EDC Croatia

ponedjeljak, 27.04.2020.

Urbano preživljavanje.. uvod

Ovo bu bilo malo utjecano sa epidemijom koja je prisutna.. prije stvari koje bi i inače preporučio, ima par sitnica koje su vam potrebne..

prije svega - zdravi razum; poštujte distancu između sebe i drugih.. 2m.. rukovanje nije nešto o čemu ovisi vaš život – ne forsirajte ga i ne dajte se forsirati; uljudno se iskoprcajte
jednokratne rukavice - lateksice; je, naziv kaže da su jednokratne.. i jesu.. nakon uporabe ih frknite u smeće, nisu tak skupe..
imajte barem 5 pari sa sobom, ak koja pukne ili ako idete na više mjesta ili se nalazite sa više ljudi..
dezinfekcijsko sredstvo - po mogućnosti u spreju.. zakaj, tak da možete pošpricati to rukavicama ili po rukama poslije uporabe ili po hlačama, majci, jakni - čemgod..
trebalo bi biti sa što višim postotkom alkohola - trenutno prodaju svakakve bučkuriše.. i ako imate u piksi manje od frtalj, uzmite sa sobom još jednu novu.. i par rukavica…
maska za lice.. ovo je gotovo jedina stvar od gore navedenoga gdje se lome koplja.. dal pomaže, koliko pomaže, kakvu kupiti i koristit.. logika – bolje ikaj nego nikaj.. a logika dalje je da ako je
jednokratna – jednokratna je.. vidi gore kod rukavica.. ako je ona pamučna kaj košta uh – treba je barem 5 minuta prokuhavati kad se vrnete doma – a bilo bi zgodni i popeglati je sa parnom peglom..
i vjerujem da u nekoj mjeri pomaže i vama i ljudima oko vas.. ali i više od toga vjerujem u zdravi razum..

E sada, vratimo se na stvari koje bi i inače trebali imati sa sobom da se uspješno borite sa tegobama urbanog života.. Nisu složene po nekom prioritetu, više onak kak mi pada na pamet.. Prvo idu EDC stavri, a potom prelazimo na stvari koje nam služe kao priprema za izazove pred nama, itliga za preppanje..

Ključ od stana/auta/ureda…. ovo bude tema za sebe, ima inteligentnih načina ophođenja sa hrpom ključeva i da ne zgledamo „ko Sveti Petar“..
imajte ih nekak zgodno uvijek uz sebe.. hiljadu puta sam ih negdje zametnuo, ostavio, zalupio vrata za sobom a ključevi ostali unutra..
Novčanik…. sa osnovnim dokumentima (osobna, zdravstvena, vozačka, pokaz za javni prijevoz), karticom tekućeg ili nekom kreditnom – izbor je velik, te OBAVEZNO barem 200kn gotovine..
Sadržaj novčanika i vrste novčanika bude definitnivno tema za sebe.. no „otompotom“
Mobitel…. Rekao bi čovjek da ni srat nemre bez njega.. uređaj koji je davno nadišao potrebe nazovi i pošalji poruku..
služe nam kao sredstvo za pozive, čitanje poruka, mailova, za pristup društvenim mrežama, kao fotići, kao GPS, pristup internetu..
ako znaš koristiti mob i mob nije zadnje govance, cijela pamet ljudskog roda ti je na dlanu.. doduše i sva glupost ljudskog roda, ali na tebi je da filtriraš jedno od drugog..
Ručni ili džepni sat…. Nije za svakoga, imamo ga i na mobitelu, ali je za neke modni dodatak, izjava, a može biti i pametan, pa nam brojati korake, zalogaje….
Bočica vode ili mali tetrapak sokeca i nekaj za pod zub, ja osobno volim pobrati one kekse kaj u birtiju dobijem uz kavu u celofanu, suhi su i po vručini se ne raskelje,
a puni šečera i ostalih gluposti dan nam dignu raspoloženje i potrpaju kalorijama.. Ne zagovaram nezdravu hranu, ovo je moj osobni odabir zbog kompaktnosti i omjera kalorije/volumen..
ili neki powergel.. izbor je na vama..
Mala LED svjetiljka, suzavac i mali džepni nožić…. Za snalaženje u mraku i mračnim situacijama.. ovo je za doslovno zlu ne trebalo…
Skup sitnica koja ti služi kao Prva (i Druga) pomoć…. U mom slučaju, svašta.......
hrpa flastera raznih formata, zavoj, par gaza koje mogu poslužiti kao tufer, izolir traka, powerbank za dopuniti mob, upaljač, paracord i malo mini alata, rezervne baterije za lampice itd..
i ovo bude tema za sebe, te spada više u prepper varijantu..

Sve gore navedeno bi „prosječni urbanjak“ trebao imati sa sobom; više-manje.. ali pravilo koje zlata vrijedi je da imaš prave stvari za svoje potrebe i da ne trpaš sve kaj ti padne pod ruku po žepovima.. treba to sve teliti sa sobom cijeli dan.. zato moje pravilo je da sve treba uredno stati u neku vrstu torbice, pederuše ili po žepovima standardnih hlača i/ili jakne.. varijanta B je za one kaj sa autom i u WC idu, oni mogu trpati koliko gepek trpi, mogu imati i ruksak.. Tu se stvari kompliciraju, tu Američani prednjače sa: 1 day bag, 3 day bag, bug out bag.. Uz dužno štovanje – pizdarije.. prosječnom vulgaris urbanjaku to ne treba.. Znači sve kaj stane drito u obleku ili neku manju torbicu – to je pravi izbor…

Slike kompletnog EDC prepper programa za moje potrebe budem zalijepio već nekam..

Oznake: Uvod u urbano preživljavanje

27.04.2020. u 13:19 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Svibanj 2020 (1)
Travanj 2020 (14)

Linkovi na shopove spomenute opreme



Hrvatski shopovi - fizički i webshop:
HUNTER KŽ iz ZGBa
AD Electronic iz ČKa
LEDHUNTER iz ZGBa
Kožna galanterija PelGolo iz ZGBa

Strani provjereni shopovi sa dobrom dostavom:
MUZIKER Slovačka
MILITARIA SHOP Poljska

Dopunjaval bum kak spomenem nekaj u tekstu pa da možete potražiti i kupiti sami..