srijeda, 24.05.2006.

VJEROVALI ILI NE....!!!

-Ako netko u Laosu jede sam za stolom, svi ha smatraju čudakom, jer tamošnji običaj nalaže da bar dvije osobe zajedno objeduju.

-Crv ima pet srca.

-Mužjaci iguane, koale, i komodo imaju po dva penisa.

-Na Aljasci je dopušteno loviti medvjede, ali je zakonom zabranjeno buditi ih radi fotografiranja.

-U jednoj sceni povijesnog filmskog spektakla "Ben Hur", čija se radnja događa u vrijeme staroga Rima, u daljini se može zapaziti mali crveni auto.

-Odrasli se čovjek svakih 20 godina smanji za po jedan centimetar.

-Crna udovica (Latrodectus mactans) nije samo najotrovniji pauk, nego ima i najjaču nit, otporniju čak od kevlara, tvari od koje se prave neprobojni prsluci.

-Kazna za svaki prekršaj koji netko počini u Francuskoj i Švedskoj između Božića i Sveta tri kralja stroža je nego inače, jer se smatra da bi se tada i kriminalci trebali poboljšati tj. suzdržati se od prijestupa.

-Jedna vrsta američke rode, zvana španjolski ibis, spada među rijetke ptice koje mogu letjeti na leđima.

-Britanski peni iz 1933. godine kupljen je na aukciji 1995. godine za 40,000 američkih dolara.

-Žutu, maslinastu, zelenkastoplavu i sivu boju vide domoroci na Novoj Gvineji kao nijanse iste boje, a Eskimi pak razlikuju više od deset nijansa bijele boje.

-U Urugvaju je i danas dopušten dvoboj, ali samo darivateljima krvi.

-Sirijski kralj Seleuk, koji je živio u 2.st. pr.Kr., zakonom je zabranio bilo kojoj ženi da na javnom mjestu uza se ima više od dvije sobarice osim kad je - pijana.

-Stari su Egipćani vjeovali da su od zubobolje patili ljudi na koje su se bogovi naljutili.

-Umor ne nastaje samo zbog teškog fizičkog i intelektualnog rada, nego i kao posljedica nerada. Nerad naime prerasta u dosadu, zbog koje se organizam također "troši".

-Dršci lepeza, bez kojih žene iz visokog društva u 18. st. nikamo nisu išle, bili su šuplji kako bi gospođe u njih mogle skriti - toaletni papir.

| 18:15 | Komentari (44) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>