četvrtak, 18.12.2008.

...Dani žderača kišobrana...a štednja je :-))

…kiša pada….pa pada….pa pada….pa pada….pa opet pada…..imala sam ludu sreću što kad god izađem iz kuće, kiša bi nekako stala padat…i kad bi ja došla tamo gdje je trebalo…a kiša bi nastavla padat

bili su prosvjedi na rivi…bilo je nesnosno jugo…lanjski kišobran…i normalno …vjetar ga preokrene….(to je bilo u petak)
na povratku kući vidim ja onaj kineski dućan…uletim u njega i kupim kišobran za 12 kn…(br 1)

u ponedjeljak me opet uhvati kiša…a kišobran od 12 kn se sušio u kući…i opet uđem u dućan i kupim kišobran od 12 kn…koga briga…kad je jeftino (br 2)

u utorak…izađem na pauzu da si kupim kišobran…(snobovski razlozi, jer ne mogu na put sa kišobranom od 12 kn)…i kako se nisam mogla odlučit koji ću kupim dva kišobrana (crveni i žuti) ….svaki po 39 kn… (br 3 i 4)
kad sam došla kući mala se oduševila bojama kišobrana …i odmah mi je otuđila crveni.

U srijedu sam bila na poslu…pa na faxu…pa na popodnevnom poslovnom ručku u Stellona…i počne padat kiša…sretno izvadim novi žuti kišobran….on je puknuo od Stellona do izlaska sa Bačvice (cca 150 m)….jedva nekako dođem do kineskog dućana i kupim sad veliki kišobran za 20 kn (uđem u kuću, ostavim ga mokrog u košaru za kišobrane i tu mu se gubi svaki trag)…(br 5)
….kćer me obavještava da je i njoj puka kišobran…i mazne mi onaj prvi iz kineskog dućana

U četvrtak ujutro idem na autobus za aerodrom i pukne mi kišobran (nije ovdje nabrojen kao novokupljen)….dođem u Zagreb…i kaže meni JJ
- ne brini, ja imam kišobran
u petak ujutro…ipak odem u Namu i kupim kišobran (nije mi trebao, al nek se nađe)…izaberem jaču marku kišobrana…cijena 95 kn…otvorim ga ispred Name….zatvorim ga ispred Vinceka…i to je to! (cca 100 m) ….kišobran br 6

u nedjelju za ručkom pričam ja ocu kako mi pucaju kišobrani i kako je taj skupi iz Name nemoguće zatvorit…kao da ima nož u sebi….a otac ga počne otvarat za stolom….i dok ga je on rukama i nogama otvarao….brat je sklanjao stvari oko oca da sve ne padne po podu…i rekao mi da nabavim: "tobolac s kišobranima"...to je tobolac koji će mi stat na leđima i iz kojeg ću svakih po sata izvlačit novi kišobran kao mač!

uglavnom…kišobran je cijelo vrijeme bio u torbi…i unatoč nekima koji su non stop zvali provjerit «da li pljušti kao iz kabla»….ja sam se šetala okolo…sa kišobranom spremnim za odbranu negdje u torbi…

i konačno me uhvati kiša u četvrtak kad sam išla na posao….Idem otvorit nov i skup kišobran….kad on razbijen ( ???? )…došla sam na posao trčeći među kišnim kapima….i otišla u dućan i platila 25 kn novi kišobran (isti je kao i onaj od 12….al sila Boga ne moli)…kišobran br 7

Kišobran je u torbi!...ne treba mi….a ja evo čitam na blogu Broda u boci da kiša pada 42 dana. Za to vrijeme sam ja u 15 dana «sredila» 9 kišobrana….a otvorila sam ih samo 4 puta!

Ljudi moji…ja još kese u kojima su računi od nabrojanih kišobrana nisam bacila…a kišobrane jesam!....kiša me nigdje nije pratila....pokisla nisam!
..da li to znači da ako ja plaćam kišobrane i bacam ih okolo u smeće da je to dovoljno da ne pokisnem???
...da li to znači da kisnu samo oni koji ne kupuju kišobrane???


...ufff...previše pitanja za mene....a ja tako plava :-))


.
Prljavo kazališe - Kiše jesenje ...Les Parapluies de Cherbourg - I Will Wait For You

pašticada - I. dan... vrijeme pripreme 15 min

za izradu pašticade potreban nam je goveđi ili juneči frikando. (to vam je onaj mekani i okrugli dio buta) i jako puno ljubavi i strpljenja

Kako moramo stegnit kaiš, a cijeli frikando kojeg sam dobila za ovu priču koštao je 163,00 kn, neću nikog zvat u goste i meni će ovo biti 7 do 9 obroka.


Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

Frikando ima dio koji je obložen salom. njega ni u ludilu nemojte odstranit jer će i to dat poseban okus pašticadi.
Dalje Vam treba jedna mrkva, komad slanine ili pancete koju izrežete na štapiće...


Image Hosted by ImageShack.us

...kad se već mora sjeckat slanina....isijećite malko i za sebe :-))

meso se probode nožem tako da se niježno....i svom snagom ...nož zabije u meso....i onda se u tu rupu nagura slanina i mrkva (zajedno)....napravi se 3 rupe s prednje strane i 3 sa zadnje strane mesa...

uz slaninu i mrkvu još se uobičajeno stavlja i bijeli luk....al ja ga ...kao svaka poštena vještica ne koristim :-))


Image Hosted by ImageShack.us. Image Hosted by ImageShack.us

...tako pripremljeno meso stavite u kvasinu (ocat) i ostavite da stoji 24 sata....(najmanje preko noći)...

Nemojte mi sad prigovarat da fali komad mesa...on je ostavljen za jedan drugi ručak :-))

P.S. Wish. slike nisu za objavu na drugim mjestima:-)))


.
Eros i Nickelback


- 18:13 - Gukni ako si faca (18) - #

<< Arhiva >>