ALERTPAY - alternativa PayPalu




Alertpay je tzv. Internet banka u koju pohranjujete novac stečen na programima za zaradu - najčešće su to Paid-To-Click (PTC) programi.

PTC programi uzeli su maha diljem svijeta i velika većina podržava isplatu upravo na Alertpay.

Prije se isplata vršila putem najkorištenijeg PayPala, no PayPal je iz nepoznatih razloga ukinuo isplatu prema većini zemalja (među kojima se našla i Hrvatska).
PTC programi trebali su pronaći alternativu, a Alertpay se pokazao kao najbolja alternativa.

Čitajući ovaj tekst, sigurno se pitate zašto sakupljati novac u neku Internet banku, ako ga možeš dobiti na kućnu adresu u obliku čeka, odmah pri ostvarenju minimalne uvjetovane zarade.
Naravno, da ne postoji «kvaka», ne bih vam o ovome pisao.
U većini PTC programa uvjetovana je minimalna isplata zarade u iznosu od $10, u obliku čeka koji stiže na vašu kućnu adresu.
No, do tih prvih, drugih, trećih… isplata na početku je vrlo teško doći; tek ste se registrirali u neki PTC program i zaradili nekoliko jadnih cenata, a referale još nemate.
I onih sitnih, ali primamljivih $10 čini vam se kao da ih na ovaj način nećete zaraditi u sljedećih godinu dana.

Tu nastupaju «Internet banke» (kako ih ja nazivam J) koje vam, u suradnji s nekim PTC programom, omogućuju da u njih prebacite manju ostvarenu svotu novca (npr.: $2).
Pretpostavimo da ste se registrirali u 3 PTC programa; u 1. programu ste zaradili $2, u 2. $4, a u 3. $5. Prebacivanjem tih malih iznosa na jedan zajednički račun ostvarili ste mjesečnu zaradu od $11 (čak $1 više od planiranog), osigurali si isplatu za sljedeći mjesec i uštedjeli mjesece i mjesece zamarajućeg klikanja da biste dočekali taj ček od $10.

Nadam se da ste shvatili kako na brži način možete doći do isplate, a sada slijedi nešto detaljniji opisAlertpaya.

Kod registracije na Alertpay ponuđena su vam 3 besplatna računa: Personal Starter, Personal Pro i Business.
Svali od njih namijenjen je različitim vrstama poslovanja, a da bih vam olakšao odabir, ukratko ću ih opisati.

PERSONAL STARTER ACCOUNT – ovaj račun namijenjen je za transakcije malih količina novaca ( najpovoljniji za početnike – to ste vi). Na Personal računu imate mjesečni limit za novac koji primate ($400), dok je godišnji limit $2000.
Budimo iskreni, nije lako doseći $40, a kamoli $400, tako da je ovo idealan račun za vas za prilično dugo vrijeme.
Njegova glavna prednost nad ostala 2 računa je u tome što se naknada za uplatu i isplatu na/s njega ne naplaćuje -> potpuno je besplatna!

PERSONAL PRO ACCOUNT – ovaj je račun za primanje i slanje velikih količina novca pa zbog toga na njemu ne postoje ograničenja koliko novca možete primati i slati. No, za svaki novac koji primite na vaš račun plaćate 2,5% sume od primljenog novca + $0,25 po transakciji.

BUSINESS ACCOUNT – to su računi za tvrtke

Nakon odabira jednog od ovih računa slijedi jednostavna registracija unosom osnovnih osobnih podataka.

Prilikom registracije sigurno ste kod «Terms & Conditions» često zamjećivali riječ «Verification», a nakon obavljene registracije kod vašeg profila piše «Not Verificated». To znači da vas nisu u potpunosti registrirali kod sebe iz vaših i svojih sigurnosnih razloga.
Na Internetu se često događaju krađe identiteta, a da bi oni bili sigurni da posluju s osobom za koju se vi predstavljate, morate im poslati kopiju osobne ili vozačke i telefonskog računa kao dokaz postojanja vas kao osobe i vaše adrese.

Ja sam svoj račun verificirao. Kako još živim s roditeljima, ni jedan račun ne glasi na mene pa sam im poslao samo kopiju osobne s obje strane (na prednjoj su slika i osobni podaci, a na stražnjoj adresa).
Unutar tjedan dana u mom profilu postavljena je status «Verified».

Napomena: Verifikacija nije obavezna – njena svrha je da vas štiti. Premda, u njihovom F.A.Q.-u piše da mogu bilo kada zatražiti verifikaciju posumnjaju li nešto.

Promjena 2012: Alertpay je preimenovan u Payza!

Oznake: ALERTPAY, alternativa paypalu, get paid, internet bank, payza, recive money, safe money, send money, withdraw