draga nacijo

utorak, 27.11.2007.

Najpoželjnija cura u selu

Dok traje neizvjesnost oko sastavljanja vlade pogledajte kako je izgledala izborna noć u stožeru Hrvatske Seljačke Stranke. Friščić se Mačekovom politikom neopredjeljivanja doveo u poziciju najbolje udavače. Zavidan položaj... ili pak nezavidan?





















- 17:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 24.11.2007.

pssst...























- 02:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.11.2007.

Milanović vs Mišo Kovač

Prošli tjedan zanimljiv je bio SDP-ov skup u Zadru. Najavljen za 18 sati u zadarskom polifunkcionalnom prostoru Arsenalu počeo je točno u minut. Milanović u svom pohodu na neosvojivu HDZ-ovu utvrdu, po već ustaljenoj shemi napada protivnika te poručuje onima što idu dalje, samo neka idu…što dalje… Dalje od gradskih bedema svoje utvrde HDZ nije mogao. Njihov skup najavljen za 19 sati istog dana bio je još 'točniji' od SDP-ovog. Naime, počeo je sat vremena ranije. HDZ, dosljedan svojoj izbornoj filozofiji reagiranja na svaki korak protivnika, Milanoviću suprotstavlja Mišu Kovača. Sanader ne pušta tako lako zadarski kaštel, kojeg nije izgubio ni nakon što je hrvatski ulazak u Europsku Uniju platio Gotovinom, te izvodi još jedan dribling na kojem bi mu pozavidjeli i najbolji medijski meštri iluzije - tzv. spin doktori. Majstorski zabija gol!!! Naime, svima je dobro poznato da Milanovićev najemocionalniji govor o socijalnom stanju u državi ne prodire duboko kao stihovi: '…znam da nije bila samo moja, možda sam u snu duboku, al'nek živi stotinama boja, Dalmacija u mom oku…' U navijačkom zanosu koji je vladao na zadarskom Đilu, kod košarkaške dvorane, čovjek lako zaboravi svoje svakodnevne probleme. Premda HDZ-ov stručni tim koji vodi kampanju to dobro zna, nameću se pitanja: Da li će neko iz te mase ljudi shvatiti njihov podcjenjivački pristup? Treba li cijeniti takve igrače kakve ima HDZ? I na kraju, zabija li HDZ takvim potezima autogol?


Dakle,da se vratimo na početak priče...pogledajmo kako je izgledao "SDP tim" u zadarskom Arsenalu.


























- 23:12 - Komentari (12) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.11.2007.

Pseudo-događaj

Prošog četvrtka, 08. studenog u Kavani Dubrovnik održalo se najavljeno druženje dr.Ive Sanadera sa vrhunskim hrvatskim sportašima. Druženje je počelo u 18 sati. Grupa tamburaša zabavljala je hrvatske olimpijce, svjetske prvake i brončane nogometaše,dok su novinari i fotoreporteri nestrpljivo čekali i reagirali na svaku najavu o dolasku šefa HDZ-a. Nakon 45min kašnjenja pojavljuje se Sanader i trijumfalno ulazi uz zvukove predizborne himne "HDZ zna". Što zna?! Zna kako organizirati tzv. pseudo događaj.

Michael Kunczik i Astrid Zipfel, analitičari političke komunikacije, za pseudo-događaje kažu: "Pod pritiskom aktualnosti moguće je novinare manipulirati insceniranjem 'pseudo-događaja', dakle takvih događaja koji se insceniraju samo zato da bi dospjeli do masovnih medija. Veliki dio izvješćivanja o dnevnim aktualnostima sastoji se od takvih pseudo-događaja..." Oni su u interesu i političara i medija. Političari se nastoje, posebno za vrijeme predizborne kampanje, što češće pojavljivati u javnosti, a medijima je u interesu da zbog velikih troškova svoje produkcije stalno imaju nov i jeftin materijal...




















- 01:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 06.11.2007.

Obećanja

Naš drugi post "posvećen" je predizbornum skupu HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici. Održao se 03.11. na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Naša mlada hrvatska demokracija ušla je u svoju zrelu tinejdžersku dob. Obećavajuća i prevrtljiva kao razigrana šesnaestgodišnjakinja...




















- 23:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.