ĐURO 007

07.11.2005., ponedjeljak

Nakon Intera čak petero Dinamovaca na otkaznom roku

Image Hosted by ImageShack.us
UTAKMICA s Interom dala je Josipu Kužeu materijala za razmišljanje. Rezultati su se nametali sami od sebe, a Kuže je tek potvrdio ono neizbježno; za neke igrače plavi dres postao je preuzak. Prema najnovijim informacijama, čak pet nogometaša Dinama neće prezimiti na Maksimiru.

Goran Ljubojević, Dumitru Mitu, Mario Lučić, Ante Tomić i Silvio Marić nalaze se na Kužeovoj crnoj listi i samo je pitanje trenutka kad će trener svoja razmišljanja sprovesti u djelo. Špekulira se i s imenom Darija Zahore, no to i nije neka velika novost. Informaciju o otkaznom roku prekobrojnih Dinamovaca potvrdio nam je i član Uprave Siniša Jagodić.

"Činjenica je kako će do promjena doći. Mi ipak nećemo reagirati na špekulacije novinara koji su proizvoljno nakon utakmice s Interom sastavili spisak igrača na odlasku. Treba pustiti trenera da odluči o tome sam. Bit će još igre, ima vremena do kraja ovog dijela prvenstva i svašta se može dogoditi." - kazao je Jagodić.

"Činjenica je da Dinamo na terenu ne briljira kao što je to bio slučaj na početku sezone. Igramo loše, pa je normalno da trener dobiva jednu novu dimenziju, novu sliku o igračima. Ne bih špekulirao s imenima jer će o tome sukladno koncepciji igre odlučiti isključivo trener." - dodao je Jagodić u razgovoru za Index.

Ljubojević pokraj svojih suigrača jednostavno nema prostora da se nametne, stoga nas ne čudi njegovo ime na Kužeovom popisu. Mario Lučić i Ante Tomić nisu dorasli Dinamovoj europskoj shemi, dok je priča Dumitra Mitua poznata već od prije. Ono što će rastužiti mnoge navijače, svakako je navodni ponovni odlazak Silvija Marića. Jedno od najvećih ovosezonskih pojačanja pokazalo se kao totalni promašaj. Lijevi bok na kojem bi Marić tu i tamo znao zaigrati, u tom je slučaju postajao najveća rupa u igri Dinama. Kuže je imao dosta strpljenja, no čini se da se ono negdje izgubilo.

Modri stroj zaškripao je još na Kantridi, ali uz pomoć sreće i Dragana Žilića, u taboru su mogli zbrajati bodove. Na Maksimiru se u prošlom kolu, pak, nije radilo o sreći, već o defanzivnoj zamci koju su postavili igrači Đure Bage. Kuže je nakon utakmice priznao da su njegovi u tu zamku zaista upali, ali je dodao kako na dispoziciji nije imao petoricu igrača.

"Ipak, mi imamo dovoljno zamjenskih igrača koji su trebali pokazati više. Sve su to igrači Dinama, tako bi se trebali i ponašati." - ljutito je nakon utakmice kazao Kuže novinaru HTV-a.

Ipak, mnogo je onih kojima nula u Maksimiru miriše na prijevaru. Bolje rečeno, na prodaju. Jagodić je na sam spomen odlučno demantirao takve informacije.

"Mi smo imali golemu želju za pobjedom, i nema govora da bi se tako nešto kad nas moglo dogoditi. Cijelu sezonu marljivo radimo kako bi opravdali povjerenje nakon lanjskog debakla. Ne mislite valjda da bi sve to upropastili takvim neprofesionalizmom??- zapitao se Jagodić. A zapitali smo se i mi.

<< Arhiva >>