dom, kuća, okućnica

utorak, 23.10.2007.

Frane Lučić - jedini vatrogasac koji je preživio požar na Kornatu

Imam dojam da će ova priča biti riješena tek kad izbori prođu...

23-godišnji Frane Lučić stigao je u splitsku bolnicu s dubokim opeklinama trećeg stupnja na 55 posto kože. Dosad je prošao 7 operacija. "Zadnja operacija je bila u srijedu, prije malo manje od tjedan dana, kad je kompletno pokrivena njegova opečena površina kožom. Očekujemo kožu iz Bratislave pa ćemo pokriti neka mjesta na tijelu gdje je došlo do kontrakcije ove kože koja je prije stavljena“, rekao je šef Odjela za plastičnu kirurgiju KBC Split dr. Ivan Utrobičić.
Frane, inače student treće godine elektroenergetike u Splitu, u sobi je sam. K njemu zbog infekcije ne može nitko osim roditelja. Svaki dan osobno ga previja njegov liječnik, a posebno ruke koje su najviše stradale. On je sad, kaže doktor Utrobičić, u razdoblju rehabilitacije.

Budući da se preživljavanje s 30 posto opečene kože već smatra uspjehom, Franin je oporavak - nevjerojatan. No, liječnici oprezno kažu da još nije gotovo. Napominju da je Frane izrazito pametan i kulturan mladić. Sad prima i psihološku pomoć zbog velikog šoka i traume koju je prošao. Liječnici ga tretiraju kao žrtvu PTSP-a. Vanjski svijet još je daleko. On ne zna da je jedini preživjeli od stradalih vatrogasaca. Istraga o kornatskoj tragediji još nije završena. Frane Lučić zbog psihofizičkog stanja nije dao iskaz sudu. Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić potvrdio nam je da je Lučića u splitskoj bolnici, uz dopuštenje liječnika, policija ispitala, no to nije dokaz u kaznenom postupku. Sud je od MORH-a zatražio i vještačenje helikoptera koji je prevozio stradale vatrogasce.

- 15:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter