Ninth Heaven (VLR)

srijeda, 14.12.2005.

Deklaracija naša svagdašnja

Čitajući malo knjige iz povijesti (Istorija sveta u četiri toma), zaključio sam da su sve velike revolucije ili uspješne tvorevine počivale na svojim zakonicima i deklaracijama. Od Hamurabija, Martina Luthera pa sve do francuskih i američkih deklaracija o nezavisnosti i o pravima ljudi. E sad, ideja!

Smatram da bi naša ravolucija također trebala počivati na nekim važnim točkama koje ne obezvrjeđuju nikoga ali su usmjerene prema globalnom boljitku i napretku. Zato molim da svaki član revolucionarne skupine iznese svoje točke za koje on smatra da su bitne za provođenje Revolucije. Molim da niti jedna od ovoh točaka ne bude nacionalistički, ultra-komunistički ili militaristički ustrojena, jer su to stvari koje se kose sa našim uvjerenjima (nadam se!).

Ja prvi iznosim svoju točku, pa vi birajte hoćete li se složiti s njom: „Svi ljudi su jednaki, bez obzira na boju kože, dob, spol, vjeroispovijest i nacionalnost, ali prestaju imati jednaka prava kao i ostali u slučaju teškog društvenog prekršaja poput ubojstva, silovanja ili maltretiranja drugih ljudi. Kada se kazna za ovakve teške prekršaje odradi, oni ponovno ulaze u društvo kao njegovi punopravni članovi.“

- 15:12 - Komentari (31) - Isprintaj - #