Ninth Heaven (VLR)

ponedjeljak, 05.12.2005.

Puška... i pička

U jednoj od epizoda hrvatske samoprozvane Opre Winfrey - Sanje je bila tema o upotrebi nazovi-ih pogrdnih i ružnih riči, narodu poznato kao beštimanje. To me navelo na razmišljanje, pogotovo nakon šta san čuja riči jedne od gošća te emisije: "Zašto bi predmet kao što je puška, predmet namijenjen ubijanju, oduzimanju života ili sakaćenju bio priznata riječ u hrvatskom riječniku dok je s druge strane pička, organ koji stvara život proglašen tabuom a na onoga koji je koristi u svakodnevnom govoru biva bačeno drvlje i kamenje?"

Mi, još uvik nažalost ne upravljamo svojin životima ko što bi tribali. Nigdi u zakonu ne stoji da je uporaba navedenih izraza nelegalna već ko u mnogin drugin stvarima društvo stavlja težak pritisak na nas da bi očuvalo tradiciju (nevažno kakva ona bila, glavno da je tradicija) i primjer konzervativne zajednice.

Da ne bi poanta došla prerano, moran još dati primjer sa televizije, jednog od naših najpotrebnijih medija. TV serije poput "South Parka", "Simpsona", "Futurame" i "Ali G-ja" u većini zemalja u kojima su bile prikazivane proglašene su otrovon za um mladeži, uvredljivin gadostima ili u najmanju ruku kontroverznin sadržajen i to od strane aristokracije ili crkve koji su, kako je poznato bilo kome malo više upućenome u povijest, napunili svjetsku školjku sa najviše sranja.
Eto, toliko od mene, poante nema ili još bolje skužite je sami.

- 21:21 - Komentari (7) - Isprintaj - #