za pripremu perverznog kolača sa kremom od jagoda šlaga i maraskina potrebno je
3 jaja (cijela) umutiti sa 15 dkg šećera, koricom od limuna, maraskinom i 12 dkg brašna!
Staviti u namazanu škrovadu (da tjesto bude ne više od cm debelo) i peći 20-ak minuta na temperaturi od 170 C.
pola kg svježih jagoda dobro očistiti, propasirati (da bude nejednakih komada), zaliti dobro sokom od limuna, dodati 10-ak dkg šećera i prokuhati skupa sa 1-2 dcl mraškina!
Kad uzavre, skloniti s vatre i u smjesu usuti razrijeđenih 40-50 g gustina.
(gustin razrijedite sa malo soka od jagoda i maraskinom)
Prokuhati maksimalno 2 minute, stalno miješajući!
Nemojte štedit alkohol, on će i tako ishlapiti u kuhanju!!!
Pustiti da se dobro ohladi! U ohlađenu kremu dodati umućen šlag!
Biskvit dobro navlažiti smjesom od 1/3 vode i 2/3 maraskina. (biskvit mora bit žilaviji da upije sok koje će jagode pustit). Na navlažen biskvit stavi se krema od jagoda, i prekrije šlagom!
Kolač je najbolji i najsočniji kad odstoji preko noći!

nastala je velika grabež pa je kolač slikan nabrzaka i pod lošim svjetlom
ovo pišem kako zbog sebe tako i zbog Vas!
Zbog sebe - da znam što sam mučkala
Zbog Vas - da probate sami, odlično je!
|