diem mortum

srijeda, 12.12.2007.

svijetla kontinentala

dogovor je pao-idemo do trsata.bilo je napokon i vrijeme budući da mjesecima nismo bilo do gradine.uostalom,prije godinu dana smo tamo i započeli zimsku tradiciju trsatskog opijanja votkom-šumsko voće.onako i u čast skore godišnjice .nakon objašnjavanja šefici da danas ne mogu ostati raditi,vec smo ja i decko dosli kupiti neko pice i idemo van,te se i onako vidimo sutra od 10-16 i njezinog moljakanja,sjeli smo u duju i pravac mrtvog pa na jedinicu.nisam bila bogznašto raspoložena za piće ali eto.presjedanje na jedinicu,susretanje ludog nikole i eto nas na trsatu.komad dobrog hamburgera,votka do dna i naravno kao i obicno,a zasto i ne opet ja sebe uvalim u govna(skoro pa doslovno)na moju sramotu(ali to je duga priča i neću se još više sramotit pričajući je).

ne mogu a da en kažem da obožavam pogled s gradine na rijeku i lukobrane-i rijecki i sušački.i činjenica je da dok si pijan taj doživljaj je nekako jači.neznam.ne mogu baš naći riječi kojima bih to opisala.........al čuje se rock.
btw.spuštanje trsatskim stubama do rijeke je također neopisivo zvjerinje lud doživljaj-naravno ništa bez alkohola.jedino što me još muči jest to da nisam otkrila kamo vode jedne sporedne strasno okomite stube.popela sam se do pola pa me sovan odgovorio od ideje da se pentram gore u mrak.a šteta.

kupili eto tako pivu u drugstore-u na m.kanalu i kamo nego put palaha da vidimo koga tamo ima od poznatih i manje poznatih,kad ono-katastrofa.u biti,RAZOCARANJE.

NAIŠLI SMO NA EKIPICU ONIH BIJEDNIKA KOJI DOSLOVNO ŽIVE U KRUŽNOJ NADAJUĆI SE DA ĆE UŽICATI KOJU CIGARETU ILI KUNU ZA NEKI JEFTINI OCAT.klinac-nekih 14-15 godina,izrazito mršav,kratke razbarušene zurke,crne traperice,crna majica s logom maidena s rupom na trbuhu,marte i tup I omamljen pogled u očima.do njega,cura 14-15,žgoljava,nezgrapno nanesen crvenkast ruž na usne,dvije ne baš debele majice,traperice plave -vidi se duže neoprane i neke jeftine čizme na nogama.ta jeftina odjeća na njoj izgleda nekako još jeftinije.stalno briše nos o rukave koje navlači preko ruku zbog hladnoće i ceri se glupavo mrmljanju svog ništa boljeg dečka.ostavlja dojam lake cure.
Dvoje repera,cura I dečko,također ne baš stariji,pijani ili samo prirodno glupi(uostalom,….).šparogić koji se po deseti puta upoznaje samnom iako smo se upozali još ljetos.ovaj puta,ako bas ništa,sova je bio dobar prema njemu.dao mu je pivu I cigaretu.lika strasno žalim.u biti nije loš već je samo jako spaljen od droge.ima nekih 28 god.i proputovao je pola svijeta.zbog ženske se počeo droksati,propao,ona ga ostavila I pokupila mu lovu,a on završio kao beskućnik I lutalica koja se ne sjeća što je bilo prije 10 min.kada bi moga smisleno pričati,mislim da bi ispričao puno zanimljivosti.
Sova I njegovo društvo iz marčeljeve su se nekada znali družiti s njim usprkos činjenici da je znao biti psihopatan(posljedice drogiranja).sada ga večinom izbjegavaju ili se ponašaju prema njemu kao prema zadnjem imbecilu-sa sprdnjom I podsmjehom.uvijek to znam prigovoriti sovi.tužno mi je gledati takav odnos prema nekome tko te još smatra za frenda a ti bježiš od njega.sada valjda šparogić živi kod none I nona-čist je I obrijan.

Bio je I tu neki ive,pričaju,bivši narkoman,užasno spaljen lik,klošar,glup od sranja kojima se trpao.
Par riejči s tom mizerijom,pokoja podjela cigarete kao ono dolazi “zaštitar” iz palah I dere se :”jesam rekao ća odavde!!!!” I paf!!! Iveta šamarčinu posred face.taj zaštitar je malo veći od mene ali zato jedno tri puta širi I očigledno voli isfuravati agresiju nad slabijim I jadnijim.ive je pao metar-2 na pod I završio s modricom posred face+rasječena obrva.ja I sova smo se samo okrenuli I otišli do riječke.lik je nakon što je iveta srušio na pod okrenuo se prema sovi,raširio ruke I zaderao se “dalje odavde,jesam rekao???”
Poslije sam zaključila da je lik zapravo pizdetina koja se samo širi okolo jer da je mislio stvarno frku s nekim krenuo bi odmah na sovu budući da je on svih nas bio veći za glavu,teži jedno 30-50 kg I širi I ubio bi ga od batina vjerojatno jer mu je lik do pupka.ovako se samo kokošario I “utjerivao strah u kosti.”

Taj nazovi zaštitar me stvarno šokirao.idem u palah već 5 I pol godina I još ni jednom nisam doživjela da nekog tjeraju iz kružne I sl.pa čak ni kad je bilo gorih situacija I veće buke.tako to valjda ide.čarli pokušava napraviti fensi-šmensi kafić.sad mu u palahu sjedi troje ljudi.više ikome se neda bacati lovu na kavu od koje te kasnije boli želudac,na jednu vrstu pive(jeedino I samo tuborg),činjenicu da te nitko ne šljivi I da se zna čekati I do pol sata da naručiš piće u već Ioako praznom kafiću,itd.
Ekipa koja je prije stalno visila u kružnoj je negdje nestala.vjerojatno su protjerani I oni.dođeš I nemaš s kime popiti ni čašu vode.i još taj zaštitar navodni.
Te ljude je život dovoljno već išamarao I šamarat ce vjerojatno još,a onda se stvori kauboj-čarlijev anđeo koji će ih tjerati s ulice na kojoj im je vjerojatno bolje nego da su doma I gledaju razno-razna sranja koja su ih dovoljno sjebala.
Nedavno sam razgovarala s jednim dečkom iz ekipe koja je stalno visila po kružnoj.zaključili smo da smo svi više-manje odrasli u sličnom sranju samo su neki imali sreće pa su se spasili ulice jer ih je nešto guralo dalje,a neki će tamo ostati žicati kunu/cigaru I kad za 10 god. Budem tamo prolazila.
Nema sretne I savrsene obitelji.to je iluzija.
Tim ljudima koji su tu večer bili tamo ulica je dom.bolje će proći ako u brodokomercu kupe ocat jer to vino sigurno nije za 10 kn. I smlate ga tamo da ne osjećaju taj bijedni život nego da uđu u palah I plate čašu čarlijevog tog istog ocata dva puta skuplje od cijele boce u dućanu.
Tako je to.tko ima love-pit će kod čarlija,tko nema neće ispred njegove birtije.to jest njegova birtija,kraljevstvo čarlija zvano palah iz kojeg tjera sve I na kraju će ostati samo on,konobarica I onaj njegov pas.
Tako više-manje završavaju sva kultna riječka mjesta gdje je mogao doći svatko-riječka djeca I njihova kultura-riječka kultura.danas to više nije tako.koliko para-toliko I muzike samo što se I muzika pretvorila u ocat.
BMR je otišao dovraga jer je vlasnik počeo lokat I tjerat ljude van I isto slat na njih zaštitara da im promijeni stanje u ustima.Graciani je svršio davno svoju priču,retro su zatvorili gradsko-palah muljatori,bard ce pretpostavljam jednog dana zapaliti jer nece moći baš ništa drugo ALI GLAVNO DA NITKO NE DIRA U OKOLNE JEB-PEVALJKE .


KOLIKO PARA ,TOLKO MUZIKE,A DOK SE IMA PARA DERAT ĆE SE I DOBRA PEVALJKA a mi jadnici željni starih vremena riječkih noći šamar,dva I jebi se dok ne isfuraš zlatni lanas,kalaš I mac eura.

- 21:42 - Komentari (7) - Isprintaj - #