OPG FRKETIĆ

srijeda, 19.09.2012.

Posjet Nizozemaca na nasem pčelinjaku

Ovo ljeto smo imali priliku ugostiti Nizozemce na nasem pčelinjaku.Imali su priliku vidjeti pčele u kosnici iz prve ruke. Evo slike ....

19.09.2012. u 11:21 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.09.2012.

Naši proizvodi

MED

MED-mjesani(bagrem lipa)

Med je najrašireniji proizvod pčela medarica (Apis mellifera). Pčele skupljaju nektar s cvijeća i odnose ga u košnicu, dodajući mu različite enzime kojima ga ''konzerviraju'' i spremaju za kasniju upotrebu.


Med odnosno medna prezasićena otopina, nastaje otklanjanjem viška vlage iz šećernog sadržaja nektara, koji se tako pretvara u fruktozu (voćni šećer), glukozu i dekstrozu (grožđani šećer). Med sadrži i druge vrste šećera, enzime i minerale važne za čovjekovu prehranu (kalcij, bakar, željezo, mangan, magnezij, fosfor, cink i druge), vitamine i aminokiseline. Tamniji med ima veći sadržaj minerala i antioksidanata te je jačeg okusa, dok je med svjetlije boje obično blažeg okusa. Okus i boja meda određuje cvijeće od kojeg potječe nektar, ali i starost meda.

PROPOLIS


PROPOLIS – obećavajući '' lijek 21. stoljeća''



Propolis je prirodan proizvod kojeg pčele sabiru u obliku smola kod raznog bilja i drveća, dodajući razne fermente. Preporuča se kao preventiva kod upala grla, kod stanja anemije, respiratornih problema, njegu usne šupljine... Znanstveno je potvrđeno da ima izraženo protubakterijsko, protuvirusno i protugljivično djelovanje, ublažava upalne procese i ubrzava zarastanje ranica na koži i sluznicama te da ima anestetski, antioksidacijski i antitumorski učinak. Propolis držimo u zatvorenim posudama tamne boje pri temperaturi od 10 do 15°C udaljenog od izvora topline. Posebnost propolisa je u tome da bakterije na njega ne stvaraju otpornost i da nema zabilježenih štetnih, popratnih pojava osim kod hipersenzibilnih osoba sklonih alergijama.
Najjednostavnije je uzimati otopinu propolisa i pomiješati je s medom – u šalicu se stavi žlica meda i na Med nakapa 10-15 kapi propolisa te dobro pomješa dok se ne dobije jednolična kremasta masa, koju treba topiti što dulje u ustima 2-3 puta na dan. Moguće je isto nakapati u malo vode, pa popiti ili direktno nakapati u usta.

ROJEVI PČELA







06.09.2012. u 16:01 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2012  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Rujan 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

O nama

OPG Frketić bavi se pčelarstvom vise od 20godina
Pcelarimo sa 150 kosnica na 3 lokacije
Nalazimo se u Dugoj Resi (10km od Karlovca, 35km od Zagreba u smjeru Rijeke)

Proizvodimo
Med-mjesani(bagrem lipa) -1kg/40kn
za veće kolicine od 20kg cijena je 35kn/kg
Propolis -kapi 10ml -10kn
Rojevi: dostupno u sezoni rojenja( 4,5,6mj)-250kn
AKCIJA za prvu kupnju propolis gratis!
Moguca dostava Karlovac,Duga Resa,Generalski stol i okolica
ili postom ostatak Hrvatske
Kontakt : Tomislav 097 739 79 71
mail: frka1234@net.hr

Linkovi