EDC Croatia

srijeda, 29.04.2020.

svrsishodni odlazak u prirodu..

Radim na tekstu za novu objavu na blogu i milion ideja mi prolazi kroz glavu.. dali nastaviti u EDC smjeru i pisati o preppanju..
Ne želim ispasti neki ugroženi tutlek koji je gledal preveč filmova sa temama rat, postapokalipsa, zombiji i ostala slična SF-akcijska-futuristička izdanja filmske industrije.. jer to nisam..!

Kao što sam pisao i prije, volio bi misliti da sam normalan lik koji želi više vremena provesti proaktivno i aktivno, učeći nove vještine i stjecati nova znanja o svijetu oko sebe..
Kao klinci smo stalno bili vani, imali smo vremena i za školu, i za zadaću i za obaveze doma.. ali i za sebe i igru..
Ta igra vani, u dvorištu, vočnjaku, vrtu, livadi i šumi je nekaj donijela.. podlogu znanja i vještina da se usudim otiči na Medvednicu, lutati po šumi van uređenih i označenih staza.. tražiti kestene, gljive..

Mljac… GLJIVE.. večina bude prepoznala grmačice, puze, lisičake, sunčanice.. a gledam kroz prozor kak kišica lagano paducka..
najavili su da slijedećih par dana bude hladnije sa mogućim oborinama.. pa opet toplije.. savršeni uvjeti za pojavu gljiva u šumi..
više o gljivama možete naučiti na www.gljivatstvo.com

treba ih znati prepoznati, ali i gdje ih tražiti.. ne na vrhu nekog brda, nego u dolovima, gdje ima više vlage i gdje je hlada dulje..

Meni najdraže i najlakše za prepoznati:
Grmačice:


Sunčanice:

Lisičarke:


Ove tri vrste su prisutne na Medvednici, lako se informirati o njima, a bogatog su okusa..
Bez obzira koliko ljudi uništavali tu našu goru, ona nam i dalje daje i daje.. pitanje do kada, kada bumo svojim postupcima zatrli floru i faunu.. do onda je na nama koji smo se osvjestili da koliko god je moguće pomognemo ovim našim bregima.. nebrigom ih i sami uništavamo..


Ponos kada dođeš doma sa vrečicom punom gljiva pa ih spremiš za klopu.. taj bogati okus – niti jedan šampinjon ga ne može nadmašiti.. vjerujte.. a sigurno ste pomogli kučnom budžetu..
Danas je srijeda, ako sve bude kak su najavili nedjeljno jutro bi vam moglo donijeti obilje fizičke aktivnosti i osječaja zadovoljstva – a i dopunu nedjeljnome ručku sa obitelji..

Oznake: Medvednica nam daje

29.04.2020. u 10:53 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Svibanj 2020 (1)
Travanj 2020 (14)

Linkovi na shopove spomenute opreme



Hrvatski shopovi - fizički i webshop:
HUNTER KŽ iz ZGBa
AD Electronic iz ČKa
LEDHUNTER iz ZGBa
Kožna galanterija PelGolo iz ZGBa

Strani provjereni shopovi sa dobrom dostavom:
MUZIKER Slovačka
MILITARIA SHOP Poljska

Dopunjaval bum kak spomenem nekaj u tekstu pa da možete potražiti i kupiti sami..