....kiši unatoć....nasred rive....osvanuo je 20-30 m dug stol....na kojem su Splitski restorani obilježavali kraj turističke sezone.... pokazivali što sve imaju u svojoj ponudi i s čime su osvajali turiste cijelo ljeto, a istovremeno se takmičili među sobom tko je bolji.... a sve s ciljem promocije Grada Splita kao cjelogodišnje destinacije izvrsnosti .... a kiša bi dopustila da se postavi hrana na stol... pa bi onda opet blago započela... ništa to nije smetalo restoraterima da poziraju kraj svojih izabranih delicija... ....iako su mnogi zabrinuto gledali svoje eksponate.... nakon toliko truda ne bi valjalo da kiša pokvari okuse... ....svašta se tu događalo....varilo se ...štitilo se hranu od kiše... ...a tu je bilo svega što je privlačilo poglede... ....smokava... ....sushi.... ...torti od čokolade, oraha, naranči, jabuka, koromača.... ....meni čudnih jela .... ....učenici Ugostiteljske škole su čuvali stolove prije dolaska žirija... ....koji je ocijenjivao izgled....okus... originalnost.... dok bi majstor kuhar objašnjavao o čemu je zapravo riječ i zašto baš to jelo.... ...predstavljanje jela bio je najvažniji trenutak ... ... jela su bila doslovno....lijepa ko slika... ....žiri je gledao svaki detalj.... ....a iza njega su išli posjetitelji....neki su čekali da ih se posluži... ....neki su se samo posluživali.... ...i taman kad se sve pojelo pala je kiša.... ali su pobjednici ipak proglašeni... ...ljepota ovog događaja, u organizaciji Saveza kuhara i Šefova dalmatinskih kuhinja, je što se sve radilo zajedničkim snagama....jedan restoran nije bio konkurencija drugome... nije bilo ljutnje, već jedna lijepa razmjena ideja i iskustava ...zato i ne navodim imena pobjednika, pa kad je na kraju pala kiša....svi su zajedno potrčali i počistili mjesto događaja... ...ovo je bio prvi Split Gourmet Expo ....a ja mu želim još puno puno godina.... Članovi stručnog žirija bili su: Željko Neven Bremec, Antun Nišević, Goran Staničić, Hrvoje Zirojević i Ljiljana Kargotić, a poseban kuharski gost je bio Miro Bogdanović, počasni predsjednik SKMER-a. Oznake: Split Gourmet Expo |