dom, kuća, okućnica

četvrtak, 12.07.2007.

General Krstičević i gravitacija

General Krstičević - najmlađi hrvatski general, umirovljen, pohađao je Hrvatsku i Američku vojnu školu, sjećam se da je cmoljio u Dnevniku HTV-a nakon što ga je Mesić umirovio...

Živo me zanima što ima za reći o situaciji helicopter coster HRZ-a, a to je zanimalo i novinare Večernjeg lista, ali ... nije se dala rečenica iz usta. Glavno da ide penzija iz MORH-a.



Umirovljenoga generala i ratnog zapovjednika 4. gardijske brigade Damira Krstičevića posjetili smo u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, gdje dijeli apartman s pilotom Robertom Garićem koji je upravljao helikopterom što je u ponedjeljak pao u Vukovaru.

Obojicu smo zatekli okružene obiteljima i prijateljima. Iako su generalu slomljena dva slabinska kralješka te ga očekuje dugotrajna rehabilitacija, ističe kako se osjeća dobro. Njegova samozatajna supruga samo je prozborila kako je poskakivala od sreće kad je shvatila da je njezin suprug preživio težak pad helikoptera.

Okružen roditeljima Radom i Ljubicom te sestrom, koji nisu skrivali sreću što im je sin i brat preživio nesreću, izrazio je sućut obiteljima poginulih te zahvalio svojim suborcima koji danonoćno zovu i raspituju se za njega i ostale preživjele iz helikoptera. O zbivanjima u helikopteru nije želio govoriti. Samo je kroza smiješak na pitanje je li bilo gore nego na bojištima u vrijeme rata dodao kako je bilo gadno.

Uz vojne počasti jučer je na vinkovačkom Gradskom groblju pokopana četrdesetjednogodišnja Ljubica Perišić, koja je umrla u noći na utorak, nakon što je zadobila teške ozljede u padu helikoptera. Odavno u Vinkovcima nije viđen tako velik sprovod.

Uz najbližu rodbinu, supruga Zlatka, desetogodišnje blizance Vedranu i Petra, brojne prijatelje, znance i pripadnike 3. gardijske brigade, na posljednji počinak narednicu Ljubicu Perišić ispratio je vojni kapelan Alojz Kovaček.

Posljednje riječi oproštaja izrekli su natporučnik Eduard Mužik uime Oružanih snaga i bojnik Petar Matanović koji je tugujućoj obitelji izrazio sućut uime general pukovnika Mladena Kruljca i brigadnoga generala Zvonka Peternela i zapovjedništva 3. oklopno-mehanizirane brigade.

Ljubičinoj djeci Vedrani i Petru teško je u ovom trenutku govoriti o dobroti Boga, ali njegovu dobrotu osjećamo kroz Ljubičin život i njezino djelo rekao je vojni kapelan Alojz Kovaček.
Ljubica Perišić od 1992. godine u obrani je Hrvatske, najprije kao pripadnica 109. vinkovačke brigade, a potom 3. gardijske brigade. Nositeljica je Spomenice Domovinskog rata.


- 09:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter