ITHRYN LUIN - priče iz Četvrtog doba
UVOD
Eldarion
Elladan i Elrohir
Theodwyn
Alatar
Pallando
Thranduil
Isilme
So it begins...

VATRE ANNUMINASA
Namjesnik
Ailinel
LIKOVI
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
mapa Međuzemlja

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Eldarion, kralj Gondora, Aragornov sin

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ailinel, sestra kralje Eldariona, princeza od Arnora

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Barahir, namjesnik Arnora

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Theodwyn, rohanska princeza, kćer kralja Elfwina

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Theodred, princ od Rohana, sin kralja Elfwina

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Elladan, vilin-knez iz Imladrisa, sin Elrondov

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Elrohir, vilin-knez iz Imladrisa, sin Elrondov

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Celeborn, gospodar Lothloriena

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Thranduil, vilin-kralj Zelenšume

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Isilme, vladarica Dol Amrotha, kćerka princa Elphira

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Alatar, plavi čarobnjak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Pallando, plavi čarobnjak

Ithryn Luin - priče iz Četvrtog doba Međuzemlja

28.05.2006., nedjelja

AILINEL

Ailinel je bila ljuta. Toliko ljuta da je jedva susprezala želju da zavrišti dok je dugim koracima hitala u svoje odaje. Upravo je završila razgovor sa onim nadmenim Namjesnikom kojeg joj je njezin brat nametnuo. Razgovor toliko sličan svim prethodnima koje su gotovo svakodnevno vodili i koje je, iz dana u dan, sve teže podnosila. Znala je da neće moći još dugo glumiti, ma koliko ju uvjeravali da se ne smije odati pred Barahirom. Da ne smije njih odati pred Namjesnikom.
Zato se trudila izbjeći susrete s njim. I koliko se god ona trudila, on ju je uvijek uspjevao pronaći. I započeti istu, dosadnu temu o njenoj sigurnosti u Annuminasu u ova, navodno sve nesigurnija, vremena. Kao da je njoj bilo do sigurnosti. Pa od sigurnosti i dosade, koja uz to neminovno ide, je i pobjegla iz Minas Tiritha. Eldarion se prema njoj ponašao kao da je nemoćno dijete, a ne odrasla žena, sposobna sama odlučivati o vlastitoj sudbini. Godinama ga je nagovarala da joj dozvoli da se preseli u Annuminas, tisućama milja daleko od njegove kontrole.
A kad ga je napokon nagovorila, što je on učinio? Poslao je svog najvjernijeg zapovjednika s njom. I kao da to već nije bilo dovoljno, imenovao ga je Namjesnikom Arnora. Arnora kojim je ona željela vladati, čija je kraljica htjela biti. Kraljica, a ne kraljeva sestra. Tu uvredu Eldarionu nije mogla oprostiti. Nikad mu je neće moći oprostiti.
Razmišljajući o prošlim danima Ailinel je došla do svojih odaja. Zakoračila je unutra i sa treskom zatvorila vrata. Ljutnja ju nije puštala.
- Aerin, Haja - hladnim je glasom zazvala svoje dvorkinje. - Pripremite mi kupku. Neka voda bude vruča, a na solima ne štedite.
Dvije su se žene ustrčale - dok je Haja punila veliku srebrnu kadu vrelom vodom i mirisnim solima, Aerin je gospodarici rasplitala kosu. Ailinel je uskoro opušteno ležala u pjenušavoj kupki. Raspoloženje joj se počelo popravljati.
Na kraju krajeva i nije sve ispalo tako loše. Barahir, u stvari, nije bio nadmen, bio je dobroćudan i tako očito lud za njom. Ailinel je njegova pretjerana pažnja i briga užasno nervirala. Na njenu sreću, saveznike je našla tamo gdje se najmanje nadala - u samom Annuminasu. Ispalo je da nije ona jedina koja ne priznaje bratovu vladavinu. Najmoćnije i najuglednije obitelji Arnora nisu mogle zaboraviti činjenicu da su izgnane iz Gondora. Eldariona nisu priznavali svojim kraljem, a nju su smatrali izgnanicom poput njih samih. To je, naravo, bilo daleko od istine, ali joj je odgovaralo da tako misle.
- Uz njihovu ću pomoć i podršku uskoro ostvariti svoje snove - promrmljala je sama sebi u bradu ne otvarajući oči. Sad je već bila potpuno opuštena i sretna.
Zvuk otvaranja vrata prenu ju iz sanjarenja. Polako je podigla pogled. Osmjeh joj se pojavi na licu. Na dovratku je stajao visok i pristao muškarac, crne kose koja mu je dopirala do ramena i sivih očiju. Uzvratio joj je osmjehom, oči su mu, međutim, ostale hladne.
- Irimon, najdraži - obratila mu se nježnim glasom. - Sjedni na rub kade i ispričaj mi kako je prošao sastanak.

- 20:25 - Komentari (15) - Isprintaj - #

POZDRAV I ISPRIKA

Prvo da vas sve lijepo pozdravim i ispričam vam se što sam vas tako ostavila bez riječi (ali tadašnje su prilike nažalost bile takve)

Želim vam samo reći da nisam sve ovo vrijeme sjedila prekriženih ruku i kontemplirala već sam stvarala ovo:

Ea - hrvatski Tolkien portal

Obzirom da je portal narastao na respektabilnu razinu ponosno vam ga predstavljam :-)

Sada smo trenutno u fazi prebacivanja istog na CMS, naravno radi lakšeg upravljanja sadržajima, pa ću i ja uskoro dobiti malo slobodnog vremena da se posvetim pisanju što ovog bloga, što onog FanFictiona :-)

Ako vam se portal sviđa i ako ste ljubitelj Tokienova lika i djela, a pri tom imate i dara za pisanje - slobodno nam se pridružite nekim člankom, osvrtom, esejom...

Radove mi možete slati na moj mail

Pozdrav
vaša Gal



- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA
Ovako ja zamišljam da bi Četvrto doba izgledalo. Priča upravo nastaje tako da se ispričavam svima zbog mogućeg kašnjenja nastavaka (naravno pišem u slobodno vrijeme kojeg nikad dovoljno)

LINKOVI

Hrvatistan - moj prvi blog
Hermionin kutak (sunce mamino pametno)
Priče iz Hogwartsa
blog.hr

Piši (barem dvije,tri riječi)

ČITATELJI
Free Counter
Free Counter