Recenzija/komentar - Film: Evan Almighty

24.08.2007.

Svemogući Evan

Eng. Evan Almighty
God. 2007.
Redatelj: Tom Shadyac
Scenarij: Steve Oedekerk
Trajanje: 95 min.
Žanr: Komedija, Fantasy
Glume: Steve Carell, Morgan Freeman, Lauren Graham, Johnny Simmons, Graham Phillips, Jimmy Bennett, John Goodman, Wanda Sykes...itd.

Trailer

Image Hosted by ImageShack.us


Radnja: Evan Baxter je televizijski voditelj koji se odlučio za promjenu radnog okruženja, te uz put promijeniti i svijet. Naime odlučio je napustiti voditeljski posao te okušati u političkim vodama. Uspijeva dobiti posao kongresnika, no novo radno mjesto mu se nalazi u Washingtonu, pa se on i njegova obitelj odluče na selidbu. Ispočetka se sve čini kao u bajci, kupe veliku i predivnu kući, Evan dobije ogroman ured i potporu od strane kongresnika Chucka Longa, uglavnom svi su sretni i zadovoljni. No, ubrzo mu se počnu događati čudne stvari. Kao npr. životinje ga počnu slijediti na svakom koraku, od mačaka, miševa preko raznoraznih ptica pa do vukova, medvjeda i ostalih malo opasnijih živina, no ne napadaju ga. Kao da to nije dovoljno čudno, na njegovu adresu počinju svakog dana pristizati pošiljke drva te sanduk sa tesarskim alatom, te mu brada i kosa počnu nekontrolirano rasti. Uskoro mu se ukaže tamnoputi čovjek, koji se njemu predstavi kao Bog, i zatraži od njega da sagradi arku. Evan naravno pomisli kako se tu zapravo radi o nekoj zbilja neslanoj šali, te dalje nastavi sa svojim svakodnevnim životom, pokušavajući se ne obazirati na sve te čudne stvari koje mu se događaju i na riječi koje mu je rekao tamnoputi muškarac (Bog). Ali uskoro mu se život počinje raspadati, napusti ga žena, posao mu počne trpjeti, i on na kraju odluči poslušati Božje riječi te krene u izgradnju arke.

Image Hosted by ImageShack.us


Recenzija: Kao što svi dobro znamo, Jim Carrey se je proslavio ulogama uspješnih kretena u komedijama poput "Ace Ventura: Pet Detective", "Ace Ventura: When Nature Calls", "Dumb & Dumber", i još nekima, te je u očima publike postao klaun gumenog lica i tijela te tupavog izgleda kojeg nitko nije shvaćao za ozbiljno. Publika ga je ili voljela ili mrzila, ili im je bio smiješan ili iritantan. Kritika ga pak s druge strane u većini i nije baš obožavala, a s vremenom su ga se malo i zasitili pa je uspjeh njegove daljnje karijere postao pomalo upitan. Carry je tada brže bolje odlučio zaplivati malo ozbiljnijim vodama, te je kako bi osvojio kritičare počeo snimati većinom drame u kojima se glumački i te kako iskazao ("The Truman Show", "Man on the Moon", "The Majestic" itd.) a sve rjeđe komedije. Jedna od tih rijetkih komedija koje je snimio nakon što se bacio na ozbiljnije projekte kako bi s vremena na vrijeme zadovoljio i svoje stare fanove željne smijeha, uz "Me, Myself & Irene" iz 2000. gdje je ponovno uspješno surađivao sa braćom Farrelly je bila i "Bruce Almighty" 2003. godine. Baš kao i na prethodno spomenutom naslovu, i ovdje je Carry ponovno surađivao sa nekim dobrim starim znancima, kao što su redatelj Tom Shadyac, pod čijom redateljskom palicom se Carry i probio među zvijezde jer je upravo on režirao neke od njegovih najvećih hitova poput "Ace Ventura: Pet Detective" iz 1994. i "Liar Liar" iz 1997. godine. A tu je ponovno bio i scenarist Steve Oedekerk, koji osim što je napisao scenarije za neke od vrlo poznatih komedija ("The Nutty Professor", "Nutty Professor II: The Klumps", "Kung Pow: Enter the Fist" itd.), ujedno je napisao i režirao nastavak najpoznatijeg Carryevog hita, malo slabiji ali još uvijek urnebesan "Ace Ventura: When Nature Calls". Sama priča filma o Bogu koji odluči uzeti odmor i sve svoje moći prepustiti običnom smrtniku Bruceu je bila iznimno interesantna i obečavajuća, a kad se svemu tome još pridoda i Morgan Freeman u ulozi Boga te "prijateljica" Jennifer Aniston kao Carryeva bolja polovica, uspjeh i ništa manje od toga je bio i te kako očekivan.
I zaista, film je bio uspješan, posebice na financijskom planu te je zaradio "solidnih" 242 mil.$ samo na Američkom tržištu, iako, kritike baš i nisu bile najsjajnije, no nisu bile ni ultra loše, moglo bi se reći zlatna sredina. Sve u svemu bila je to simpatična i pitka obiteljska komedijica sa nekoliko izvrsnih gegova, ali u cjelini možda mrvicu i razočaravajuća. Naime film na kraju krajeva i nije bio tako urnebesno smiješan kao neke prethodne Carryeve komedije, neke stvari su ostale nekako ne iskorištene te je u cjelini čak ispao mnogo ozbiljniji i nazovimo to "pristojniji" nego što je bilo za očekivati, no još uvijek dovoljno zabavan. Vidjevši troznamenkastu brojku koja prelazi 200 mil$, producenti su se polakomili za još te odlučili snimiti nastavak, što se naravno moglo i očekivati. No iako su redatelj Tom Shadyac, scenarist Steve Oedekerk i glumac Morgan Freeman pristali na taj prijedlog, Carry je odbio suradnju, te su se producenti našli u slijepoj ulici, ali ne zadugo. Naime, kako ih to nije ni ranije sprječavalo, tako su i ovaj put odlučili snimiti još jedan nastavak Carryevog filma ali bez Carrya (http://www.imdb.com/title/tt0329028/"Son of the Mask" i "Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd"). Glavna uloga je ovaj pripala komičaru Steveu Carellu, koji je u originalu igrao sporednu ulogu televizijskog voditelja Evana Baxtera, te bio zaslužan za možda i najsmješniju scenu u originalu, kada on potaknut Bruceovim Božanskim moćima napravi budalu od sebe ispred kamera. Producenti su se za njega odlučili tek nakon što je postao vruća roba razvalivši kino blagajne hit filmom "The 40 Year Old Virgin" 2005. godine, i odradio izvrsnu ulogu u jednako tako izvrsnom filmu "Little Miss Sunshine" 2006. te osvojio publiku ulogom u američkoj verziji serije "The Office". Do tada se je obično pojavljivao u cameo ulogama Ferrellovih filmova "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", "Melinda and Melinda" te "Bewitched". Brucea je tako zamijenio Evan i sve je bilo spremno za snimanje. I što se na kraju može očekivati od ovog filma, da li je Carrell odradio bolji posao nego Carry i da li je ovaj nastavak bolji od originala, ili barem jednako dobar?

Image Hosted by ImageShack.us


Gledajući u cjelini...i nije, ni jedno od toga. Ne da je Carrell nešto lošiji komičar od Carrya, dapače, oba su odlična samo im je pristup/stil drugačiji. Carry se više preglumljuje i svoj humor u većini slučajeva bazira na fizičkim gegovima koristeći svoje lice i tijelo, praveći grimase i sl., a Carrell je malo smireniji, prirodniji, te često ciničan ali opet smiješan samom svojom pojavom. Stvar je u scenariju koji je pun glupih situacija, klišeja i ne baš uspješno napisanih fora. Ovaj film bi se najlakše mogao opisati kao Biblijski ep (nešto poput "The Bible: In the Beginning..."), mrvicu moderniziran te upakiran u simpatičnu i dopadljivu obiteljsku komediju sa dozom patetike i ekološke savjesti. Da će te se nasmijati gledajući ga, baš i nećete. Barem ne ako imate više od 12 godina, jer jedino će mlađi donekle uživati u filmu i to prvenstveno zato jer u njemu ima mnogo životinja koje izvode raznorazne gluposti. Jedino što je recimo meni osobno bilo zaista smiješno je bila odjavna špica gdje se vidi da se ekipa na snimanju zabavljala mnogo više nego publika u kinu. Od Oedekerka sam očekivao mnogo brutalniji humor, no očito je da su producenti željeli ovaj film približiti što široj publici, obiteljima s djecom, pa je s toga i humor morao biti pristojniji. A uz to očito je da su se ustučavali i nisu se htjeli previše sprdati na račun kršćanstva i religije, iako je bilo materijala za to da ne bi nekome stali na žulj. Doduše pročitao sam negdje da su se Islamski vjernici pobunili protiv filma jer navodno ismijava Biblijski potop te prikazuje Boga previše ljudskim čime vrijeđa Islamsku vjeru. Sličnu buku su navodno digli i kada se "Bruce Almighty" otvorio, no to tada a ni sada nije imalo nekog većeg utjecaja i značenja. A opet, možda je razlog za pomalo blesavu priču punu klišeja i taj što izvorni scenarij "The Passion of the Ark" kojeg su napisali Bobby Florsheim i Josh Stolberg zapravo nije imao veze sa filmom "Bruce Almighty" (iako ni sada nema baš previše), tj. nije bio zamišljen kao nastavak tog filma. Studio ga je otkupio od njih za 2 i pol mil.$ na nagovor redatelja Shadyaca te dao Oedekerku da ga preradi u nastavak "Bruce Almightya".
Ali jedino što ovaj film povezuje sa originalom je Morgan Freeman u ulozi Boga i Steve Carell koji se pojavio i u prvom filmu. Osim toga ovaj film nema nikakve veze sa originalom, i u biti ničime ne opravdava svoj naslov "Evan Almighty" iliti "Evan Svemogući", pošto Evan u nastavku za razliku od Bruce iz orginala nema nikakve Božanske moći, te stoga niti nije Svemogući. On jednostavno na Božji zahtjev gradi arku i ništa više. E sad, njemu s vremenom nekontrolirano počne rasti brada i kosa, a i posjedi, ali sve to bez nekog razloga, te se ispostavi da je to neki Božji štos kojim se On zabavlja. Također nigdje nije objašnjeno zašto se sve životinjske vrste pojave u paru kako bi se ukrcale na arku, kad ne samo da pola njih niti ne žive u uvali koja biva potopljena, već niti na Američkom kontinentu!? A povrh svega toga zanimljivo je kako se svi stanovnici uvale nađu u blizini arke taman prije potopa i svi se uspiju popesti na nju na vrijeme te spasiti. Mislim zar neki od njih ne rade, idu u školu, ili općenito imaju imaju nekog drugog posla nego da gledaju kako neki luđak sa bradom u halji gradi arku?!
Glumačke izvedbe nisu ništa posebno, i jedini koji se donekle izdvaja je već spomenuti Carrell, dok su svi ostali prosječni. Carrell je opušten , zabavan, prirodan, tek se u dvije ili tri scene malo preglumljuje. Ali na žalost ipak nam ne uspijeva ponuditi ništa specijalno. Društvo mu kao i Carryu u originalu pravi zvijezda jedne popularne Tv serije. Riječ je o Lauren Graham iz serije "Gilmore Girls". Simpatična je to glumica koja je u spomenutoj seriji dokazala da ima smisla za humor, no ovdje djeluje potpuno neiskorišteno. Morgana Fremana ne bi trebalo ni spominjati. Čovjek se pojavljuje u filmu sve skupa niti 10-ak min. Vjerojatno je sve svoje scene snimio u dva ili tri dana, pobrao lovu i pokupio se kući. John Goodman je pomalo iritantan, ali u biti takav je kao "glavni negativac" očito i morao biti. Wanda Sykes, poznata inače po ulogama tipičnih crnačkih komičnih sidekickova kojima često krade scene glavnim glumcima, ovdje samo (loše) ponavlja ono što je radila u prijašnjim filmovima, te zapravo nema ni jednu smiješnu scenu. CGI efekti su prosječni pa čak negdje i loši. Posebice ako se uzme u obzir da su na njima radile čak dvije iznimno poznate tvrtke na tom području, Rhythm & Hues (R&H) i Industrial Light & Magic (ILM), i to da je budžet filma iznosio enormnih 175 mil.$, što "Evana" čini najskupljom komedijom ikada snimljenom?! Film nam dakle po pitanju CGI efekta ne nudi ništa novo ili bolje što nismo već vidjeli u naslovima kao što su recimo "Dr Dollitle", "Dr. Dollitle 2", "Jumanji" itd. (CGI životinje) ili "The Perfect Storm", "Poseidon", "The Guardian" itd. (veliki valovi, brod zahvaćen nevremenom).

Sve u svemu unatoč mnogim nedostacima koje sam nabrojio ne mogu reći da je Evan zaista ultra loš ili negledljiv film jel sam vidio i mnogo gorih. Jednostavno ne nudi ništa novo i originalno te nije urnebesno smiješan, već samo mjestimično zabavan. Kao što rekoh, najmlađi će se zasigurno zabaviti. Eto, zbog odjavne špice koja mi je nakon svega podigla raspoloženje i dobrodano me nasmijala evo pola ocjene više. A vama preporučujem da ga ipak zaobiđete u kinima, pa čak i na DVD-u, te eventualno pogledate ako budete imali volje kada se za godinu/dvije pojavi na malim ekranima.

Ocjena: 2,5/5

By Dragonrage

Galerija fotografija:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Preview: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

10.08.2007.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Slike

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tagline: Rise

Trailer

Redatelj: Tim Story
Scenarij: Don Payne, Mark Frost
Žanr: Akcija, Avantura, Fantasy, SF
Godina: 2007.
Država: SAD
Glume: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Kerry Washington, Andre Braugher, Laurence Fishburne, Doug Jones, Beau Garrett...itd.

Radnja: Dvije godine nakon događaja iz originala Reed Richards i Sue Storm su se odlučili napokon vjenčati. No, tijekom najsvečanijeg dijela ceremonije, nepoznati srebrni objekt ulazi u Zemljinu atmosferu, zračeći kozmičku energiju koja počne stvarati brojne molekularne promjene i duboke kratere diljem planeta. Uskoro se otkriva da je taj nepoznati srebrni objekt zapravo humanoidno stvorenje srebrna površine koje leti na dasci. To je Silver Surfer, tajanstveni međugalaktički glasnik, koji je stigao na Zemlju kako bi ju pripremio za uništenje od strane Galactusa. Nakon što fantastična četvorka to otkrije, krene u kaciju spašavanja Planete Zemlje, ali ispostavi se da Silver Surfer ima iznimno snažne moći, jače i od njihovih te da to i neće biti tako lagan zadatak. A da bi situacija bila još malo teža pobrine se i Dr. Doom koji se na iznenađenje četvorke vrati još jači nego ranije i krene u osvetnički pohod prepun kaosa i razaranja.

Očekivanja: Sad već davne 1961 godine, Stan Lee i Jack Kirby, dva velika mogula Američkog stripa osmislili su i izdali prvi broj stripa "The Fantastic Four" za kuću Marvel Comics. Kao i većina drugih strip junaka proizašlih iz Marvelove kuhinje (Spider-Man, Hulk, Daredevil itd.), i ovdje se radilo o običnim ljudima koji su igrom slučajnosti postali suprejunaci sa natprirodnim moćima koje koriste za dobrobit čovječanstva. Glavni junaci ovog stripa su bili znanstvenici, brat i sestra Johnny Storm i Susan "Sue" Richards, njezin muž Reed Richards te njihov obiteljski prijatelj Ben Grimm koji tijekom jedne znanstvene svemirske misije bivaju izloženi kozmičkom zračenju te tako zadobiju raznorazne moći. Reed, inače vođa skupine tako postane Mr. Fantastic čije tijelo ima nevjerojatnu mogućnost rastezanja, poput gume. Njegova žena Susan pak postane The Invisible Woman koja zahvaljujući kozmičkom zračenju može postati nevidljiva kad to poželi te projicirati iznimno snažan energetski štit. Njezin brat Johnny postane The Human Torch, koji ima sposobnost letenja i upravljanja vatrom. Pa čak može cijelo svoje tijelo okružiti vatrom. I četvrti te posljednji član tima, Ben Grimm postane The Thing, veliko narančasto biće od kamenih ploča nadljudske snage koje je gotovo neuništivo. No za razliku od ostali članova tima, on je jedini na kojeg je zračenje dijelovalo trajno. Naime on nema sposobnost upotrebljavati svoje moći kad on to poželi, već je on cijelo vrijeme ta velika narančasta gromada.
Taj strip se je u mnogo tome razlikovao od ostalih sličnih stripova o super junacima. Prije svega ovdje je bila riječ o obitelji super junaka, a ne samo jednom, te za razliku od većine drugih super junaka, oni nisu sakrivali svoje identitete, već su uživali u javnosti status velikih zvijezda, poput glazbenika ili glumaca. S početka čak nisu imali ni nekakve posebne uniforme, već su sve zadatke obavljali u svojoj svakodnevnoj odjeći. Strip je s vremenom stekao kakvu takvu popularnost, ali ni upola kao recimo već spomenuti Spider-Man ili Hulk te još neki drugi strip junaci. No unatoč tome, Mr. Fantastic i ekipa su uspjeli zaživjeti i u drugim medijima osim samo na papiru. Tako su recimo od 1967. pa do 2006. napravljene čak četiri animirane serije. Prva iz 67-e je nastala u produkciji slavnog studija animiranih filmova Hanna Barbera, i ostala je samo na jednoj sezoni. Druga, nastala 1978. producirana je od strane DePatie-Frelenga (animirani "Return to the Planet of the Apes") i uspjela se također održati samo jednu sezonu. Treća napravljena 1994., nastala je pod okriljem samog Marvela, te je uspjela nekako dogurati i do kraja druge sezone. A posljednja iz 2006. je pak proizašla iz kuhinje Cartoon Networka, te je napravljena također samo jedna sezona. Bilo je tu i nekoliko video igara (1994. i 2005.), što za PC, što za Play Station konzole, te jedan igrani low-budget film "The Fantastic Four" snimljen 1994. sa budžetom od milijun i pol $ sa gotovo nepoznatom ekipom ispred i iza kamere u produkciji Rogera Cormana. Iako zapravo taj film nikada nije doživio premijerno prikazivanje i nije pušten u redovnu distribuciju ipak je od strane kritičara proglašen tako lošim da ga jednostavno morate vidjeti.
Ali da ne bi sve ostalo samo na tome, pobrinuo se producent Avi Arad koji je odlučio producirati novu visokobudžetnu igranu verziju priče o fantastičnoj četvorci, te je tako ovaj puta sa budžetom od 100 mil.$ 2005. snimljen "Fantastic Four" u režiji Tima Storya sa Ioanom Gruffuddom (Mr. Fantastic), Jessicom Albom (The Invisible Woman), Michaelom Chiklisom (The Thing) i Chris Evansom (The Human Torch) u naslovnim ulogama. Film je na iznenađenje mnogih postao veliki box office hit, otvorivši se u prvom vikendu sa više nego solidnih 56 mil.$, dok mu je sveukupna svjetska zarada na kraju iznosila čak 330 mil.$. No, kritika ni ovaj puta nije bila baš sklona filmu, te su kritizirali slabašnu priču, nedostatak akcije i jednodimenzionalnu karakterizaciju likova. Publika je pak kao što u ostalom tome u prilog svjedoći i financijski uspjeh filma bila nešto blaža te je prigrlila film, proglasivši ga iznimno zabavnim i laganim štivom.
I sa takvim prijemom kod publike te odličnim uspjehom na kino blagajnama, bilo je za očekivati da će se producenti odvažiti i snimiti još jedan film, što su oni i učinili, pa ćemo tako uskoro imati priliku pogledati "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer". Kao što i naslov, odnosno podnaslov filma kaže, osim dobro poznate fantastične četvorke, u ovom nastavku se pojavljuje i novi, ali strip fanovima također dobro poznati strip junak, Silver Surfer. Lik je to koji se u svijetu stripa pojavio također u serijalu o fantastičnoj četvorci, u broju 48 koji je izdan 1966. godine, pa je onda realno da i svoj proboj na filmsko platno doživi upravo u društvu fantastične četvorke. Za one koji ne znaju, Silver Surfer, nekadašnji astronom Norrin Radd je tajanstveno srebrno izvanzemaljsko stvorenje ljudskog oblika, koji je to postao nakon što je kako bi spasio svoj planet Zenn-La sklopio pakt sa kozmičkim bićem koje proždire planete poznatim kao Galactus. Tako je postao njegov glasnik koji putuje svemirom brzinom većom od svjetlosti na svojoj srebrnoj dasci za surfanje u potrazi za novim planetima koje zatim Galactus proždire. Dakle, iako je "karijeru" počeo kao negativac, zahvaljujući fantastičnoj četvorci otkriva svoju dobru stranu te se suprotstavlja Galactusu i ostaje na zemlji kako bi pomogao ljudskoj rasi. S vremenom je dobio i svoj strip, izvan okvira fantastične četvorke, u kolovozu 1968. godine te je opstao još i do dan danas kao jedna od najpoznatijih Marvelovih junaka.
Sa produkcijom ovog nastavka se započelo već u Prosincu 2005. godine, te su čelnici 20th Century Foxa potaknuti velikim uspjehom originala ponovno angažirali gotovo identičnu ekipu iza kamere. Tako je u redateljsku stolicu ponovno zasjeo Tim Story, a pisanja scenarija se ponovno prihvatio scenarist originala Mark Frost. No, ovaj puta mu se na zahtjev producenata još u tom pridružio i Don Payne. Njih dvojica su odlučili radnju ovog nastavka bazirati na nekoliko strip izdanja fantastične četvorke, kao što su brojevi 48-50 u kojima se pojavljuje već spomenuti Silver Surfer i Galactus, te brojevima 57-60 u kojima Doom uspijeva ukrasti Surferove moći. Samo snimanje je započelo u Kolovozu 2006. godine na lokacijama u Vancouveru sa identičnom glumačkom ekipom kao i u originalu. Tako su tu ponovno Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans i Michael Chiklis kao članovi fantastične četvorke, Julian McMahon kao Dr Doom te Kerry Washington kao Alicia Masters koja je u originalu imala mnogo manju ulogu nego ovdje. Od novih imena tu posebno valja izdvojiti Douga Jonesa koji je portretirao Silver Surfera. Sufer je naime napravljen kombinacijom njegove izvedbe u sivo srebrnom odjelu koje je dizajnirao Jose Fernandez te CGI efekata za koje je zaslužna kompanija Weta Digital. Jones, visoki i mršav glumac je inače odigrao uloge nekoliko fantastičnih bića u filmu "Pan's Labyrinth" te ulogu Abe Sapiena (mršavo humanoidno vodeno stvorenje) u filmu "Hellboy". No, Jones je Surferu "posudio" samo svoj stas i izvedbu, ali ne i glas. Za glas se pobrinuo nitko dugi nego Laurence Fishburne. Poznatije novopridošlo lice je i Andre Braugher poznat iz serije "Homicide: Life on the Street" u ulozi Generala Hagera. Također kako to obično biva u svim ekranizacijama Marvelovih stripova, i ovdje se u maloj cameo ulozi pojavljuje Stan Lee. Ovoga puta kao nepoželjni gost na vjenčanju Reeda i Sue.
Budžet filma ovaj puta iznosi 130 mil.$, što je za 30 mil.$ više od originala. A dobio je i predikat PG, što je mnogo blaži predikat od PG-13 kojeg je imao prvi film. To je tako prvi film Marvel Entertainmenta još od "Howard the Duck" iz 1986. koji je "zaradio" taj predikat. Također autori su ovaj puta i redizajnirali neke stvari, kao npr. odijelo za The Thinga, kako bi se glumac Michael Chiklis koji ga nosi lakše kretao u njemu i bolje osjećao, te ga lakše stavio na i skinuo sa sebe. Također redizajnirani su i kostimi fantastične četvorke te kostim Dr. Doom, koji je sada navodno sličniji onome iz stripa. A male preinake je navodno doživjela i zgrada The Baxter Building koja je sjedište glavnih junaka, a tu je i jedan novitet, posebni fantastic auto koji može i letjeti.
Film se u Americi otvorio 15. Lipnja, te samo u prvom vikendu zaradio 58 mil.$, što je za dva milijuna više od originala, a finalna zarada samo na američkom tržištu iznosi solidnih 130.4 mil.$, dok je svjetska za sada 241 mil.$. Kritika je opet nesklona ovom filmu, iako doduše tvrde da je nešto bolji od originala, ali opet ne i bat tako puno bolji. Neki kažu da reciklira mnogo toga iz originala, da mu fali ideja i smislenosti. Drugi ga pak nazivaju jednostavnim i zabavnim, te hvale kratko trajanje od 87 min, ali ipak naglašavaju kako mozak ostavite na ulazu u kino. Što je od toga zaista i istina moći ćemo i sami vidjeti od 16. Kolovoza kada će se ovaj film pojaviti u domaćim kino dvoranama.
S obzirom da je i ovaj nastavak sasvim zadovoljavajuće prošao u kinima, nije na odmet očekivati da će se kroz nekoliko godina pojaviti još jedna pustolovina fantastične četvorke. U svakom slučaju, Silver Surfera ćemo svakako gledati još barem jednom, jer je zaseban film "Silver Surfer" već najavljen od strane producenta Avi Arada za 2009 godinu. Režije tog projekta će se navodno prihvatiti redatelj Alex Proyas, poznat po naslovima kao što su "The Crow", "I, Robot" i još neki.

Sve u svemu, jedno je sigurno - ako ste uživali u originalu, onda ćete sigurno uživati i u ovom nastavku te se u najmanju ruku dobro zabaviti, jer nemojte očekivati ništa više.

By Dragonrage

Galerija fotografija:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0