e-mail (kojeg nažalost rijetko provjeravam)



Utemeljeno 24.05.2005. u 15:38
(optimizirano za Mozillu Firefox)

14.02.2013., četvrtak

Hrvački olimpijski kretenizam


Atlanta, 1996. ©AFP/Getty Images


Možda se netko i sjeća kad sam ovo ljeto kritizirao Olimpijske igre u Londonu zbog uvođenja discipline "dressage", tj. konja koji plešu i skakuću.
Nisam promijenio mišljenje. I dalje mislim da je Međunarodni olimpijski odbor (IOC) koji je to dozvolio hrpa budala.

Moje mišljenje su, međutim - ponovno potvrdili i dopunili. zujo
IOC je izglasao da se s ljetnih Olimpijskih igara 2020. godine makne hrvanje. I grčko-rimski i slobodni stil.

Da sve bude još nakaradnije, Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru će uključivati golf i ragbi.

Protiv uključivanja ragbija nemam ništa. To je sasvim konkretni momčadski sport. Jest da je nov i dosta jednostavan i u načelu ima korijene plitke pučke zabave "drž' prasca i trč'!", ali sadrži element fizičkog natjecanja, nije nasilan u smislu da mu je cilj ozlijediti, ima stroga pravila koja to zabranjuju.
Nije nakaradan poput recimo boksa, moderne britanske licemjerne sramote bogatog sloja koja je samo zbog korupcije i ljudskog smeća koje prati takve ljudske djelatnosti nekako stekla ime "sport". Jednog dana će se to nažalost dogoditi i s nakaznim užasima u kojima guštaju krvoločni papci, odmilja zvanima "borbe". Samo čekajte.
Ako bih morao birati između hrvanja i ragbija, hrvanje pobjeđuje.

Ali golf? Ozbiljno? Golf?
Isprva sam mislio da je zajebancija, ali zaista će na Olimpijske igre uvesti vožnju autićima po Teletubby brjegovima u pauzama napucavanja loptice precijenjenim štapovima? bang

Hrvanje je, uz atletiku, izvorna, antička olimpijska disciplina i nešto što je u svojoj jezgri pravi sport - fizičko natjecanje i odmjeravanje snaga i spretnosti.
Micati hrvanje s OI jer se nekome ne sviđa jednako je micanju fizike iz osnovne škole.

Ne mogu se oteti dojmu da ova idiotska odluka o njegovom uklanjanju s OI nije posljedica gluposti, već korupcije odbora. Sramota.


Ceremonija otvaranja budućih OI

Oznake: olimpijske igre, olimpijada, hrvanje, oi


- 17:10 - gurni glavu kroz monitor (12) - snimi - #

05.02.2013., utorak

Irradia

Ova tema mi se sasvim slučajno otvorila i to baš u krivo vrijeme, no dosta je zanimljiva i mislim da bi se o njoj u sljedećih nekoliko mjeseci moglo podosta čuti jer je poremećeni ekvivalent kućnom porniću nekog našeg političara.
S obzirom na to da je slučaj spektakularno lud, a još nisam naišao kritički osvrt na njega, mislim da je još vrlo svjež.

Jedno budite sigurni - ovo je zlato. Zlato.

Neki dan gledam ja razne "znanstvene" filmiće po YouTubeu i letim s videa na video kao s cvijeta na cvijet. I tako nekako naletim na filmić gdje neka osoba u sobi obasjanoj UV svjetlom iz bočice vadi fluorescentne grudice uranilovog nitrata. Osoba zatim u čaši za piće otapa tu sol kao da se radi o Cedeviti.
Naravno da sam odmah komentirao kao da me je ubola pčela.
Uranijevi reagensi prave se od osiromašenog uranija, pa ne može doći do spontane fisije ako je velika količina nagurana na malu udaljenost, no i dalje su naravno radioaktivni. Radi se o vrlo slabim zračenjima jer je uranij jednostavno takav - slabo radioaktivan. Međutim vrlo je otrovan, kao i svaki teški metal. Pogotovo je otrovan u obliku vodotopljivog spoja. Uranilov nitrat zaista nije uputno dirati, a ako ga se dotaklo, treba dobro oprati ruke detergentom.
To je inače jedan od reagensa u analitičkoj kemiji i ne zahtijeva nikakve biološke štitove od zračenja.

No sad mi vrag nije dao mira, pa sam našao filmić gdje ista osoba dira torijev nitrat. On je nešto radiotoksičniji od prethodno spomenutog spoja. I ovaj put, osoba njime rukuje na isti način - stavlja ga na goli dlan.

Pošto uopće nisam obraćao pozornost na to čiji je kanal u pitanju, trebalo mi je neko vrijeme da pokopčam da se radi o jednom te istom čudnom YT kanalu zvanom "Spouses Irradia".
Ono što sam uskoro saznao kopajući po Internetu, a to uključuje komentare na filmiće, blogove uživljenih crackpota i Facebook stranice dotičnih, apsolutno je nova stvar na Mreži svih mreža.

Zato ću vam olakšati i skratiti priču. Slike u članku su njihove slike koje sam im uzeo s Facebooka.

Naime, radi se o mladiću i djevojci. Ona se navodno zove Zaria, a on Radium. Ha ha.
Ona je navodno rođena u Černobilu. Ha ha ha...

Ovdje možete vidjeti veseli par. Klik na thumbnail vodi na sliku pune rezolucije.

 photo 408409_197651963713126_73932631_n.jpg
Naprosto zrače životom.


Za sebe tvrde da su "neovisni znanstvenici" i to mutanti koji žive od konzumiranja spojeva radioizotopa i koji su sposobni voljno odašiljati ionizirajuće zračenje koje i inače slabo zrače iz tijela.
Tvrde da su aminokiseline, lipidi i ugljikohidrati (zdravoseljački rečeno: hrana) za njih otrovni, te da se zbog toga moraju hraniti anorganskim spojevima, kako neradioaktivnih, tako i radioaktivnih elemenata.

Na slici možete vidjeti jednu od slika za koju tvrde da je njihov tipični ručak. Moram priznati da bih počeo povraćati dugine boje da se domognem ovih boca. Svega ima - od novijih boca koje su nabavili preko dilera s eBaya, pa do starih "Reahim" reagensa iz SSSR-a koji imaju i kolekcionarsku vrijednost. Još više slika imate na Facebooku.

 photo 23891_149816181830038_180396886_n.jpg
Prirodni vitamini: soli cezija, stroncija, lantana, ponešto i ukrašeno srcima.


Također tvrde da ih progoni ruska vlada. Radium je navodno trenutno u psihijatrijskoj ustanovi. Pitam se zašto?

Na zahtjev da pokažu svoje sposobnosti zračenja, odbijaju prezentaciju s objašnjenjem da ne žele nauditi promatračima.
(Posjeća na onog metroseksualca Sudca, koji tvrdi da se može teleportirati, ali iz nekog razloga to ne želi iil ne može demonstrirati. Možda se silna skupa krema za kožu i šminka ne teleportiraju skupa s njim, pa bi ga vidjeli bez svega toga, a to bi nam moglo izazvati instantni srčani udar. Sounds legit.)

S parom je čak napravljen i intervju kojeg je radio šarlatan Stewart Swerdlow koji na svom kanalu spominje onog prevaranta Osmanagića i njegove "piramide". Tipično za ljude "otvorenog uma", i njegov je odjeljak za komentare cenzuriran. "Comment pending approval" - no shit? Pitam se, pitam, zašto je svaki komentar hrpa ultrasupermegapozitivnog hipijevskog izdrkavanja?...
Nedavno su imali još jedan intervju, uživo. Sakupljali su novac od donatora.

 photo 527486_190033931141596_1614844021_n.jpg


Pravi cirkus započinje kada im bacite oko na Facebook stranicu i to dio sa slikama. Spremite se na vatromet mentalnog poremećaja.
Ono što mi je upalo u oči jesu mikrofotografije njenih crvenih krvnih stanica za koje tvrdi da imaju jezgru (humani eritrociti je nemaju), a koji su smežurani jer su očito u hipertoničnoj otopini, za što ona tvrdi da je dokaz da je mutant.
Navodi i dijagnostiku svoje krvne slike u kojoj spominje teške poremećaje. Prema onome što je rekla, to dijelom objašnjava njen izgled koji odaje barem jaku anemiju.

Zanimljivi su im podaci s Facebooka.

Address: Nuklear Reactor
Neighbourhood: The active area (core)


Bar se poštar ne mora brinuti da će ga dočekati bijesan pas.
Ovo zaista izgleda kao ono kad su djeca fiksirana na neku ideju, pa stalno lupetaju o njoj.
Sve što su o sebi stavili na Internet je kakofonija mentalnih izdrkotina, kaša shizofrenih lupetanja o radioizotopima i Iluminatima. Opsjednuti su svime vezanim za ionizirajuće zračenje.

 photo 481451_179054105572912_1384736366_n.jpg
Primite u vaša srca majku radijaciju!


Jedan od njihovih ciljeva je borba protiv radiofobije (pohvalno) i upoznavanje ljudi s koristima od bezrazložnog izlaganja visokim dozama ionizirajućeg zračenja (nije pohvalno, LOL).

Kažu da pokušavaju prebjeći u SAD, što im brani ruska vlada koja im je zakonski zabranila da se maknu iz Moskovske regije. Navodno nemaju novca ni za let ni za smještaj u SAD-u, što je vrlo zanimljiva tvrdnja ako ju usporedimo s činjenicom da su lijepo opskrbljeni skupim detektorima zračenja i hrpom kemikalija, s više radioaktivnih spojeva nego li sam vidio u svom životu na jednom mjestu.
Zapanjujuće je koliko imaju metalnog cezija. Ampule i ampule metala koji se zapali u doticaju sa zrakom.

 photo 554495_150482608430062_1951360804_n.jpg


Radi se o kilogramima visokoreaktivnog metala kojem je vrijednost oko deset američkih dolara po gramu. Po mojoj procjeni imaju desetke tisuća dolara u ceziju. (da ne bude zabune, definitivno se ne radi o ceziju-137)

Kopajući po njihovim FB slikama, moj dojam o njihovoj spektakularnoj poremećenosti i fiksiranosti eksponencijalno je rastao.
Imaju svoj YouTube kanal, SoundCloud, LinkedIn, gdje trpaju nekakvu prelošu elektroničku glazbu koju su sklopili drkanjem po sintesajzeru i spajanjem tog zvuka s pucketanjem iz Geigerovih brojača. Naslovni pjesama sadrže sve divno i krasno vezano za nuklearnu tehnologiju, a sve je popraćeno psihodeličnim "crtežima" na kojima lošim editiranjem pokušavaju napraviti slike gdje "zrače" kraj CT uređaja i slično.

 photo 394683_109074492570874_1767432951_n.jpg
Općepoznata stvar - CT uređaji, nuklearna medicina i odjeli onkologije su mjesta na kojima vlada romantika i "harmonija sa Svemirom".


Sami sebi crtaju nekakve aure, slažu sebi narukvice od kalibracijskih radioaktivnih izvora za koje tvrde da zrače dozama koje bi čovjeku potpisale smrtnu presudu za nekoliko sati.
Ako je ono što na sličicama piše, imaju sve najčešće radioizvore koji se koriste u industriji.
Cura sebi u oči trpa fluorescentne leće, pa se slika pod UV rasvjetom i priča kako je to uranij istaložen u njenim šarenicama. Možda zaista ukapava otopine njegovih soli?
Vjerujem da bi bili strašno popularni gosti u kvaziemisiji "Na rubu znanosti". Kvragu, i ja bih se potrudio pogledati to smeće.




Koji bi bio zaključak svega ovoga?
Po meni je jedna od mogućnosti da se radi o zlostavljanju. Sumnjam na to da mladić pokušava doći do medijske slave preko mentalno poremećene djevojke koja ima ekstremni slučaj pike (patološki nagon za jedenjem nejestivih tvari) i zbog toga je tako zatrovana teškim metalima i ozračena izvana i iznutra da vjerojatno ima neko maligno oboljenje. Njeni podočnjaci, cijanotičan ten i prorijeđena kosa tome idu u prilog.

Drugo moguće objašnjenje jest da je on mentalno bolesniji od nje, a da je ona šefica koja dirigira predstavom, a inače iz nekog razloga ima rak, a samo glumata da jede sve te otrove. Tome u prilog ide njeno učestalo prekidanje njegovog relativno stidljivog govora tijekom intervjua na YouTubeu, te cijeli njen stav koji se očituje u govoru i držanju.

Treće objašnjenje jest da je ovo nevjerojatno dobro izmišljena internetska patka, ali tome u prilog ne ide to što djevojka izgleda kao da ima rak, mladić je valjda završio u psihijatrijskoj ustanovi, te općenito ogroman i dugotrajan trud.

Što je istina? Vrijeme će pokazati. Ovaj slučaj ima visok potencijal da postane viralan. Još nije. Za sada se širi New Age internetskim "podzemljem" preko ljudi koji su opsjednuti "energijama" i "zračenjima".
Meni je urnebesno smiješno da su se ljudi, koji su sami po sebi strašno radiofobični i paničare oko apsolutno svega, pokazali toliko glupima i naivnima da je trebalo pokazati fluorescentne kamenčiće, njene podočnjake i ćelavu glavu, oči s lećama i UV osvjetljenje da bi se uhvatili na udicu i raširili noge, spremni na prihvaćanje spasonosnog radioaktivnog kurca. Radioaktivno šarlatanstvo - verzija za 21. stoljeće.
Ta klasična Mišakova publika, glupa i zapanjena, hipnotizirana svjetlucajućim stvarčicama, pita se jesu li to izvanzemaljci ili ipak nešto prizemnije - evoluirani Homo sapiensi koji toleriraju visoke količine zračenja "jer 'znanstveno je dokazano' da život u Černobilu buja".

Al' je snijeg, al' su labudovi?
Nit' je snijeg, nit' su labudovi
Neg' dvoje luđaka koji će umrijet' od raka.

Oznake: radioaktivnost, radijacija, nuklearna tehnologija, uranij, plutonij


- 08:00 - gurni glavu kroz monitor (12) - snimi - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

interferencija on/off

Ovaj blog je čuvao Frank. Frank je deložiran prije par mjeseci. Ako imate utočište, Frank će vam biti zahvalan.

zapamtite!

Copyright © endimion17.blog.hr 2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013.

Sva prava pridržana.