savjetovalište

095/ 9030191

info@elan-savjetovanje.hr

ELAN savjetovanje (SLUŽBENA WEB STRANICA)

Centar za osnaživanje djece i odraslih

27.02.2011., nedjelja

Web adresar psihologa u Crikvenici

U Crikvenici je prvi put predstavljena manifestacija Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Organizator je Hrvatsko psihološko društvo (HPD) - udruženje psihologa koje je utemeljeno 20. 2. 1953. godine. Obilježava se već četvrtu godinu za redom i to u tjednu u kojem pada dan osnutka HPD-a. Na poticaj svoje krovne organizacije psiholozi okupljeni u Inicijativi psihologa crikveničko-vinodolskog kraja pripremili su nekoliko događanja o kojima je već bilo riječi.

Na pozdravnom izlaganju u Gradskoj vijećnici u Crikvenici 16. 2. 2011. g. prisutnima je predstavljena svrha manifestacije, a to je popularizacija psihologije kao društvene (a od 1980. g. priznate i kao prirodne) znanosti.

Približavanje javnosti svih mogućih oblika primjene psihologije nastoji se postići kroz izravno prikazivanje kolika je zapravo širina poslova psihologa, koji su sve različiti vidovi primjene psihološke struke u zajednici te koje su sve mogućnosti doprinosa rada psihologa poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

Psiholozi istraživanjima stječu znanja o uzrocima (mozgovni i psihički procesi) i načinu ponašanja te o načinima na koji ljudi doživljavaju svijet u kojem žive. Ta su saznanja temelj za stvaranje boljih uvjeta za život i rad te rješavanje raznih problema ljudi.

Jedan od ciljeva Tjedna je i otklanjanje široko prisutnog stereotipa (pa i predrasude) kako psihologe posjećuju samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja, a zapravo je činjenica da su psiholozi uključeni u sva područja ljudskog života. Tome u prilog govori i podatak kako na području Crikvenice i njezine okolice psiholozi djeluju kroz sva tri sektora – javni, privatni i civilni te pokrivaju područje odgoja, obrazovanja, zdravstva, sporta, socijalne skrbi, psihološkog savjetovanja... Prvenstveno su usmjereni na primarnu i sekundarnu prevenciju.

Psiholozi su građanima na raspolaganju u sljedećim ustanovama, odn. organizacijama: DV„Radost“ Crikvenica, OŠ I. Mažuranića N. Vinodolski, CZSS Crikvenica, Dječji domovi „Izvor“ u Selcu i «Braća Mažuranići« u N. Vinodolskom, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj u Crikvenici, Savjetovalište za žene žrtve nasilja u obitelji u Crikvenici, Poliklinika Terme Selce i savjetovalište Centra za osnaživanje djece i odraslih - ELAN savjetovanje u Dramlju.
Podrobnije informacije i kontakti mogu se saznati na novoobjavljenom web adresaru na službenom portalu Grada Crikvenice - www.crikvenica.hr.

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga
o psihološkom savjetovanju