec je mislio da je Goja ljut na Štrigu što ovaj nije obavio svoj dio plana oko spriječavanja dolaska ostalih izletnika u podrum. To bi bilo sasvim logično, budući da je on sam Goji (a možda čak i sebi) pokvario planove «barenja» žena, a sve se još više zakomliciralo kad su u podrum došli Frisk i Stanka. Iako ni sam nije znao zašto, Fogec je odjednom osjetio sažaljenje prema Goji. Uputio mu je jedan pogled pun razumijevanja i žaljenja.

«Kaj ti drkadžijo gledaš?!», ljutito je odbrusio Goja Fogecu.

Riječ «drkadžija» nije bila nikako dobrodošla poslije onog događaja u podrumu i ormaru. Fogec je okrenuo pogled od Goje lagano i spretno baš kao i poskok od mungosa u fazi povlačenja na sigurnu udaljenost. Fogec je u ovom slučaju bio poskok, a Goja mungos.


- 15:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>