travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Iva
ozana
doris
jelena
Dea
Karmela

Ja...

Ime:Elena
Prezime:imam ga, ali nije važno
Živim: na svjetu, naravno
Idem: u 6. b jeden škole
Rođena sam: 12.10.1995.
Prijatelji:Šoša,Iva,Ozana, Doris
Jelena, Katarina...
Volim:simpu, knjige i treninge
Mrzim: bivšeg
Želja: upoznati Avril
postati odvjetnicanaughtynaughty

utorak, 22.04.2008.

OnI Su JeDnOsTaVnO SuPeR

Neki dan sam slučajno upala na stranicu Tokio Hotela i imaju SUPER pjesme. Malo o njima:Najveće njemačke zvijezde u posljednjih 20 godina osvajaju svijet glazbe brzinom munje. Najstarijem članu nije ni 21 godina, a malci iz skupine Tokio Hotel već su "pobrali" sve najprestižnije njemačke glazbene nagrade. Četiri pjesme osvojile su prva mjesta na top-ljestvicama, imaju dva najprodavanija albuma, a prodali su gotovo tri milijuna CD-a i DVD-a u rodnoj Njemačkoj. Blizanci Bill i Tom Kaulitz, Gustav Schäfer i Georg Listing u veljači ove godine prvi put su zasvirali u Sjevernoj Americi, na pet rasprodanih koncerata, a 28. ožujka stižu u Ljubljanu u sklopu velike europske turneje.

Trenutačno najveće tinejdžerske zvijezde u Europi žive san iz kojeg se, složno ističu, ne žele tako brzo probuditi. O ovakvom uspjehu, kažu, nisu ni maštali. Francuska, Austrija, Belgija, Italija i Španjolska samo su neke od zemalja u kojima su “tokio” dečki izazvali takvu pomutnju da tinejdžeri više ne žele u školi učiti engleski nego njemački jezik.

“Od svega su nam najdraži nastupi uživo. Tako smo i počeli prije tri godine – izvodeći svoje pjesme u malim klubovima i barovima – ponekad pred publikom od samo petero ljudi”, kaže gitarist Tom Kaulitz. Danas njihovu publiku čine deseci tisuća oduševljenih obožavatelja, većinom tinejdžerica, a u Parizu, gdje su, uz Njemačku, doživjeli najveći uspjeh, svirali su pred 500 tisuća ljudi ispred Eiffelova tornja. Osim toga, Tokio Hotel imao je najuspješniju debitantsku turneju u Njemačkoj ikada.

A koliko su dobri uživo, pokazali su i na dodjeli nagrada MTV Europa 1. studenoga 2007., točno dva mjeseca nakon što su blizanci navršili 18 godina. Odličan nastup okrunili su nagradom za najveće internacionalne zvijezde, a bili su nominirani i u kategoriji za najbolju skupinu. To je bio prvi put u povijesti MTV-a da su neki njemački glazbenici bili nominirani u dvije kategorije.A sve je počelo prije sedam godina kad su braća Bill i Tom, tada 11-godišnjaci zajedno s Gustavom koji svira bubnjeve i basistom Georgom osnovali skupinu pod nazivom Devilish, nastupajući po talent showovima i na manjim koncertima. Nakon što je 2003. pjevač Bill Kaulitz u četvrtfinalu ispao iz emisije u kojoj se tražila nova dječja zvijezda, zapazio ga je glazbeni producent Peter Hoffmann. Skupina je promijenila ime u Tokio Hotel (dečki vole velike daleke gradove, a hoteli su im kao drugi dom) te su potpisali ugovor sa Sony BMG-om. Međutim, malo prije objavljivanja prvog albuma pod nazivom Schrei 2005. godine, Sony je raskinuo ugovor i Tokio Hotel je prešao u izdavačku kuću Universal Music.Već s prvom pjesmom “Durch den Monsun” s albuma Schrei dečki su osvojili glazbene ljestvice, ali i srca obožavatelja za koje članovi kažu da su “zaista najbolji na svijetu”. Odlično su prošle i pjesme “Schrei” i “Rette Mich”. U veljači 2007. izdali su drugi album “Zimmer 483” na kojem su najzapaženije bile “Übers Ende der Welt" i "Spring Nicht", a u lipnju iste godine izlazi i prvi album na engleskom jeziku pod nazivom Scream, kompilacija pjesama s prva dva albuma, koji je Tokio Hotelu otvorio vrata uspjeha u Americi.

“Oduvijek smo sanjali o uspjehu u SAD-u. Odrasli smo uz američke bendove poput Metallice, Green Day i Red Hot Chilli Peppers. Željeli smo dobiti priliku raditi to što oni rade", kaže frontmen Bill Kaulitz, najzanimljiviji i najkarizmatičniji član skupine oko čijeg se osebujnog izgleda i imidža često lome koplja - jedni ga smatraju nakaradnim, a drugi najljepšim bićem koje je ikad hodalo zemljom. No, iza izrazito ženskih crta lica, puno šminke i izmanikiranih noktiju krije se puno više od mladog šminkera - Bill piše sve tekstove pjesama, a glazba mu, ističe, znači sve na svijetu. “Svaka naša pjesma ima poruku. 'Don't Jump' je protusuicidalna pjesma, koja slušatelju govori da ne odustane od sebe, dok gitaristička 'Scream' poručuje da uvijek kažeš, odnosno vrisneš, ono što misliš. Lagana, ali moćna balada 'Recue Me' govori o bespomoćnosti koju svaki čovjek osjeća kad mu se ljubavna veza sruši pred očima, a pjesma 'Monsoon' poručuje da se sve poteškoće u životu mogu pobijediti. Nadam se da ću se i s 83 godine baviti glazbom, jako volim stvarati stihove pa bih želio jednog dana pisati i za druge glazbenike", kaže Bill.

Za razliku od romantičnog Billa, koji priznaje da nije za vezu za jednu noć, njegova deset minuta starijeg brata Toma prati glas velikog zavodnika. Čak se pisalo i da je u tjednu kad im je izašao prvi singl spavao s 25 djevojaka. Ali, to je samo jedan od bezbroj tračeva koji su kružili po njemačkim, ali i ostalim medijima o skupini u posljednje dvije godine. Na nedavnoj dodjeli njemačke nagrade Die Goldene Kamera, na kojoj su osvojili nagradu za najbolju nacionalnu grupu, Bill se u govoru zahvale pred mnogobrojnim uglednim uzvanicima prisjetio izmišljotina koje su se objavljivale o njima - od toga da su imali problema sa socijalnom službom, da su bili izbačeni iz jednog hotela, da je Bill priznao da je homoseksualac, pa čak i da je skoro umro od anoreksije. "No usprkos svemu tome, a možda i zahvaljujući tome, mi smo još tu", završio je Bill.





| komentari (13) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.