ZARADA NA INTERNETU - MOJA DOSADAŠNJA ISKUSTVA


Kako zaraditi džeparac na Internetu

Nakon nekoliko godina bavljenja Internet biznisom (poznatim još kao Internet marketing) i korištenjem razno raznih programa za zaradu, odlučio sam podijeliti svoja saznanja s Vama, mojim vjernim pratiteljima ovog bloga.
Istina je, mnogo je programa koji nude načine zarade novca kojih se ne bih ni u najluđim snovima sjetio, ali naravno, mnogo je i načina kojima Vam upravo ti programi zapravo kradu novac iz džepova, a da toga niste ni svjesni.
Priznajem, na nekim sam stvarima (u ovom slučaju programima) učio iz vlastitih grešaka jer kao tadašnjem žutokljuncu opis načina poslovanja pojedinih programa zvučao je toliko primamljivo da nisam mogao odoljeti, a da bi se upravo kod tih programa najviše razočarao.
Moj savjet Vam je da se, prije nego se registrirate i ostavite svoje podatke, raspitate o iskustvima drugih sa dotičnim programom i obavezno pročitate njegov FAQ ili ABOUT US!
Tu se prvenstveno misli na to da li omogućuju zarađivanje i isplatu u zemlji u kojoj živite, načine isplate (čekovi, Alertpay ili PayPal) i ono najbitnije – zaštita privatnosti.
Da, bilo je nekih programa za zaradu koji su objavljivali osobne podatke svojih članova na Internetu – dovoljno je bilo samo upisati svoje ime i prezime u tražilicu (za preciznije pretraživanje o sebi u tražilici napišite svoje ime i prezime s interpunkcijskim znakovima - «ime prezime»).

Planirate li se početi baviti zaradom na Internetu, prvo što obavezno morate napraviti je otvoriti mail koji će Vam služiti samo u te svrhe i ništa drugo. I naravno, koristite u njemu neki nadimak, nikako ne pravo ime i prezime; npr. money[at]gmail.com.
Vidite kako je napisan mail? Nikako nemojte svoj mail negdje na blogu/web stranici/forumu napisati sa znakom «@», jer postoje brojni «web roboti» koji pretražuju Internet i kad naiđu na nečiji mail, spreme ga u svoju «arhivu» i od tad počinjete dobivati neželjenu poštu (razno razne mailove u kojima Vas nagovaraju da nešto kupite, da se registrirate u njihove programe, da ćete zarađivati na tisuće dolara u jednom danu, sex stranice…).

Oni koji prate što se zbiva na mom blogu, primijetili su da se sadržaj bloga u pola skratio. To je zato jer sam izbrisao postove o onim programima koji su se pokazali kao scam ili prevarantski. Najčešći slučajevi su da ti programi preko noći prestanu postojati ili ne isplaćuju mjesecima, a neki i godinama.

Slijedi statistički prikaz zarade u 2010. na programima koje koristim:

1. Clixsense……………………………………….7,70$
2. Featurepics……………………………………..4,62$
3. Fotolia………………………………………..….2,59$
4. Adsense………………………………………...8,41€

Iskustva s programima koji su se pokazali kao scam ili prevarantski:

1. Bux.to…………………………………………...…ne isplaćuje
2. Dashofer zarada…………………………………prestao postojati
3. 70cents.net……………………………………….prestao postojati
4. Cashfiesta.com……………………………...…..ne isplaćuje + virus
5. Agloco………………………………………..…....prestao postojati

Kako možete vidjeti, ne mogu se pohvaliti baš nekom velikom zaradom. To je zato jer se prošle godine nisam baš aktivno bavio zarađivanjem na webu. Zarada je prvenstveno ostvarena djelovanjem mojih refferala ili osoba koje su se registrirale u te programe preko mog linka.

Do idućeg javljanja, sretno u zarađivanju na Internetu!


Oznake: adsense, clixsense, featurepics, fotolia, Internet business, Make Money, make money by selling your photos, make money with your blog, my earnings, novac, ptc, real money