Kak da se zove???

23.03.2006., četvrtak

Malo o današnjem izletu!!

E izlet je ispal bolje od očekivanog. Jutro smo započele kratkima, a unda smo se sele na bus. Predstava je bila dobra, sam smo se smijali. Izložba je ne bila za zdržati, ali je zoto lutanje po grodo ne baš ispalo dobro. Bogo ništ smo ne mogle nojti. Niti jano pišljivo zadrogo. Al je zoto na busu bilo super. Malo stimulansa i to je to. Zabava je zagarantirana. Bilo je za neverovati. Poevali smo kaj hrmoki, a i profesor nam se pridružil u zabavi! Usput čestitam Vilusu rođendan uz puno dobrih želja. Slike valjda zutra denem. Moram ih donesti od Kike! E ali zoto me ve noge ubijajo. Verujem da je i drugima tak. Ajd ve idem. Idem malo lutat okoli po etu.

P.S. VILUS MORAMO SE DOGOVORITI KAK DA SI ZDIGNEMO OCJENE Z BIOLOGIJE! JAVI SE RADI DALJNIH INFORMACIJA!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 21:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.03.2006., srijeda

E ov život je stvarno ne fer...

Ve vidim da sam ne jedina. I mojem alkiću je tak. Život je stvarno ne za opisati. Sam se močiš a ništ nemaš. Samo patnja, tuga i bol. Zato je dobro zeti flašo v roke i popevati si: "ČEMU TUGA, ČEMU BOL, KAD POSTOJI... ALKOHOL"

E i usput nejte tulko iti na WC v Čovci, vidite da se se posušilo pak so nam dreva morali rušiti!

Image Hosted by ImageShack.us


- 22:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Ovo je samo za Tino.

Boga i takvi školi. Zutra čak idemo na izlet v ZG. Nekve gluposti. Zamisli jo i Van Gogh skupa. Da čovek nej veroval. Ljudi so vredo(kak koji), ali ima onih pojedinaca kojima je bolje da ih proguta črna zemlica. Škola je kao cjelina nekšna zafrknuta. Si so nekvi ukočeni. Jedva čokam ljeto i ferije. Kak bo unda lepo! E bogo ne mi je jasno kak je Tina oborila mojega rekorda. Jo sam modema skurila za mesec dni, a ona za jaden tjeden! Čestitam. A ti so kompjuteri stvarno boga mi glupi. Evo pol njim ne delajo pečnice. I kak da ve oni pečejo CD-e. Stvarno ne razmem.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 20:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

21.03.2006., utorak

Alkoholna pića-rakije

Dok vještina pravljenja piva i vina seže u daleku prošlost, jaka alkoholna pića pojavljuju se mnogo kasnije. Prvi pokušaj destilacije zabilježili su aleksandrijski alkemičari. Dugo vremena prevladavalo je mišljenje da su destilaciju otkrili Arapi jer je riječ alkohol arapskog porijekla. Današnji način destilacije izumljen je u samostanima južne Italije u X. stoljeću. Njen daljnji razvoj usko je povezan sa širenjem tajnih nauka. Prvi vinski špirit zvao se aqua ardens (goruća voda), smatrao se magičnim pićem. To piće su plaćali zlatom a neki su zbog njega završili na lomači. Kasnije se vinski špirit prozvao aqua vitis i aqua vitae (životna voda). Tijekom nekoliko stoljeća alkohol dobiven destilacijom služio je uglavnom za liječenje. Kod nas su zadarski ljekarnici u XI. st. proizveli destilat od višnje maraske isključivo u ljekovite svrhe. Početkom XVII. st. vještinom proizvodnje destilata, osobito proizvodnje likera počeli su se baviti redovnici raznih samostana.

Jaka alkoholna pića dijele se na :

-rakije prirodne i industrijske

-ostala jaka –žestoka alkoholna pića

-likere

Proizvodi nastali destilacijom alkoholno provrelih proizvoda od grožđa jesu:

-rakija : komovica, lozovača, vinovica i droždenka

-vinski destilat

-vinski alkohol

-vinjak


Pri proizvodnji bijelog vina mošt se ocijedi i ostaje smjesa koja sadrži šećer. Kad ta smjesa provrije destilira se i tako se dobije lozovača. Komovica se dobije nakon vrenja smjese od crnog grožđa mošt se odlije a drop (kom) se destilira.

Travarica se dobiva močenjem raznih ljekovitih trava u komovici ili lozovači. Žućkaste ili zelenkaste su boje ovisno o izboru aromatičnog bilja i njihovih omjera. Travarica se najviše koristi u Dalmaciji. Postoji bezbroj vrsta travarica a najčuvenija u našemu kraju je primorska travarica od 40 ljekovitih trava. Brgat je poznat po svojoj travarici od košćela, Konavle po travarici od grožđa krivaje.



Prirodne rakije na osnovi žitarica su dobivene destilacijom provrele komine žitarica koje su specifičnog okusa i mirisa. Tu pripadaju slijedeća pića – Wisky je žitna rakija dobiva se od ječma, raži, pšenice i kukuruza. Nakon završenog alkoholnog vrenja slada, destilira se kom. Da bi wisky dobio svoju zlatnožutu boju, blag okus i specifičan miris, mora odležati u hrastovim bačvama ponegdje najmanje tri godine. Prema zemljama podrijetla na tržištu su poznate tri vrste- škotski, irski i američki. Gin je englesko piće tj. žitna rakija koja se dobiva od ječma, raži, zoba i pšenice. Prilikom destilacije dodaje se nešto borovice koji mu daje specifičan miris. Arak se dobije destilacijom provrele komine riže i provrelog egzotičnog voća poput slatkog soka kokosove palme, marakuje, aviokada i dr. Bezbojan je ili svjetložute boje specifičnog okusa i mirisa.

Prirodne rakije od raznih sirovina čini jednu skupinu jakih žestokih pića proizvedenih destilacijom od provrelih komina raznih slatkih tvoriva posebnim postupkom. Tu spada votka

rusko nacionalno piće, dobiva se od rafiniranog alkohola iz krumpira. Rum je destilat prevrele melase koja preostaje pri proizvodnji šećera iz šećerne trske. Nakon destilacije rum je bezbojan i nema dobar okus i miris. Čuvanjem u hrastovim bačvama dobiva zlatnožutu boju, finu aromu i dobar okus. Iznimka je kubanski rum koji je bezbojan jer nije odležao u bačvama to je čuveni Bacardi. Tekila je bezbojna, dobiva se destilacijom soka jedne vrste agave, domovina joj je Meksiko.


U našem kraju rakiju rado nude kao aperitiv uz suhe smokve i mjendule kao znak dobrodošlice. Smatra se da jedna čašica aperitiva otvara apetit, pa čovjek bolje jede. Međutim, aperitiv najčešće piju baš oni koji bi i bez njega dobro jeli. Točno je da malo alkohola stvara u praznom želucu osjećaj topline i izaziva jače lučenje želučanih sokova. Tim se pojačava želja za hranom. Alkohol i u ustima pojačava lučenje pljuvačnih žlijezda, pa i to pridonosi vjerovanju da je prije jela dobro popiti čašicu rakije. Onaj tko se zadrži na jednoj čašici, mnogo ne griješi, ali najčešće jedna čašica povlači za sobom drugu te tako čovjek neprimjetno postaje rob alkohola.


MEDENA RAKIJA

U litri stare šljivovice (prepečenice) rastopi se miješanjem 30 – 35 dag meda. Ako je med kristaliziran, rakija se može zagrijati da postane mlaka. Kad se med rastopio, rakija se ulije u bocu i ostavi stajati osam dana dok se slegne talog. Nakon toga, čista rakija se pretoči u drugu bocu i ostavi stajati najmanje 14 dana prije nego što se počne piti.


BRGATSKA TRAVARICA OD KOŠĆELA

U litru rakije dodati šaku bobica košćele. Bocu spremiti na tamno mjesto i tako neka stoji jednu godinu. Za taj period bobice će pustiti lijepu smeđu boju a rakija će dobiti lijepi okus i miris. U šali se često ova travarica naziva «dubrovački whisky».


KONAVOSKA TRAVARICA SA KRIVAJOM
Krivaja je vrsta grožđa duguljastih bobica. U litru domaće rakije treba staviti šaku bobica grožđa koje prethodno treba nabockati iglicom. U vrijeme od narančina u tu istu rakiju treba dodati dvije nabockane fetice domaćeg dubrovačkog mirisnog narančina koji u sebi ima puno pica. Ostaviti par mjeseci da rakija poprimi lijepu zlatno žutu boju.


TRAVARICA

Travarica se može raditi od različitih trava, ali najčešće se u litru lozovače stavi list ljute naranče, grančica poplunca, po rogača, par listića pčelinje ljubičice, 2-3 bobica košćela, bobice smrike, par bobica šparoge, malo listića rute.


ANIS TRAVARICA
U litru rakije staviti veliku ožicu aniša. Ostaviti da tako stoji 2 mjeseca prije upotrebe.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 21:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Pravilnik za alkoholičare!!

OPĆE ODREDBE:
a) vino - 1l b) žestice - 0.5l c) pivo - 5l


Čl.1. Prema pruvom općem zakonu pijanaca, svaki clan duzan je barem jednom tjedno ispuniti minimalnu normu propisanu opcim odredbama. Vise se cijeni ako clan visestruko prede minimalnu normu.
Čl.2 Konzumacija vina (u daljnjem tekstu :prehrambenog proizvoda) skupljeg od 20kn kosi se odredbama prvog clanka i povlaci odredene sankcije.
Čl.3 Eventualna odstupanja od ispunjenja normi (vidi Čl.1) moguca su zbog tezih zdratstvenih problema, smrtnih slucajeva u obitelji te šoferstva.
Čl.4 Članovi su duzni se medusobno izvjestavati o prilikama i dogadajima koji su se dogodili petkom ili subotom u kasnim vecernjim satima u svrhu kolektivnog spajanja slike odredene veceri.
Čl.5 Ukoliko dode do nepredvidivih okolnosti u kojima clan nije u mogucnosti izvrsitiduznost propisanu prvim clankom, ostatak predvidene norme mora proslijediti najraspolozenijem clanu svoje ekipe.
Čl.6 Slzbeni zavrsetak pijanke oznacava ispunjenje kvote i poslijednjeg clana.
Čl.7 Clan koji izvrsava svoju duznost propisanu prvim clankom ne smije niti u jednom trenutku biti ometan od strane drugih clanova.
Čl.8 Nitko od clanova pa ni apsolutni rekorder u ispijanju nije duzan opravdati se za svoje postupke u alkoholiziranom stanju, štoviše obavezan je ulaskom u disko klub dobro ga "dignuti" te u takvom stanju upadati svemu sto hoda.
Čl.9 Tezi oblici pijanstva odredeni su strogim propisima a to su : 1."rupe" 2.riganja po javnim mjestima 3.padovi... I kao takvi cijene se apsolutno!
Čl.10 Tezi oblici pijanstva obavezni su na slijedece datume: 31.prosinca, 1.sijecanj, subota prije poč. 2. polugodista skole, za uskrs, vikendima za vrijeme ljeta,25.studenog, te na pojedine rodendane clanova.
Čl.11 Ukoliko pojedini clan ima saznanja o krsenju pravilnika od strane drugih clanova duzan ga je odmah prijaviti Alkoholnom vijeću koji se formira za vrijeme ispunjavanja odr. norme.
Čl.12 Svaki clan koji zapjeva tokom pijanke mora biti popracen vokalima i drugih clanova.
Čl.13 Tokom odrzavanja pijanke dozvoljeno je davanje opaski (a.k.a. skečeva) medu pojedinim clanovima. Analalogno tome, skečevi moraju biti interni i adekvetni situaciji u kojoj se nalazi.
Čl.14 Ukoliko se pojedini clan nade u stranom i nepoznatom okruzju druge ekipe, duzan je postovati njihov opci pravilnik te pokazati svoj stupanj alkoholna tolerancije i time opravdati reputaciju svoje ekipe.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us





- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

:::::::::

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Malo SMS poruki kaj bote meli kaj pošiljati!!!

SVATKO NA NEBU IMA SVOJ SAT
KOJI SE POMAKNE ZA SAT VREMENA KAD POMISLIŠ NA SEKS.
TVOJ NAVODNO CUVA SVETI PETAR
I KORISTI GA KAO VENTILATOR!!

KRME MOJE PRAZNOGLAVO, POZDRAVLJAM TE BUDI ZDRAVO,
JEDI LJETOS DOSTA DINJA, PA DA BUDEŠ LIJEPA SVINJA,
KO OD NEKE DOBRE RASE, A NE SAMO GLUPO PRASE!!!

"PROBUDI SE PIJANICO" - DRMA ŽENA MUŽA, "UPRAVO SAM ČULA MIŠA KAKO CVILI".
A MUŽ ĆE: "I ŠTA SAD HOĆEŠ OD MENE? DA GA ULOVIM I PODMAŽEM"?

RAZGOVARAM SA FOTELJOM, ŠARMIRAM TELEVIZOR,
DORUČKUJEM SA TOSTEROM, JAVI SE PRIJE NEGO ŠTO ZAPOČNEM OZBILJNU VEZU SA USISIVAČEM!!!

Hy! Kada bih ti poliznuo vrat, i kada bih stavio jezik njezno u tvoju slasnu rupu, odmah bi znao da si moja najdraza i najbolja.... flasa tuborga.
Image Hosted by ImageShack.us

- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Puce z bivšega razreda!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

To so bili dnevi!!!
- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

kaj bote znali kak se sladoled dela!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kaj je danas bilo....

Ja vam opće nemam kaj pisati o svojim dnevima! Ja samo pijem, a onda se oporavljam! A šta ćeš? takav je život!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 19:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Malo mudrosti....

Svi misle da je za kvalitetno pijanstvo važno samo ono vrijeme dok piješ, no ti se jako varaju... Jako je važna dobra priprema za izlazak, odabir mjesta i društva, a onda tek piće itd. No, dobro... da počnemo...

priprema:

Priprema je jedan od najvažnijih djelova. Nebojte se, nije teško se dobro pripremiti! Prvo i osnovno treba sve očistiti na putu od vratiju do kreveta. Nije fora kad dođeš janpi doma da putem porušiš sve i svašta, sljedeći dan će ti biti žao. Sljedeće šta morate učiniti je sakriti vozačku (ipak bi vam moglo pasti napamet u takvom stanju raditi kaos po gradu...). Kad ste to napravili preporučamo da sjednete i razmislite. Treba se odlučiti di ćete ići van, s kim ćete i još neka važna pitanja. Preporučamo da izaberete neko mjesto koje je blizu bolnici (nikad se nezna, možda ovaj savjetnik niste shvatili ozbiljno). Zatim, odlučite o društvu. Naša mala preporuka: izađite sa nekime ko je malo slabijega kapaciteta od vas, pa ako isto pijete će ta osoba prije pasti, a vi ćete onda znati prestati navrijeme. Sljedeće što trebate napraviti je posegnuti za novčanikom. Unutra sve novčanice koje vidite trebate povaditi. Zašto? Iz jednostavnog razloga. Nećete valjda drugima uskratiti zadovoljstvo čašćenja... OK, nakon što ste ovo obavili, zrihtali se, možete izaći na ulicu.

sam izlazak:
Vjerojatno kasnite, no nije to sramota. To znači da ste se dobro taktički pripremali, pa ste ostali bez vremena, neka vas to ne obezhrabri. Ulazite u kafić... Mala preporuka: sjednite za šank (trošite manje energije pri naručivanju pića). Cugajte mirno, konstantno. Nemojte živćaniti, noć je duga. Ako popite jedno piće u 15 minuta, a vani ste 5 sati, to znaći da ćete popiti 20 pića. Nakon što su svi popadali, preporučamo još jedan završni šampanjac. Ipak morate proslaviti super pijanstvo. Vračajući se doma, povračate, no... Opet se nemojte brinuti. Ovime vi činite jedno dobro djelo. Iza vas će grad ostati prljav, a to će netko morati čistiti, što znači da grad mora zaposliti čistaće, što će samnjiti nezaposlenost, te će nakraju smanjiti razliku između bogatih i siromašnih. Kad se vratite kući, sve što je potrebno napraviti je baciti se na krevet i odspavat jednu...

zaključak:

Ako ste se pridržavali svih ovih preporuka, trebali ste imati savršen izlazak. Osjećat ćete se zadovoljni samim sobom, pomogli ste razvoju svoje životne zajednice, uštedili ste puno love, nije bilo nikakvih šteta, a mamurluk vas skoro pa i ne hvata.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 19:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kaj da kažem!?

Mislim da se skoro svi možemo naći u ovome: To je za sve alkiće!!

Image Hosted by ImageShack.us
- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo i ja znam..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Konačno...
- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo i mene!

Konačno se ia ja informatički obrazovala!!
- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2006., petak

OHOHO!!!!!!!!!

Samo par informejšns...... ko prvo trebate napisat najmanje 25 komentara da bi pisali/e nju post a da bi vam otkrili ko smo i šta smo trebamo najmanje napisat 10 postova, tako da ak vas zanimamo onda PIŠITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tako...... a zgodni tipovi ili tipice neka stave slike na svoj blog..... ZDRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
S poštovanjem,
vaša Buba
- 17:05 - Komentari (21) - Isprintaj - #

zdravooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

A šta se tu piše?!? pa evo, ovo tudej je naš frst pošt, i nadamo se da bu vam bilo zanimljivo veri mač.....
daj malo meni... a evo sad,, ja!da, mi smo vam iz Žablje lokvačine 39, za neupućene, to vam je tamo kod Žablje lokve 38. evo, tako da znate. :)
Jedini vaš zadatak je da fullllllll puno komentirate jer ste inače u banani!!!!!!!!!!!!! to je sve za tudej,moramo ići jer ce nas istjerati iz knjižnice (nismo platile/i)...

ZDRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
to je naš međunarodni pozdrav, samo za nas iz Žablje lokvačine.
- 11:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

O meni..

Najbolje frendice/frendovi...