petak, 04.04.2008.

U petak i subotu bolje ne vozite

U petak i subotu bolje ne vozite

Ravnateljstvo policije objavilo je na svojoj web stranici savjete građanima u vezi s dolaskom i boravkom američkog predsjednika Georgea Busha, regulacijom prometa te sigurnosnim mjerama koje će policija poduzeti

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec obećao je da većih zastoja u prometu neće biti, ali je ipak savjetovao građanima da u petak i subotu bez prijeke potrebe ne koriste osobne automobile.

Borovec je izdvojio i preporučene pravce kretanja u gradu, a to su:

- od zapada prema istoku:

- Zagrebačka obilaznica;
- Jankomirski most – Ljubljanska avenija – Zagrebačka avenija – Slavonska avenija;
- Avenija Bologne – Ilica- Zagrebačka – Prilaz baruna Filipovića – Cankarova ulica – Ilica – Črnomerec – Frateščica – Mikulići – Lukšići – Šestinska cesta – Mlinovi – Ksaverska cesta – Medveščak – Ribnjak;
- Aleja Bologna – Ilica – Zagrebačka – Prilaz baruna Filipovića – Selska cesta – Zagrebačka avenija – Slavonska avenija ili nakon Selske ceste – Zagorska – Magazinska – Nova cesta – Ulica grada Vukovara.

Od istoka prema zapadu:

- Zagrebačka obilaznica;
- Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija – Jankomirski most;
- Maksimirska cesta – Vlaška – Šoštarićeva – Ribnjak – Medveščak – Ksaverska cesta – Mlinovi – Šestinska cesta – Lukšići – Mikulići – Frateščica – Črnomerec – Ilica

Za kretanje pješaka, rečeno je u Ravnateljstvu policije, ne bi trebalo biti nikakvih bitnih ograničenja, a građanima se preporučuje i korištenje javnog prijevoza, koji bi se trebao odvijati prema planiranom rasporedu.

Građanima zbog posebne prometne regulacije neće biti uskraćene hitne intervencije, poput intervencije hitne službe ili vatrogasaca.

Glavni savjet građanima je i da slijede upute koje su od policije dobili ili će ih dobiti u neposrednom kontaktu s policijskim službenicima na terenu.

Borovec je komentirao i lažne obavijesti o parkiranju osobnih vozila koje su građani zadnjih dana mogli pronaći na svojim automobilima, te pojavu 'policajaca' koji maltretiraju građane lažnim predstavljanjem i sigurnosnim provjerama.

'Obavijest o posebnoj regulaciji prometa i molbi da se vozila ne parkiraju na određenoj lokaciji izradila je Policijska uprava zagrebačka, a na njoj se nalazi grb Uprave i Grada Zagreba. To je jedina valjana obavijest te molimo građane da postupe prema zamolbi policije. Policijski službenici koji dolaze u civilu građaninu će obvezno pokazati policijsku značku s brojem i iskaznicu sa slikom', rekao je Borovec.

- 08:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.