subota, 05.05.2012.

....Gastro izložba...

u Podrumima na otvaranju izložbe cvijeća...u drugim hodnicima jedna druga slika... Gastro izložba koju su ugostitelji Splitsko-dalmatinske županije pripremili za otvaranje Izložbe ....

.

(punjene lignje, paštetice od škampa ...lepeza od školjaka....("Bukara" skriva u ovim tečama okolo sve ono što je izložio na lepezi)

.

(rafioli od blitve punjeni pršutom i sirom ili tripicama...i oni od tripica sa pršutom i sirom) ...malo školjkica i jastoga)

.

(domaći pršut, kruh ispod peke od brašna s kamenih mlinica i uštipci ...rižot od kozica i šparoga ... ostalo je na toplome...i soparnik...)

.

(punjena prepeličja jaja sa šparogama na rikoli i kori od tikvica ....soparnik i kroštule....puno kroštula)

.

(Mara i Duje....torta od palente i blitve...i brod od poriluka i lignjica ...punjen fažolom)
maru i Duju nitko nije tio dirat...pa su ljude molili da uzmu pršut s njih.... ostao samo Dujin pojas s kapulicom :-)))

.

gregada od ribe (sa sabljarkom i jastogomm...iza je morski pas s dalmatinskim travama...pa još arambašići.... sipa s bobom... (desno u teći i frigane lignje i girice u slapovima....tripice (Bračke) ...sirevi s travama.... dimljena tunjevina...bakalar s orzom...i svašta još ...pa vina...i vinari ...

.
(desno su čokoladne tortice s narančom...kako mi je žao što ih nisam probala...a bili su i rafioli i Imotska torta...uffff...lipote)

....svi koji su došli....dobili su neko nesvakidašnje ili autohtono jelo.... i iako je vladala velika gužva...nije bilo naguravanja... a ja sam ostala u šoku od kvalitete serviranja i inovativnosti naših ugostitelja ....

...i tko će sad reć da se nemamo čime podičit i da nemamo šta za ponudit?.....

...vjerovali ili ne...najviše me ljudi pitalo gdje mogu dobit čašu vode... srećom ju je bilo posvuda okolo po stolovima...

...a sad natrag na cvijeće.....

.

P.S. namjerno nisam imenovala objekte koji su donjeli hranu)



- 23:03 - Gukni ako si faca (15) - #

<< Arhiva >>