barba živkova ekipica

01.09.2008., ponedjeljak

Uoči utakmice...

Evo već su prošli dani,tjedni,mjeseci pa skoro i godina a da vas nisam počastio mojim stručnim mišljenjima i uvjerenjima.
Evo približava se nogometno sučeljavanje reprezentacija Lijepe Naše i Gordog Albiona,ovoga puta mi kao apsolutni favoriti.
Naravno, u svečanoj loži nalaziti će bivši proslavljeni igrači,treneri i sportski novinari, članovi svemoćne "Ekipce".
Što možemo očekivati od meča?
Englezi igraju moderan nogomet, u sustavu 4-4-2 koji se u napadu transformiraju u 4-2-4 sa svojim kratkim dodavanjima znaju biti itekako opasni na malom prostoru.Brza kombinatorika, trkački spremni igrači i momčadski duh njihove su najveće prednosti.Posebnu pažnju trebamo usmjeriti prema njihovom najbržem igraču Wayneu Rooneyu.
Kako se mi trebamo postaviti?
U svakom slučaju, nesmijemo se podređivati protivniku.Trebamo igrati svoju igru, i udariti tamo gdje su englezi najslabiji-u prekidu.Zato trebamo iznuditi što više kornera i slobodnih udaraca.Ukoliko ne bude ozljeda, nastupit ćemo u svom najačem sastavu:(4-4-2)
Radman-Ćorluka,Šimunić,Knežević,Križanac-Srna,Kranjčar,Križman,An.Sharbini(capt.)-Ah.Sharbini,Petrić

Ukoliko braća Sharbini budu u pravoj formi pobjeda nebi smjela izostati.

Ukoliko se kvalificiramo u Južnu Afriku, htio bih napomenuti neke reprezentacije koje sam skautirao putujući po svijetu,koje su im prednosti i nedostaci, i koliko od njih možemo očekivati na nadolazećem mundijalu:
BRAZIL-igrajući po prašnjavim favelama sa njihovim nadolazećim zvijezdama shvatio sam da je jednostavno njihova dominacija završena.Zasićena nogometna nacija više jednostavno nema vjere u svoje pulene.
Prednosti:dobra tehnička potkovanost,sjajne trkačke sposobnosti
Nedostaci:loš momčadski duh,već odavno provaljeni sustav igre,loša obrana
Prognoza:ukoliko prođu skupinu,osmina finala bit će im krajnji domet

NIGERIJA-vjerujte mi,bit će ugodno iznenađenje nadolazećeg mundijala,njihova hitrina,borbenost i kombinatorika ne ostavljaju ni najvećeg nogometnog laika ravnodušnim.Iako su mi prodali falši dres za 50 dolara,navijat ću za njih.
Prednosti:fizička pripremljenost,
nedostaci:taktička neukomponiranost,slaba realizacija
Prognoza:ukoliko u nokaut fazi ne nalete na odlične Alžirce,polufinale im ne gine.

INDIJA-još jedna reprezentacija od koje možemo očekivati pravi "boom",posebno su me oduševile krave koje igraju nogomet.Totalno nogometna zemlja,imao sam priliku gledati kako su deklasirali izvrsne Maldive sa 1:0,no moglo je i više.
Prednosti:sjajna obrana,precizne duge lopte
Nedostaci:niska prosječna visina,tako da su slabi i prekidima
Prognoza:finale

ALŽIR-definitivno najjača reprezentacija u ovom trenutku,odličan spoj trkača i virtuoza,vrhunska obrana,još bolji napad,igrači u naponu snage.Ne zaboravimo da je Veliki Zizou bio Alžirac.
Prednosti:sve
Nedostaci:nema
Prognoza:prvaci svijeta

Nadam se da ste gutali svaku moju riječ,žao mi je što za vrijeme Eura nisam mogao sa vama podijeliti moja stajališta, toliko od mene za ovaj put i do susreta Hrvatska-Engleska, pozdrav!

Robi
- 16:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Listopad 2007 (2)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (20)
Ožujak 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

ovaj blog je skup mišljenja i promišljanja lošinjskih nogometnih virtuoza koje je vodio barba Živko(šmrc...). Postovi koji će biti na ovom blogu objavljeni neće uvijek imati temu koja je usko vezana za nogomet,no mi,autori ovog bloga,trudit ćemo se da bude zanimljivo i duhovito.Pa ćemo vidit...

Linkovi

Tko čini ''ekipcu''?

Marko ''voda'' Vodanović-gimnazijski ratnik(grunge) ;često trenerova produžena ruka na terenu ........... David ''magi''Magazin-uvijek borben i odvažan igrač;izgledom i igrom podsjeća na Patricka Vieiru;opak............ Dean ''daško''Škoda-lošinjski Hypyja,staložen i odmjeren,pravi libero;diči se čestim jedenjem zemlje ........... Antonio ''bilder''Viskić-čovjek stijena,Hulk,Spiderman,Zagor,Rambo...kako hoćete;neprelazan .......... Vinko ''isus''Bondulić-brz ko' vjetar i bombastičnog udarca,hitar kao bambi;misli ić u sjemeništeburninmad ........... Marko ''sura''Surić-pravi ''Bobo''Vieri,jak,tehničar;stroj za golove ............. Edi''sansi''Matešić-najveći ljenjivac kojeg svijet vidješe;ujedno i najtalentiraniji .......... Alen''mrvica''Mrvac-ljubimac navijača i struke,šarmantan i duhovit;majstor, on je ispaceni borac...............
Dinko Lubina; velika nam moralna podrska, uvijek kaze pravu stvar, sklon i tolpoj rijeci, nikad mu nije tesko popit casicu previse, veliki mudrac i menađer svima nama........ Robi Mohorić; bolje poznat kao prepona,digić i da nezaboravimo penal headbang(kako ga je samo pogodio...ona korner zastavica još se trese...a kako samo izvodi autbang...to ''savršenstvo'' još nisam vidio...al ipak sve je to razumljivo...pa ipak čovijek živi na unijama. Al kao frend i školski drug,a tek subotom kad izajde...čovjek s kojim možeš podijeliti sva svoja mišljenjathumbup....... Zlatko ''zlajo'' Brmalj -lošinjska pantera,čovjek hobotnica;rekorder po broju minuta bez primljenog gola(883 min.);trenutačno pregovara sa španjolskom osasunom i zagrebačkim rudešom....... Ivan Sesar- vrsni masažer i vođa navijačke skupine koja prati ekipcu -''Male sirene'';spontanog i altruističnog svjetonazora;često u svojim govorima ganutljiv i dirljiv...........Marin ''ševa''Muškardin- do ozljede gornjeg srednjeg meniska,na lijevoj strani koljena desne noge,bijaše velika nada hrvatskog nogometa;danas degustator svakojakih napitaka..............Boško''bole'' Babić-lošinjski messi,fantastičnih tehničkih mogućnosti;omiljen u narodu,dijete sviju nas.......Tin''mali Mrva''Mrvac-iako već u srednjoj,i dalje je najveći zavodnik u osnovnoj školi.simply clever 3,nasljednik velikog davida magazina po stilu igre....
Živko ''barba''Cunjak-eekeekeekeekeekeekeekeekeekeek