Sličice panini - Brzog datiranja

nedjelja , 30.12.2018.

Zamjena sličica i karata










Click here: Sličice panini






Tamo se može vidjeti koje sličice nedostaju i koje su za zamjenu. Tako su se, pred Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1970, prvi put pojavile sličice nogometaša s albumom, u izdanju nakladnika smiješnog imena — Panini. Za mnoge neprihvatljivo, bezobrazno, nedostupno...



sličice panini

Zbiranje sličic ni bilo še nikoli tako preprosto! A ludilo ispred BBI je bilo nevidjeno, mada sam na kraju naruciti 6 slicica koje su mi falile.



sličice panini

Zamjena sličica i karata - Ili tačnije: to nije moj svijet.



sličice panini

PA Matematičar Pol Harper procenio je da je za popunjavanje albuma za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Rusiji potrebno 70. Potrebno je sakupiti 682 sličice, jer je na stranicama albuma 32 ekipe, njihovi treneri, stadioni na kojima će se igrati utakmice, kao i legende Svetskog prvenstva. Jedna kesica sa sličicama košta 80 dinara, što je 60 odsto skuplje — za Evropsko prvenstvo pre dve godine, kesica je koštala 50 dinara. Ako kupite 137 kesica i imate neverovatnu sreću da ne dobijete nijedan duplikat, moraćete da potrošite 10. Razmena je ušteda Jedan od načina za uštedu je razmena sličica među prijateljima, ali čak i uz tu taktiku, popunjavanje albuma je skupa zabava. Ako razmenjujete sličice sa desetoro ljudi, potrošićete u proseku 24. On je napravio sličnu kalkulaciju 2016. Trošak je tada iznosio 34. Iako se na Evropskom prvenstvu takmiče 24 ekipe, deset manje nego na Svetskom prvenstvu, u albumu je bilo samo dve sličice manje. Neka vas ne buni hronologija, stariji otac ima šestogodišnjeg sina. Album osim lepote prikupljanja sličica ima i vrednost koja nema cenu a to je da vas seća na detinjstvo. Da li današnji dečaci znaju šta znači igrati tapke, par nepar, ali i dati za sličicu na kojoj je Džajić za deset drugih. Stampan je na kunst-druku, kvalitetnom papiru koji je izdržao zub vremena i mnogobrojna prelistavanja. Kakav je ovaj danas? Novinski papir koji će teško potrajati do kraja Prvenstva. Možda će se izdavač i postideti jer će dečacima koji danas umesto o našima više znaju o Ronaldu jednoga dana uskratiti sećanje na detinjstvo pošto će se u medjuvremenu ovaj album svakako pocepati i raspasti. Nisam pisao o novcu. Postoji nešto što se novcem ne da izmeriti.



PANINI WORLD CUP RUSSIA 2018 OTVARANJE SLIČICA I POPUNJAVANJE ALBUMA!
U sljedećem životu, onom koji će nastupiti nakon rata, sve će biti drukčije, mračnije, teže i besmislenije. Tako su se, pred Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1970, prvi put pojavile sličice nogometaša s albumom, u izdanju nakladnika smiješnog imena — Panini. A ludilo ispred BBI je bilo nevidjeno, mada sam na kraju naruciti 6 slicica koje su mi falile. Otkupili su je, prodavali u paketima sa dve sličice po ceni od deset lira. Iznimno su popularne među djecom, ali ni odrasli ne ostaju imuni na Panini groznicu koja obično počinje u godini velikog natjecanja. Toj bijedi nismo se učili sakupljajući sličice nogometaša.

[Šeks|Kako upoznati nekoga|Neka poznanstva utihnu]






Oznake: njihove, sličice, OBOŽAVATE, dva, brata, panični, Su, od, biznis, fijaska, napravili, imperiju, Teku, milijarde

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.