Detroit Pistons blog

nedjelja, 14.08.2005.

Atlanta Hawks

20#Salim Staudemire

Ovo je momčad koja je dobila mnogo za razliku od prošle sezone.
Nakon katastrofalne sezone u kojoj su Hawksi zabilježili tek 18 pobijeda uz omjer 18-64, Hawks će u novu sezonu ući vidno ojačani. Na draftu 2. pickom biraju Marvina Williamsa koji je odigrao samo jednu sezonu na sveučilištu North Carolina s prosjekom tek od 11.3 koša po utakmici od odigranih 36 gdje nije ni jednu startao, ali se ipak od njega puno očekuje. 31. pickom ukupno biraju Salima Staudemirea sa Arizone za kojeg mnogi tvrde da je jedan od najboljih šutera na planetu, dok 59. pickom biraju Cenka Akyola iz Turske.

Dobar posao pod košem su napravili potpisivanjem 211 cm visokog Gruzijskog centra Zaze Pachulie koji je solidno odigrao prošlu sezonu u Milwaukeeu (6.2 poena, 5.1 skok i 0.8 asistencija za 18.9 minuta).

Najveći posao Hawksi bi trebali napraviti ukoliko potpišu Joea Johnsona za kojeg bi u Phoenix trebali poslati Borisa Diawa i pick prve runde nadolazećeg drafta.

Govorilo se čak o tradeu Harringtona u Detroit za Darka Miličića, ali to se ipak nije ostvarilo pa tako će Harrington sa mladom momčadi Hawksa nastojati dogurati do Playoff-a.

Prednosti: Velika prednost Atlante je mladost koja im jamči mnogo u nadolazećim sezonama.
Velika im je pradnost ta što ne moraju brinuti za igrače na poziciji trojke, te svakako Al Harrington (206cm), igrač koji iz sezone u sezonu sve više napreduje, koji je podjednak u obrani i napadu i kojega krasi all-round igra jer može igrati na poziciji dvojke, trojke i četvorke, a još je relativno mlad (25 godina) i sa dosta iskustva (7 godina). Hawksi su napravili veliku stvar dovođenjem Harringtona iz Indiane prošle sezone.

Slabosti: Najveća salabost im je neiskustvo.
U rosteru Hawksa nalaze se 3 Rookie-ja i 4 sophmore-a.

Hawksima bi trebao netko znatno iskusniji da pomogne "mladim jastrebovima" stati na noge.

Imaju veliki nedostatak na poziciji playa gdje su im samo Delk i Lue, oba free agenti i na poziciji centra gdje im fali pravi centar.

U novoj sezoni na mladu momčad Hawksa može se odraziti mentalitet ne pobjeđivanja ukoliko ne nađu pravog vođu.

Puno je igrača na poziciji trojke.

Moguća petorka:

00# Tony Delk (11.9 poena, 2.3 skoka, 1.9 asistencija)-188cm
2# Joe Johnson (17.1 poena, 5.1 skoka, 3.5 asistencija)-201cm
5# Josh Smith (9.7 poena, 6.2 skoka, 1.7 asistencija)-206cm- ispred Williamsa zbog iskustva.
3# Al Harrington (17.5 poena, 7.00 skokova, 3.2 asistencije)-206-inače na poziciji trojke
27# Zaza Pachulia (6.2 poena, 5.1 skok, 0.8 asistencija)-211cm

Hawksi, će, ako naprave još kakvu korisnu izmjenu na rosteru (što se tiče iskustva) napraviti velik posao za nadolazeću sezonu.
Prije svega angažirajući kvalitetnog playa.
Tad bi im Playoff bio zajamčen.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #