< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2008 (3)
Kolovoz 2008 (25)
Srpanj 2008 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off Design by : Luce =)

Opis bloga

MOJ BLOG JE JE SAVRŠEN. NA NJEMU MOŽETE NAČI SVAŠTA AKO VAS NEŠTO ZANIMA A JA TO NISAM NAPISALA NA POSTU SLOBODNO MI TO NAPIŠETE U KOMENTAR I OČEMU ŽELITE DA PIŠEM! DA SE PREVIŠE NE HVALIM NA NJEMU MOŽETE NAĆI MOJE PISMENE POGREŠKE!belj

BOKlud

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Free Image Hosting at www.ImageShack.us




TO SU SLIČICE O OLSENICAMA I MOJIM NAJDRAŽIM NOGOMETAŠIMA!finofino

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

srijeda, 06.08.2008.

OBEČANJE

HELLO! OD PRETPROŠLOG POSTA OBEČALA SAM VAM DA ČU PISATI O NOGOMETAŠIMA. VEĆ SAM STAVILA SLIKE OD FABREGASA I TORRESA! A SADA ČU NAPISATI NEŠTO O FABREGASU!



Francesc "Cesc" Fŕbregas Soler(rođen 4.svibnja, 1987. u Arenys de Mar, Katalonija, Španjolska), je španjolski nogometaš koji igra za Arsenal na poziciji centralnog veznog.

Karijeru je započeo u FC Barceloni, no Arsenal ga je zamijetio i doveo u svoje redove u srpnju 2003. Nije se mnogo naigrao u prvoj sezoni u Londonu, no zbog nekolicine ozlijeda ključnih veznih igrača u sezoni 2004-05, počeo je dobivati više prilika pa si je kasnije i osigurao mjesto u veznom redu uz Gilberta Silvu.

Dok je Gilberto više defenzivno orijentiran, Fabregasova primarna funkcija je playmaker.

U međunarodnom nogometu, predstavljao je španjolsku Under-17 selekciju 2003. na Fifa Under-17 Svjetskom prvenstvu. Kao rezultat dobrih partija koje je pružao u klubu, pozvan je u seniorsku selekciju Španjolske za SP 2006, gdje je i zaigrao. 2006. obvezao se na dugogodišnju vjernost Arsenalu potpisivanjem ugovora na 8 godina.


Nogometnu karijeru započeo je u Barceloni, gdje je ispočetka igrao na poziciji zadnjeg veznog. Međutim, nikada nije zaigrao za prvu momčad.

Shvativši da će teško dobiti priliku u prvoj momčadi, odlučio se pridružiti momčadi Arsenala, potpisavši ugovor 11. rujna 2003.
Ispočetka se baš i nije snašao u engleskoj prijestolnici, ali se ubrzo sprijateljio s Philippeom Senderosom, koji mu je pomogao da se prilagodi životu u Engleskoj.

Kao 16-godišnjak nije ni pomišljao o prvoj momčadi, već se je koncentrirao na treninge i učenje engleskog jezika. Nedugo zatim doživio je debi u momčadi Arsenala, 23.listopada 2003. u Liga Kupu protiv Rotherhama.

Tako je postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u prvoj momčadi Arsenala, sa 16 godina i 177 dana. Kasnije je postao i najmlađi strijelac u Arsenalovoj povijesti, zabivši gol u 5:1 pobjedi nad Wolvesima (Liga Kup).

Iako je Arsenal osvojio naslov u Unbeaten sezoni (03/04), Fabregasu nije data medalja jer nijednom nije zaigrao u prvenstvenoj utakmici. U sezoni 04/05 počeo je dobivati više prilika. Prvu utakmicu u sezoni odigrao je protiv Manchester Uniteda u Community Shieldu.

Kasnije je, zbog ozljede Patricka Vieire, odigrao 4 prvenstvene utakmice zaredom. Golom u pobjedi 3:0 nad Blackburnom, postao je najmlađi strijelac u Arsenalovoj povijesti u Premiershipu.
S kasnijim ozljedama Edua i Gilberta Silve, dobivao je sve više i više prilika.

Sezonu je zaključio osvajanjem FA Kupa na jedanaesterce protiv Manchester Uniteda, kada je utakmicu započeo u prvih 11.

Nakon odlaska kapetana Patricka Vieire u Juventus, Fabregas je regularno igrao u veznom redu, zajedno sa Gilbertom Silvom. Naslijedivši broj 4 od Vieire, odigrao je 49 utakmica u svim natjecanjima tokom sezone 2005-06.
Izgradio je svoj stil igre, i dokazao suprotno svima koji su sumnjali u njega da neće moći popuniti prazninu koja je nastala odlaskom kapetana Patricka Vieire.

Sve je još više impresionirao svojim partijama protiv Reala iz Madrida i Juventusa. Prvo je zabio, a zatim i asistirao Thierryju Henryju za drugi gol. Zaigrao je i u finalu protiv bivšeg kluba Barcelone gdje je Arsenal doživio poraz 2:1, te tako završio sezonu 05/06 bez trofeja.

U rujnu 2006. Arsenal mu je ponudio novi osmogodišnji ugovor, koji je potpisao 19. listopada iste godine. Iako je ugovor bio neuobičajeno dug, Fabregas je naveo Arsenalov stil igre i trenera Wengera kao glavne razloge za potpisivanje novog ugovora.

2006. bio je izabran u UEFA Team of the Year, a kasnije i igračem mjeseca u Premiershipu za siječanj 2007.

Pored toga, bio je nominiran za PFA Players' Player of the Year i PFA Young Player of the Year, no obje su nagrade pripale Cristianu Ronaldu.

U konačnici (lipanj 2007.) je izabran za Arsenalovog igrača sezone, prikupivši 60% glasova



| Komentari (9) | Printaj | =) |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.