srijeda, 02.04.2008.

Časna krala iz nadbiskupije kako bi kockala

Časna krala iz nadbiskupije kako bi kockala

Časnoj sestri Barbari Markey prijeti 20 godina zatvora zbog krađe 307.000 dolara iz biskupije u američkoj Omahi


ZAGREB - Jedna časna sestra koja je optužena da je krala novac iz biskupije u američkoj saveznoj državi Omahi i veći dio novca prokockala priznala je krivnju.

Barbara Markey uhićena je zbog optužbi da je potrošila više od 300.000 dolara na kockanje u casinima, darove i putovanja. Odvjetnik časne sestre izjavio je da je ona u ponedjeljak priznala da je ukrala novac iz biskupije.

U siječnju ove godine otpuštena je s mjesta direktorice ureda Nadbiskupije Omaha, te se predala vlastima prošli tjedan, a puštena je uz kauciju. Prema uhidbenom nalogu, časna Barbara potrošila je 307.545 dolara trošeći na avionske karte, putovanja, poklone i kockanje u casinima.

Njezin odvjetnik John Stevens Berry Sr. rekao je da je došlo do neslaganja oko vlasništva i prioriteta pri financiranju programa o zaručničkom tečaju, koji je Barbara pomogla osmisliti. Program edukacije prije braka provodi se naveliko u Katoličkoj crkvi diljem svijeta.

Barbara je optužena za krađu i prevaru. Ako je se proglasi krivom, mogla bi dobiti 20 godina zatvorske kazne i 25.000 dolara novčane. Nadbiskupija je pokrenula civilnu tužbu protiv Barbare i optužila je da je otuđila više od 800.000 dolara iz crkvenog fonda. Naveli su i da je dobar dio tog novca potrošila na svoje rođake.

- 08:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.