Iako postoji velika i moderna tržnica nazvana po Paulu Bocuseu koji je bio jedan od najboljih kuhara u Francuskoj s 3 Michelinove zvjezdice, vlasnik brojnih škola kuhanja, nosilac Legije časti, hedonist, egotriper, ljubitelj žena (ali ne u kuhinji), poznat pod nadimkom Lionski lav.... nemojte preskočit posjetit tržnicu Saint Antoine uz rijeku Saône, naročito subotom... tu na otvorenom dolaze poljoprivrednici, uzgajivači iz okoline i za prisutne priređuju pravi show... uz proizvode iz njihovih vrtova... ....domaće kobasice i suhe proizvode... ...uz mesnice sa specijalitetima su i ribarske delicije...otvaraju kamenice i serviraju ih, onako iz ruke, uz svoj poznati šarm... ...naići ćete i na kuhane rakove... ....more kolača, kruha i sireva.... ...kuhana jela..lazanje...paštete...rižoti.... ...ne možeš odoljet mirisima pečenih kobasica, pilećih krila....gotovih umaka.... a netko i može? ....za sve to vrijeme Udruga kuhara predstavlja restoran.... koji priprema neko domaće jelo za besplatnu degustaciju, a onaj tko pogodi što nedostaje u recepturi sudjeluje u nagradnoj igri ....a nagradu daje restoran (čiji je vlasnik žena ) i dok sam stala ispred izloga pekarnice gledajući što ću ...i pogledavajući na rakove koje ne mogu jest u 9,00 sati ujutro ...oni su riješili problem i nakupovali se pećenih kobasica (za doručak) ...i tržnice na otvorenom imaju svojih neodoljivih čari |