EDC Croatia

ponedjeljak, 27.04.2020.

urbani prepper i LED svjetiljka, džepni nožić i suzavac

Duboko vjerujem da svakom, ali apsolutno svakom treba neka mala svjetiljka, koliko god malo ili puno svjetla davala..
kada vam ključevi od auta završe negdje na podu, kada vam olovka padne i otkotrlja se pod neki komad amještaja.. kada nemrete pogoditi bravu..

da, imate mobitel, ali možda nema bljeskalicu, možda mu je baterija na par posto pa je ni nemrete upaliti.. imam više lampica, jedna je na ključevima, jedna je u torbici..
ali minimum je ona na ključevima.. i bilo bi dobro da je pogoni neka baterija koju možete kupiti bilo gdje.. tipa AAA ili AA obična NiCd.. košta par kuna i ima ih svaka šupa.. doslovno!!

Na privjesku imam malu LED svjetiljku True Utility MicroLite TU283B.. Gone je 3 komada LR44 baterija..


Kontradiktoran sam sam sebi, ali je koristim jer je uistinu mala, daje dosta svjetla, a ionako imam rezervne baterije u torbici..
A u već spomenutoj torbici imam i mrcinu, Walther Pro SL65..

Ona koristi punjivu Lithium bateriju 18650.. daje svjetla u nedogled…
za njom posežem samo u ekstremnim situacijama i vrlo malo do nimalo svjetla okoline.. tipa u šumi, u tehničkim prostorijama kada ispadne napajanje (električar sam po struci)..
ova druga, tzv mrcina nije obavezna za svakoga.. ali dobro dođe – vjerujte mi..

Alternativa su Maglite, OLIGHT.. ima ih puno.. True Utility košta malo, a dobra je.. Walther ima odlične svjetiljke, optike, noževe i oružje.. najmanje ekstremne su upravo svjetiljke – a one su profesionalne i vrhunske.. omjer cijene i kvalitete je ujedno vrlo povoljan..


Mali džepni nožić.. osnova svakog EDC kompleta.. Mali, srednji, veliki.. Preklopni ili fiksni.. sa dodatnim alatima ili bez..
sto ljudi, sto čudi, a milion dostupnih varijanti.. ne vrijedi koliko para toliko muzike.. a nekad i vrijedi..
Osobno volim preklopne noževe.. JAKO.. imam ih čudo neviđeno.. ali nosim samo 2 sa sobom svaki dan.. od ta dva, jedan se ne mijenja, te je uvijek na mog glavnom privjesku za ključeve..
Victorinox Escort, mališan zavidne oštrine nožića, sa rašpicom i flah šerafcigerom, ali i sa pincetom i čačkalicom za zube.. Odličan radni dodatak vakom privjesku..

Drugi varira ovisno o poslu koji taj dan stoji ispred mene, nekad je veći, nekad manji.. preferiram one koje mogu otvoriti jednom rukom.. uglavnom mi koriste za složiti sandwich, otvoriti kutiju, prerezati i oguliti žicu.. Trenutno koristim Ganzo G7301-BK..


Prije par dana na njegovom mjestu je bio Cold Steel Crawford 1.. Velim, taj drugi varira.. ne volim nositi noževe kj koštaju ruku i nogu jer ih najčešće zlorabim po bakrenim žicama pa odu vrit u roku odmah bez obzira na cijenu..


Suzavac – malo ekstromno ili ne? Po meni ne.. zakon nam brani da se štitimo, no dopuštene varijante su recimo žviždaljka, elektro šoker i suzavac..
elektro šoker – e to je ekstremno.. i skupo.. i mora se puniti..
žvižadljka – je, to bu spriječilo nekoga.. deri se ko ranjena prasica – svi te buju čuli i bez žviždaljke.. i badava je.. i uvijek pri tebi za razliku od fučkalice..
suzavac – ima ih mnogo, ali oni manjih gabarita kaj stanu u žep su po meni OK..

osobno, imam prekrasnu veliku curu Cane Corso.. pes 50+ kg.. zgleda ko da jede malu decu za dobro jutro.. a maza i pekmez..
več xyz puta sam ja spašavao nju a ne ona mene.. i najčešće je u igri bio drugi pes.. i sada ili ga odvuci da te ne ugrizne..
ili čekaj da njegov mutavi vlasnik nekaj napravi jer je trenutno u šoku sa rečenicom INAČE NIJE TAKAV/TAKVA..
ili ga malo štrcni pa nek se pravdaju i pes i vlasnik.. a ak ti ostane kaj suzavca, štrcni i vlasnika jer je konj (ili kobila okja se još krene derati na tebe i zapomagati ko da ju kolješ, a njen mezimac žvaće tvoje prste)..

Uglavnom, ja imam suzavac sa sobom.. jeftina verzija – Protect ANTI DOG od 40ml.. i da, potrošio sam ih do sada par..

Oznake: mali helperi prepperu

27.04.2020. u 14:30 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2020  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Svibanj 2020 (1)
Travanj 2020 (14)

Linkovi na shopove spomenute opreme



Hrvatski shopovi - fizički i webshop:
HUNTER KŽ iz ZGBa
AD Electronic iz ČKa
LEDHUNTER iz ZGBa
Kožna galanterija PelGolo iz ZGBa

Strani provjereni shopovi sa dobrom dostavom:
MUZIKER Slovačka
MILITARIA SHOP Poljska

Dopunjaval bum kak spomenem nekaj u tekstu pa da možete potražiti i kupiti sami..