subota, 11.06.2016.

....Splitski pupoljci....

"Splitski cvit" je nagrada za žene, humanitarke grada Splita koju već nekoliko godina za redom dodjeljuje Udruga Naš kvart. Ove godine su po prvi put odlučili da na isti način predlože mlade koji se ističu svojim radom ...te da im daju nagradu "Splitski pupoljak".

... ljepota, samozatajnost, altruizam, vrhunski rezultati krase njih desetoro, koji su se danas popeli na binu da prime nagradu, koju su za njih napravili učenici 3. razreda Škole za likovni dizajn i umjetnost ...


....dobitnici su (abecednim) redom... uz obrazloženje nagrade (tekst Đordana Barbarić)




"ROKO BLAŽEVIĆ je učenik 1.razreda 2.gimnazije, odlikaš kojem je pozornica drugi dom. On je Supertalent, hiphoper, Glas Dalmacije, ZVJEZDICA i predstavnik Hrvatske na Imagine festivalu u Briselu. On svira klavir, orgulje i gitaru. Škola mu je na prvom mjestu ali glazba je u duši i srcu. On je Roko Blažević.
Roka u budućnosti vidimo kao dobitnika Grammya ili barem pobjednika Pjesme Eurovizije. :) Njegova mentorica je Jasenka Splivalo."


"ANTONIO BULJAN je maturant 5.gimnazije i izvrstan matematičar, kemičar, informatičar i kažu „rođeni fizičar“. Gdje god se natječe postiže 100% rezultat. Sve što radi, radi s lakoćom. Svoje znanje rado dijeli i drugima pomaže u pripremama za natjecanja. Zalaže se za prava darovitih i kaže kako je tajna uspjeha u golemom predanom radu i visokim ciljevima. Sebe vidi „uvik i zauvik“ u Splitu.
Antonija u budućnosti vidimo kao osvajača svih Olimpijada na kojima se izražava formulama i brojkama ili barem kao nobelovca! :) Njegova mentorica je Leandra Vranješ Markić."





"DORA DERADO je studentica FF Split, zaljubljena u povijest umjetnosti i anglistiku, svira gitaru, dizajnira, organizira izložbe, izlaže na festivalima znanosti, simpozijima o umjetnosti, piše u studentskim časopisima. Zna tehniku brzog čitanja i učenja pomoću mentalnih mapa. Članica je Knjižničkog odbora, Hrvatske glazbene unije…U svemu izvrsna, strpljiva, otvorena. Vidimo je u budućnosti kako o povijesti Splita govori na svim meridijanima i paralelama. :) Njena mentorica je Vanja Škrobica. "



"ANA ĐEREK je učenica 1.razreda, 3.gimnazije, državna prvakinja u sportskoj gimnastici u svim uzrastima, na natjecanjima od Splita do Kolumbije. Trenira od svoje četvrte godine i na svjetskoj listi sportske gimnastike Ana je na drugom mjestu a bit će i predstavnica Hrvatske na OI u Riu 2016. Uz sve sportske uspjehe izvrsna je učenica. U budućnosti je vidimo, naravno, ovjenčanu olimpijskom slavom. I zakazujemo doček na Rivi. :) Njena mentorica je Mirjana Popadić."




"MIHAELA ERCEG je maturantica 2.gimnazije, odlikašica koja crta od kada zna za sebe. Za strip i animaciju se zakačila jer to spaja sve što je interesira: ekspresiju, pokret, režiju, osjećaj. Ilustratorica je priručnika o volonterstvu, a Reebok je njen kratki strip izabrao za jumbo plakat. Glavna je ilustratorica u velikom obiteljskom projektu „Nitko ne mora odrasti“ koja je anegdotama o jednoj obitelji i ljubavi osvojila Split . Za ono što radi kaže da nije ništa posebno i da je to samo rad i ljubav. Đeparac zarađuje crtajući ilustracije za naručitelje iz cijelog svijeta. Želi studirati u Francuskoj ili Danskoj, a mi je vidimo i u Los Angelosu gdje dobija zlatni kipić za animaciju. :) Njena mentorica je Tatjana Kljenak. "



"MARKO GRGAT je vrijedan, pametan i „turbo“ talentirani kipar koji je diplomirao u klasi prof Kuzme Kovačića. Tijekom studija je sudjelovao u pet skupnih izložbi a prošle godine imao i prvu samostalnu. Kaže kako je crtanje osnova svega u likovnoj umjetnosti, a s kamenom se počeo "družiti" na Akademiji. Sudjeluje na likovnim kolonijama i danas predaje u Školi likovnih umjetnosti i učenici ga vole. U budućnosti ga vidimo kao autora monumentalnog spomenika zbog kojeg će svi dolazit u Split. :) Njegova mentorica je Danijela Jelić"




"MARINA MEIĆ je magistra hrvatske književnosti i pedagogije kojoj je knjižnica bila centralno mjesto u odrastanju. Započela je s radionicama kluba čitatelja, organizirala književne večeri, Ljeto francuske kulture, tečajeve informatike za umirovljenike, malu školu glagoljice, radionice socijalnih vještina… Bila je urednica studentskog časopisa Split mind i potpredsjednica ogranka Split - hrvatskog čitateljskog društva. Marina je osnivačica kluba čitatelja Odjela za djecu i mlade, organizatorica radionica čitanja i poticanja čitanja. U knjižnici ne poznaju mladu osobu koja je toliko volontirala u knjižnici. Za sebe kaže da je za sve što radi kriv „elan“ i zaljubljenost u književnost i kako uživa u svemu što radi. U budućnosti očekujemo kako će osmisliti najkreativniju knjižnicu zbog koje će svi Splićani biti upisani u Klub čitača :) Njena mentorica je Ingrid Poljanić."




"BOREN TONI PRKIĆ - Biti učenik 3.razreda Turističke gimnazije, biti član vaterpolo reprezentacije, baviti se nogometom, kickboxingom, biti proglašen najboljim golmanom, kuhati za beskućnike, usput raditi akcije za Dječji odjel splitske bolnice ili Centar Juraj Bonači i biti proglašen s 11 godina Ponosom Hrvatske je ravno malom čudu svestranosti. Sve to je Boren Toni Prkić. Za njega je sve to normalno i kaže da se dobrotvorni rad ne može usporediti ni sa kakvim materijalnim dobitkom. U budućnosti ga vidimo kako prima medalju na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu i usput spašava svijet. Njegova mentorica je Đordana Barbarić."


"STIPE RADOJA, glumac 5.godine Umjetničke akademije u Splitu, svira gitaru, trenira kickboxing, recitira i naravno glumi. Stipe je hodajuće veselje i energija koja osvaja. Igrati u 8 kazališnih predstava kultnih naslova i autora, 8 kratkometražnih filmova i imati ulogu u filmu koji je bio kandidat za Oscara i dobio preko 25 nagrada i sve to do svoje 24 godine je zaista uspjeh. Ali to nije sve! Stipe je i vrhunski konobar! Al ono što Stipu čini „facom“ je što on konobareći, sve ove godine, financira svoj studij! Gdje ga vidimo u budućnosti? Sa Oscarom za najbolju glavnu ulogu, naravno! Njegova mentorica je Đordana Barbarić.

"LILI ZANETA, studentica 2.godine Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu- smjer snimanje oduvijek je vezana uz crtanje, dizajniranje i fotografiju. Izlagati fotografije sa 13 godina a do 20.godine biti na 24 skupne izložbe, četiri samostalne te dobiti prestižne nagrade za fotografiju je umijeće najvećih. Za njene slike kažu „Lilina slika“ a ona kaže da su njene slike samozatajne, nježne i jednostavne i da ih treba čitati. Uz fotografije arhitekture, najbliže su joj minimalističke i konceptualne fotografije i sve češće dokumentarne. U budućnosti njene fotografije vidimo na World press photo izožbama ili barem na naslovnicama National Geografica Njena mentorica je Mirjana Popović."




....da bi događaj bio veličanstveniji pobrinuo se dječji ansambl Jedinstva, učenici 3. razreda Glazbene škole, Mažoretkinje ....a zapjevali su nam i Dora Derado i Roko Blažević:



...novinari gdje ste? Imamo mi puno toga za pohvalit se .... imamo prekrasna lica za duplerice ....i predivnu... svestranu mladost....

...lijepo je bilo danas na Rivi...


Oznake: Splitski pupoljak


- 22:15 - Gukni ako si faca (1) - #

<< Arhiva >>