ĐURO 007

04.11.2005., petak

MAJKA UBILA DJETE

Image Hosted by ImageShack.us
Majka dvoje djece osumnjičena je da je u srijedu rano ujutro, iznervirana dječjim plačem, ubila 23 dana staru kći, udarivši njezinom glavom nekoliko puta o stol.


Policija je 23-godišnjakinju, od ranije poznatu po uživanju lakih droga, osumnjičila za teško ubojstvo i privela u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Njezin identitet, kao i ostale pojedinosti koje bi otkrile o kome je riječ i gdje se točno zločin dogodio policija nije željela otkriti.

U policiji kažu da su za smrt 23 dana stare bebe u obiteljskoj kući na području Susedgrada saznali od liječnika Hitne pomoći.

Majka je policajcima ispričala da je oko 5 sati nahranila dijete te da je, zabrinuta što se beba ne budi, oko 11 sati otišla do njezinog krevetića i shvatila da joj je kćerkica mrtva.

U prvi trenutak nisu uočeni tragovi nasilja, pa je mrtvo dijete prevezeno u Zavod za sudsku medicinu, gdje je jučer obdukcijom utvrđeno da je umrlo zbog teških ozljeda lubanje i mozga.

Majka je odmah privedena na kriminalističku obradu u kojoj je utvrđeno da je osumnjičena u sobi oko 4.30 sati, iznervirana dječjim plačem, rukama uhvatila kćerku za nadlakticu i natkoljenicu, počela je tresti te njezinom glavom nekoliko puta udarila o stol.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec izvijestio je da je u vrijeme zločina u kući bilo i drugo, jednogodišnje dijete osumnjičene te baka i djed osumnjičene, s kojima je živjela kao samohrana majka.

Drugo dijete preuzeo je zagrebački Centar za socijalnu skrb i smjestio ga u dječji dom.

Borovec je kazao da će medicinski vještaci u nastavku postupka utvrditi je li osumnjičena zločin počinila u stanju postporođajne depresije.

<< Arhiva >>