dom, kuća, okućnica

četvrtak, 15.05.2008.

Hrvatska muda među Hrvatskim nogama

Iz jutarnjeg:



Upute direktora programa HTV-a Domago­ja Burića da lagana ljetna emisija ‘30 u hla­du’ dobije jači nacionalni predznak dolile su ­ulje na vatru na Prisavlju, gdje se ionako bo­je pada gledanosti.

ZAGREB - Mašta odgovornih na HTV-u nema granica. Direktor programa Domagoj Burić odaslao je napu­tak urednicima ljetne emisije “30 u hladu” da finalna emisija, 29. kolovoza, treba ići istodobno s Prevlake i iz Vukovara.

Novo ime za emisiju

“To je pravo finale i pravi kraj, od jednog do drugog kraja Hrvatske, i jedno i drugo simboli su Do­movinskog rata. Prema tome, dragi urednici, postupite po predloženom i pripremite vatromet i na Prevlaci i u Vukovaru. Želim pravi vatromet na odjavi emisije posljednjeg dana, tako da dečki s druge strane Boke kotorske i Dunava dobro vide i čuju što se događa, uz zvukove pjesme ‘Moja domovina" stoji u Burićevu dopisu koji posjeduje Jutarnji. Burić se u
svojem domoljubnom zano­su tu ne zaustavlja. Od urednika traži i da smisle novo ime za emisiju, odnosno da “u naslovu, za promjenu, bude i pojam ‘­Hrvatska’”.

“‘30 u hladu’ može biti i u bilo kojoj toploj mediteranskoj zemlji”, ­objašnjava Burić.

Besmisleno i deplasirano, dio je komentara koje smo jučer čuli od HTV-ovih novinara i urednika.

- Apsurdno je da netko 2008. nasilno utjeruje identitet Hrvatske. Ona je to što jest, članica Vijeća sigurnosti UN-a, priznata prije 16 godina. Ovo sliči na Tuđmanove baletane s Markova trga - ka­žu na javnoj televiziji.

Nisu izostali ni zlobni komentari. Tako je jedan stari prokušani TV znalac upozorio da se vatromet u kolovozu, bude li emisija išla od 18 do 19.15 sati, neće ni vi­djeti jer je u to doba još bijeli dan.

Očitovanje HND-a

Velimir Đuretić i Goran Ugrin, dosadašnji urednici “30 u hladu”, kojima, kako piše Burić, oči­to nedostaje smisla za simboliku, a posebno za nacionalnu simboliku, nisu željeli ništa komenti­rati. Ipak, neslužbeno doznajemo da je Đuretić jučer zatražio očitovanje Hrvatskog novinarskog društva o optužbama na njegov račun i račun emisije. Novi urednici su Mirko Fodor i Željen Klašterka koji nam je izjavio da dopis još nije dobio. Uz dopisnike, emisiju bi trebali voditi još i Daniela Trbović, Barbara Kolar, Nikolina Pišek, Zoran Šprajc, Duško Ćurlić... Neki od njih, međutim, nisu najsigurniji da će se prihvatiti tog zadatka, jer se boje da i oni sami nisu dovoljno nacionalno osviješteni.

- Ako je to istina, ja ne bih željela da mi takva osoba bude šef. To je opasno i simptom nekog ozbiljnog problema - rekla je S. Jašić.

Nastrani entuzijasti

Ni književnik Miljenko Jergović ne štedi riječi na Burićev račun: - Ovo je samo još jedan pri­mjer, ciljane ili po inerciji, ali opasne nacifikacije HTV-a koja se događa otkako je Vanja Sutlić došao na čelo HTV-a. Burić je opsjednut simbolima na način karakterističan za sve ideološki na­strane entuzijaste. A to što bi on htio na granice Hrvatske izvesti pirotehničku bižuteriju odavno je, još prije više od 70 godina, viđeno na njemačkim bakljadama. Ovakve stvari više od bilo čega do­vode u pitanje proeuropsku orijentaciju onih koji su politički i praktično omogućili postavljanje lju­di kao što je Domagoj Burić - zaključio je Jergović.

Jašić, članica Vijeća HRT-a

Zgranuta sam takvim zahtjevom. Ako je to istina, ne bih željela da mi takva osoba bude šef. To je opasno i simptom nekog ozbiljnog problema.
Đuretić, dosadašnji urednik emisije

Velimir Đuretić, neslužbeno doznajemo, zatražio je očitovanje novinarskog društva o optužbama na njegov račun i račun emisije.
Jergović, književnik

Ovakve stvari dovode u pitanje proeuropsku orijentaciju onih koji su politički i praktično omogućili postavljanje ljudi kao što je Burić.


Inače, emisija “30 u hladu” emitirana je tri godine zaredom, s prosječnom gledanošću od 10 po­sto. Uz to, lani ju je nagradila Hrvatska turistička zajednica zbog promicanja hrvatske kulture i hr­vatskog turizma.









Hoću 'Moju domovinu' i

vatromet, pa nek Srbi vide!!!






Domoljubni update:



Tko god se bavi Hrvatskom

glazbom i zabavnim

programom na Hrvatskoj

televiziji i hrvatskom

radijskom eteru očigledno

nema pojma ili ima

al boli ga k…

Hrvatske glazbe na Hrvatskoj

televiziji od 2000. godine više

nema (ovi trzaji danas se

ne broje).



Ukinute su sve emisije

koje su se bavile glazbom

(Hit Depo, Hit HTV-a,

Pravo vrijeme…) i zavladali

su narodnjaci.

Najbolji dokaz za to je

uživo prijenos

Porina (Hrvatske diskografske

nagrade)

11.5.2008. koji nitko nije

gledao.



Kad netko od urednika pokrene

nešto

Hrvatsko na Hrvatskoj televiziji

odmah biva popljuvan

od svih.



Tako je bilo sa lanjskim prijenosom

Thompsona u Maksimiru,

tako je i

danas kad se Domagoj Burić

sjetio

poHrvatiti zabavni program

i uvesti

Hrvatsku shemu u Hrvatski

eter.

Nadam se samo da ga neće

zakucati na križ.



A s druge strane, Ljubičasta

iliti Pink TV od jeseni kreće

s emitiranjem da pokaže

Hrvatima

kako se radi show.




Jedva čekam da predstava

krene…







- 13:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2008.

Ljubičasta tv

A šta da kažem, šta da pišem...

Stiže kolektivna glavobolja od vina, a nigdje b ciklona...


- 11:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter