Detroit Pistons blog

utorak, 07.03.2006.

The Legend of Big Ben

Image Hosted by ImageShack.us
Ben Wallace!!!! Legenda koja živi! Čovjek koji je na tron stigao vječnim radom i mukom! Od trnja do zvijezda!
Danas je Ben Wallace sinonim za "Teški rad" koji je i sam slogan Detroita! Prototip borca u NBA Ligi, čovjek koji je pošteno stekao takvu titulu! Najbolji obrambeni igrač lige (4 puta), jedan od najboljih skakača (prošle godine drugi, zasada drugi), fantastičan bloker i puno toga sjajnoga.
Htio bi reći ono što većina od vas ne zna, primjerice: Ben Wallace rođen je u White Hallu, Alabama gdje je pohađao srednju školu Central High School u Haynevillu Alabama. U srednjoj školi bio je podjednako dobar u svim sportovima kojima se bavio, a to su Football, Baseball, Košarka i Atletika. Odakle dolaze velika priznanja. Bavljenje velikim brojem sportova u mladosti urodilo je plodom te mu je uvelike pomoglo u današnjoj NBA karijeri!
................................................................................................................................................
Image Hosted by ImageShack.us Mnogi se od vas pitaju odakle je Ben stigao u NBA? Vjerojatno ste čuli da je potekao iz Virginia Union sveučilišta koje je manje poznato za košarkaški svijet!
Presjek Benovih početaka u košarci počinje u CuyahogaCC sveučilištu 1992./1993. te 1993./1994., nakon toga odlazi u Virginia Union gdje je odigrao posljednje dvije sezone na sveučilištu (1994./1995. i 1995./1996.) te igra solidno.
Ben je na Virginia Union dospio zahvaljujući Charlesu Oakleyju koji je također pohađao isto sveučilište do 1985. godine. Ben je pohađao njegova kamp (Livingstone, Alabama) u kojem ga je Oak otkrio i kako sam Ben kaže pogurao u nastavku karijere zbog čega mu je neizmjerno zahvalan. Isto sveučilište također su pohađali Terry Davis i A.J. English. Na zadnjoj godini sveučilišta Ben predvodi Virginia Union Pantherse do NCAA Division II Final Foura sa omjerom 28-3. Ben danas često ističe svoga starog coacha sa sveučilišta Davea Robbinsa )na slici) koji je također bio važna karika njegova uspijeha!
Na CBA draftu bira ga Oklahoma City Cavalry u drugoj rundi ukupno 15. pick 1996. godine.

Statistika:

92-93 CuyahogaCC
93-94 CuyahogaCC
94-96Va Union
95-96 Va Union

MIN FG% 3P% FT% RPG APG TPG BPG SPG PPG
27.7 54.5 0.0 40.7 9.5 0.9 1.5 3.6 1.2 14.4
29.1 50.0 0.0 37.4 10.5 0.6 1.9 3.7 1.0 12.5

Zanimljiv je podatak da je tad nosio broj 32!
Studirao je kriminalistiku!
..................................................................................................................................................

Image Hosted by ImageShack.us Ben je nakon sveučilišta i traženja u svijetu košarke stigao u NBA! Washington Bulletsi pa onda Wizardsi bili su njegov prvi klub!
Nije se nametnuo u tri sezone igrajući za Washington te je mijenjan u Orlando zajedno sa Timom Leglerom, Terryjem Davisom i Jeffom McInnisom za Isaaca Austina!
I u Washingtonu je nosio broj 32 kao i na sveučilištu.
………………………………………………………………………………………….................................................................

Image Hosted by ImageShack.us Nakon što je stigao u Magica Ben počima pokazivati pomak u igri!
Starta u svih 81 utakmicu i uspjeva se nametnuti igračkome kadru Magica bilježeći 4.8 poena, 8.6 skokova i 1.6 blokada u 24.2 minute provedene na parketu.
Svojim snažnim stilom igre pokazao se u najboljem svjetlu uvijek dajući maksimum na parketu. Ben dobiva veliki respekt od strane kluba i potpisuje ugovor na šest godina vrijedan nešto više od 30 mil. Dolara.
…………………………………………………………………………………………..............................................................
Iz Magica je mijenjan u Detroit koji je tad bio u velikim problemima!
GM Joe Dumars odlučio se na trade u pitanju super stara Granta Hilla (Mnogi problemi), pa ga mijenja u Magic u zamjenu za Chuckyja Atkinsa (dobro nam znanog) i Bena!
Magic je timae mislio da je učinio najveći potez u povijesti kluba (jer je već imao Tracyja McGradyja), ali nije jer od tad počimaju Hillovi problemi sa ozljedama.
……………………………………………………………………………………….....................................................................
Image Hosted by ImageShack.us Ben je danas u Detroitu nezaustavljiv. Svi već znate što je Detroit napravio od njega, a i on od Detroita.
Glupo je i o tome pisati!
Samo treba konstatirati da je Ben Wallace ostao sinonim za ratnika i borca u NBA-u, te da je, mada mu je 31 godina, i dalje u stanju napredovati! Uz Leimbeera i Rodmana je najbolji skakač u povijesti (Stići će Laimbeera u skokovima 100%), četiri puta najbolji obrambeni igrač kao i All-Star, prvak sa Detroitom i jednostavno jedinstven!
Legenda koja živi!
The Legend!

Nadimci: The Beast, Big Ben.
Free time: Ribolov, lov, plivanje, video igrice.

Image Hosted by ImageShack.us

Downloadajte si predstavljenje igrača Detroita u finalu sa San Antonijem:

Detroit at Finals

- 21:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #