Geocounter













Ah ta ljubav...

Myspace Layouts
Myspace Layouts



Sta ste po vjeroispovjesti??
Musliman
Katolik
Pravoslavac
Ateista
Ostalo
  
pollcode.com free polls












"Hidž ab je najuzvišeniji slogan koga žena može izreči, hidžab je za ženu što je š koljka za biser" Gledaš me i nazivaš potlacenom, samo zbog nacina na koji sam obucena Ne poznaješ ono što je u meni sudiš mi po odjeci koju nosim s ponosom a moje tjelo nije vidljivo tvojim ocima, moraš govoriti mom umu, ne mom ž enstvenom obliku ja sam individua, nisam niciji rob jedino za Allahovo zadovoljstvo ceznem imam glas koji treba da se cuje , jer u svom srcu, nosim Njegovu rijec, meni ne govori neko ljudsko bice da se ovako oblacima, to je zakon Božiji koji slijedim Potlacena je neš to što zaista NISAM jer osloboðenje ja imam koje mi je dato prije mnogo godina uz pravo da napredujem; pravo da rastem, ja mogu prijeci planine i preplivati mora, pokazati svoju svijest koliko želim...Allah mi je dao slobodu!!





< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lipanj 2009 (1)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (15)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


...komentari .... vidish/nevidish....

design: × BloG MasteR ×

slika: x

brushevi: x

Za razmisljanje!



Myspace Online Now Icons


Gospodaru moj, ne dozvoli da me zavara uspjeh, niti me poraz baci u ocaj i stalno me podsjecaj da je neuspjeh iskusenje koje prethodi uspjehu.



03 Bushra Lana - Shaykh Fakhruddin Owaisi


Linkovi

N-um.com
Buzimljani.com
Moj forum.com
Minber.ba
Mudzahid
Muhibi
YouTube
Prica o Muhibi
Blog moje seke
Tagged
CRORING-BORBA POCINJE PUNO PRIJE ULASKA U RING

ponedjeljak, 25.08.2008.

Samy Jusuf



ł komentiraj (0) ł printaj ł # ł

subota, 23.08.2008.

Evo jedne tortice koju sam pooodavno napravila,pa se sad hvalim slikom samo hehe



ł komentiraj (0) ł printaj ł # ł

Teško klanjacima koji su nemarni prema svom namazu.“ (El-Ma’un, .4-5.)

„Teško klanjacima koji su nemarni prema svom namazu.“ (El-Ma’un, .4-5.)

Ovi ljudi nisu napustili namaz, vec nisu obavljali vadžibe (dužnosti) namaza, kao što je bogobojaznost srca, smirenost i ispravnog cinjenja svakog pokreta u namazu. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Najveci je kradljivac onaj koji krade od svoga namaza“. “Božiji Poslanice, - povikaše prisutni - “kako covjek može krasti od namaza? “ On odgovori:

“Ako ne upotpunjuje ruku, ili sedždu, ili tesbih između ruku’a i sedžde“.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je covjeku, koji je ušao u džamiju i klanjao dva rekata, a zatim mu nazvao selam rekao: “Vrati se i ponovo klanjaj, jer nisi klanjao! “
Nakon treceg upozorenja doticni covjek je rekao: “Tako mi Onoga Koji te sa Istinom poslao, ja ne znam bolje, pa pouci me“!
Tada mu je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada stupiš u namaz izgovori tekbir, onda prouci iz Kur’ana ono što ti je lahko. “ (Po drugoj verziji: “Onda prouci iz Kur’ana ono što hoceš.“) Zatim se sagni na ruku` dok se potpuno ne smiriš, tada se podigni dok se na stajanju potpuno ne ispraviš, zatim se spusti na sedždu dok se na njoj ne smiriš i onda se podigni na sjedenje tako da se potpuno smiriš. Tako radi u cijelom svom namazu!“

Od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, u Buharijinom i Muslimovom “Sahihu“ navodi se da bi toliko dugo stajao na kijamu u nocnom namazu da bi mu noge znale oteci, pa je upitan zašto to cini kada su mu unaprijed oprošteni i raniji i kasniji grijesi, odgovorio je: “Zar da ne budem rob zahvalni?!“

Mnogo je, nažalost, džahila (neznalica), koji se nadaju da ce zaslužiti visoke položaje u Džennetu, uživanje u njegovim blagodatima i vjecni boravak, a da prethodno, (tj. dok su na dunjaluku) nisu nastojali da se približe Uzvišenom Allahu i da steknu Njegovu naklonost, izvršavajuci pokorno Njegove zapovjedi kojima ih je zadužio, i kloneci se Njegovih zabrana, da bi se vatre sacuvali.

Takvi zaboravljaju da Allah, dželle še’nuhu, žestoko kažnjava, kao što kaže u Kur’anu: „Kazna Njegova nece zaobici narod grješni.“ (El-En’am, 147.)



ł komentiraj (0) ł printaj ł # ł