diem mortum

nedjelja, 29.07.2007.

DELNICE

jucer smo bili u delnicama-ja,sova,dino i basic.bilo je odlicno!e da.imam i slike sa zelenog vira,tj.nemam kod sove su al cu ih stavit na blog ovih dana.kao i ove iz delnica cim ih dobijem.
let 3 su rasturali,downfall i nije bio bas neki..........pristojno smo pozderali pizza cut u nekoj delnickoj pizza cut rupetini...napili smo se .jaaaaaaaaako!sreli smo i masu poznatih nam ljudi-rijecana naravno,od nekud poznat delnican nam se uvalio pa smo i njega tako upoznali.ide u mariscinu...........zato nam je i bio poznat.rekao je da mu je uvijek drago vidit rijecane,da smo glavni.e pa bogami i jesmo.rijecke picke!!sve u svemu noc je provedena u potpunoj zajebanciji uz naravno hektolitar alkohola.zaspali smo u dinovom autu i tako ostali zadnji.sva ekipa se pokupila do jutra,jedini smo mi u 7 i pol ko zivine neke izlazili iz auta u kojem je btw.jako jako grozno za spavati.dino tuzit cu te kao i za ono maltretiranje sexualno hahaha.sve me zivo boli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i tebe basicu.sova ubi ih!

- 14:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 24.07.2007.

UPISALA SAM SE NA FAX I TO BEZ PLAĆANJA!!!!!

jucer sam otišla na fax u gornju zgradu(omladinska 14) u studentsku službu.i tako ispričah im zasto nisam došla u petak na prozivku(hihihi) i da sam zamolila frendicu?! da mi javi što je bilo i ako me prozovu da umjesto mene podigne sto treba.
ljubazna gospođa mi lijepo objasni da je moja draga frendica mogla umjesto mene uzeti papire i upisati me,jedino sto bih ja trebala uplatiti skolarinu+upis+index i sve bi bilo riješeno a ja nebi morala brinuti za drugi rok.
i tako,nakon razgovora uputi ona mene svom šefu pa da porazgovaram s njim i vidim ako se jos istog dana mogu upisati.dodjoh u njegov ured i objasnim mu situaciju a on mi kaze da se kod njega nitko nije raspitivao niti se javio za mene i trazio da me upise,a on je bio zaduzen za upis i podjelu onih papira,te da bi dao svakom tko bi trazio za osobu koja nije mogla doci.
shvatih da me frendica izigrala.no,gospodih mi kaze posto je ostalo mjesta da ako hocu da ce me odmah upisati ali uz placanje.ja odmah prihvatih i on ode do ureda neke gospođe koja treba odobriti da me moze upisati.vec sam pripremala mobitel da nazovem starog i kazem mu da ode uplatiti prvu ratu kad se on vratio i rekao da ce me upisati uz potporu ministarstva.nisam mogla vjerovati.mislila sam da je pogrijesio pa sam ga zamolila da provjeri ponovno na sto je on rekao da se nije zeznuo..i tako...imam vise srece nego pameti.................student sam!!hihhihi

- 11:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.07.2007.

Umjesto motovuna zavrsili mi u Gorskom kotaru....zbogom rijeko,istro,more.idem ja u gore.....


krenuli smo jucer u 8 i pol navecer jer je sova radio popodne.natrpali smo dinov auto do krova i krenuli u nasu avanturu.trebali smo tamo stici za sat vremena,međutim,mi smo stigli za 2 i pol sata jer je bilo nekih zabunica kao dinovo pogresno skretanje,sovina nesigurnost gdje bi u delnicama trebali tocno skrenuti i td.daretovo zivkanje i govorenje pogresnog imena sela pokraj zelenog vira,stajanje na benzinskoj,susretanje lokalnog frika koji nam govori krivi put...pa sve do kretanja krivim putem,vracanja na benzinsku i napokon dolaska na zeleni vir i daretovog veselog doceka.

brzo smo slozili sator i ubacili stvari pa krenuli na pijaču.pod vec pomalo vidljivim utjecajem alkohola nabacih sarenu spiku s dianom,jedno 6 puta praznjenja mjehura pokraj ivaninog i antonijevog kombija,svađa sa sovom-a zamislite slavili smo 7mj.!!!!!-to je kod nas normalno.,sovinog guranja u hladnu rijeku........pa do ranijeg odlaska na spavanac.bas sam se lijepo bila utoplila.na podu satora 2 satorska krila + deka,pa onda ja,vreca za spavanje i vunena deka.sova je poslije dosao i kako sam bila ljuta na njega,vrecu za spavanje sam zgrabila za sebe a on je bio jedino pod dekom.jadnicak se smrzao.tako mu i treba kad mene ljuti.
pravilo br.1.NIKADA NE NALJUTI ZENU-UMRIJET CES U STRASNIM MUKAMA
bas je lijepo zaspati dok u blizini zubori rijeka...spavala sam ko klada.....
ujutro sam jos bila ljuta na njega pa sam ga izbacila iz satora(bio je samo u boxericama i martama) i bacila sam mu sve stvari van.ja sam se dalje jos durila,jeli smo.ivana i antonio su se pokupili doma,aja,sova,jole,lino i teo krenuli putem zelenog vira sve do kanjona VRAŽJI PROLAZ.
priroda je prekrasna!!!!!!!!jednostavno nemogu a da se ne divim.sam kanjon je kao iz neke bajke.ma nesto cudesno.nahodali smo se ali isplatilo se.vidjeti tako nesto........inace ulaz u kanjon se placa 15 kn al imi smo se prosvercali.putem je nastalo jako puno slika koje su uslikali lino i jole,a nastala su i 3 filmica potaknuta trenutnom inspiracijom.kad dobijem slike objavim ih kao i filmove.mislim da bi u konkurenciji za najbolji extra niskobudžetni film dobro oprali severininu tragi-komediju od tri cina:jahanje,pusenje,analac-kanalac.popeli smo se i do spilje smjestene na vrhu jednog od brda kanjona.inace,sama spilja je stvarno prelijepa.na ulazu je temperatura dosta normalna,a sto se dalje ide postaje pomalo ali ne jako svjezije.prepuna je stalaktita i stalagnita,pod je jako zanimljivo oblikovan ali i jako opasan ako se ne pazi jer je sklizak i sto je gore uz to i pun razlicitih rupa i raspuknuca.strop je mokar i hladan,stalno padaju kapljice s njega i na ulazu je visok,a sto se ide dalje postaje nizi.teo i jole su isli jos dalje(spilja je cini se dosta duga i dalo bi se hodati)i rekli kako nakon određenog dijela postaje ponovno visoko ali i pod pun blata kroz kojeg je tesko hodati.sova,ja i lino smo ih pricekali i cekajuci ih sjedili u mraku,na mokrom podu i ispustali razliciti neartikulirane zvukove staseci ljude koji su pokusavali uci u spilju.
nakon toga smo nastavili uzbrdo predijelom koji je po meni najnezgodniji je je jako strm,put je uzak i ja sam bila u starkama izlizanih đonova s tim da je bilo lagano penjati se gore ali je bio problem sici natrag jer sam mogla odsklizati u provaliju.
vratili smo se do zelenog vira izmjenjuci dojmove i komentirajuci koliku smo kilometrazu prosli,te kujuci planove za nastavak ove avanture jednog vikenda.inace...stvarno........ta suma je nevjerojatna.znam rekla sam i opet cu reci ali je tako.........covjek jednostavno ne moze a da ne uziva u takvoj virtuoznosti prirode koja stvara takvu umjetnost.....vratili smo se i zatekli dina,dianu,maricu i dareta u nekom calm downu.cini mi se da dino i diana nisu bili sretni jer smo se toliko zadrzali-3 sata otprilike a mislili su da cemo doci za sat vremena.kako da ne!!
pojeli smo,odmorili malo,pokrcali stvari,pozdravili dareta,maricu,jolu i lina i put veselo za rijeku.tijekom voznje potaknuli smo temu o amišima pa sam ih nazvala HARDCORE ZIDOVIMA i o KKK-u pa sma lijepo objasnila suputnicima da KKK nije Ku Klux Klan vec KuKuruz Klan-organizacijsko ujedinjenje lokalnih poljoprivrednika uzgajivača kukuruza iz neke tamo vukojebine.mislim jadni ljudi.nerazumijem zasto ih mjesaju s onim zloglasnim KKK-om iz amerike.a zasto nose bijele pamucne uniforme s bijelim kukuljicama da se lako objasniti:krojac im je bio daltonist koji je vidio samo svijetlo i tamno,pa je tako odabrao onu svijetliju tkaninu posto jadni poljoprivrednici provode cio dan na polju i na suncu tesko radeci i znojeci se,a zna da tamnije tkanine lako privlace toplinu i nije se zdravo znojiti u npr.poliesteru.a kukuljice imaju samo zato dok rade da im se muhe i ostala gamad ne lijepi po znojnom licu nagrđujuci tako njihov zdravi prirodni ten.jednostavno.........
dosli u rijeku,dino posizio radi rasprave u kojoj tvrdi totalnu apsurdnu glupost i ja dosla doma.
otusirala sam se i sad jos skupljam misli...mislim da cu nocas spavati ko beba........


jedno nerazumijem i mislim da je to apsolutna glupost.ici na kampiranje u gorski kotar,ponijeti sa sobom dekicu,luft-madrac i spavati u kombiju,a u jutro pojesti i doma otici.di je tu u svemu čar?
ivana i antonio su mogli onda i u dvoristu doma parkirati i spavati u kombiju.jedino sto se nebi toliko smrzli..smijesno........

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.07.2007.

NABAVILA SAM MAČIĆA IMENOM ELVIS!

evo donijela sam ga kuci prije nesto vise od 45 min.star je tri mjeseva,bijelo-narancaste je boje i zgodni je zgodnic za poludit!odrastao je u pizdunskoj obitelji pa cu ga ja sad norati nauciti na rokanje!mora bit prava metalcina...dala sam mu malo mlijeka.to je sve sto je htio jesti i stavila sma ga na dekicu da se odmori a on je tuzno plakao za mamom...........nepovjerljivo me gleda i najradije bi pobjegao.a vec mi je sada jako drag.samo zelim da budemo frendovi hehehe

Domaća mačka (Felis silvestris forma catus) je mali mesožder iz porodice mačaka. Prvobitno potječe od afričke divlje mačke, a živi uz ljude već oko 3.500 godina. Spada među najomiljenije kućne ljubimce.
Postoji veliki broj raznih varijanti i formi domaćih mačaka, rasnih i običnih. Naziv domaća mačka koristi se za sve mačke koje manje-više "dobrovoljno" žive u direktnom kontaktu s ljudima i smatra se, da su se svojevoljno domesticirale jer su u blizini ljudskih nastambi lako dolazile do plijena (miševi i sl). Razlikuju se od divljih mačaka i velikih mačaka.
·
Odrasla mačka je od njuške do kraja trupa dugačka prosječno cca. 60 cm, a k tome ima još oko 25 cm dugačak rep. U ramenima je visoka 30-35 cm. Može biti teška do 8 kg s tim, da su mužjaci obično veći nego ženke.
Mačke žive oko 15-20 godina, iako su opisani i pojedinačni slučajevi da su doživjele 30 i više godina.
Mačke imaju izraženo dobro razvijen čitav niz osjetila. Velike oči okrenute prema naprijed omogućuju joj dobar osjećaj za prostor i vrlo točnu procjenu udaljenosti, a naročito dobro registriraju brzo kretanje. U mraku vide 50% bolje od ljudi, zahvaljujući velikoj gustoći receptora što stanice mrežnice čini posebno osjetljivim na svjetlo.
Sluh im je osjetljiviji od psećeg i tri put bolji od ljudskog. Jedan je od najboljih među svim sisavcima.
Među svim životinjama imaju najbolji osjećaj ravnoteže. Kod pada s visine od 2-3 m iz bilo kojeg položaja će se okrenuti nogama prema dole prije nego ispruženih šapa doskoči na podlogu. Pri tome joj rep služi kao kormilo. Kod pada s većih visina (ali ne i srednjih) ovaj položaj djeluje poput padobrana i omogućava relativno bezopasan pad.
Staro mišljenje da su mačke samotnjaci je davno opovrgnuto. Među njima, kao i kod svih drugih, ima samotnjaka, ali su mačke po prirodi ipak druželjubive. Ako se promatra veće populacije mačaka, kao na pr. na nekim seoskim domaćinstvima ili u nekim velikim gradovima, kao, recimo, ispred Koloseuma u Rimu pada u oči niz socijalnih interakcija između pojedinih životinja. Tako nešto bi kod tipičnih samotnjaka, kao što je na primjer tigar bilo sasvim isključeno.
Mačke su, nasuprot tome, izraziti individualisti. One same određuju gdje i u čijem društvu će provoditi svoje vrijeme, i vrlo teško im se može nešto nametnuti. Na selu, gdje mačke spadaju, doduše, u jedno domaćinstvo ali žive izvan direktne ljudske kontrole, često se udružuju u manje grupe koje podsjećaju na lavlji čopor. Takvi mačji čopori sastoje se od nekoliko ženki koje su u međusobnom srodstvu, njihovih starijih i mlađih mačića i jednim ili dva mužjaka. Dok se mužjaci, kad dosegnu spolnu zrelost, uglavnom raziđu, žensko potomstvo ostaje uz majku na njenom teritoriju i povećavaju grupu.
Mačke se sporazumijevaju govorom tijela, glasom i mirisima. Mirisne signale koriste kako u direktnim susretima tako i na velike udaljenosti. Za to potrebne mirise luče u lojnim i znojnim žlijezdama, a prenose ih trljanjem, grebanjem i urinom na predmete, biljke ili osobe.
U neposrednom kontaktu signaliziraju svoje emocionalno stanje držanjem i pokretima cijelog tijela i repa. Pritom, određenu ulogu ima i način kako drže uši kao i sužavanje i širenje zjenica.
Puno se toga može o raspoloženju mačke zaključiti po načinu kako drže rep. Ako ne žele skrenuti pažnju na sebe, drže se neutralno, rep sasvim usprave i izbjegavaju pogled prisutnih. Jako savijen vršak uspravnog repa znači prijazan pozdrav ili ponekad unaprijed radovanje nečemu što očekuju od čovjeka. Podignut rep s lagano savijenim vrškom znači radost, zadovoljstvo ili napetost. Nakostriješen rep znak je prijetnje i agresivnosti, dok mahanje repom odražava nesigurnost i neodlučnost, a ne, kako se još i danas zna misliti, ljutnju.
Ako su dovoljno blizu, mačke koriste i zvučne signale kako bi naglasile govor tijela. Frktanjem i režanjem izražavaju strah i agresivnost, dok glasom koji podsjeća na gugutanje goluba dozivaju mačiće.
Mijaukanje je najtipičniji zvuk koji mačka koristi. On isto može imati različita značenja, ovisno o načinu i situaciji u kojoj se mačka njime koristi. Mačke koje nisu udomaćene izbjegavaju mijaukanje da ne bi time skrenule pažnju mogućih neprijatelja na sebe.
Još jedan zvuk je izrazito svojstven mačkama i najčešće je znak ugode i zadovoljstva. To je "predenje". Predenje, trljanjem uz tijelo i visoko dignutim ravnim repom mačke u pravilu šalju signale pomirljivosti i izražavaju želju da otklone nečiju agresivnost. Međutim, mačke predu i kada ih nešto boli kako bi time same sebe malo utješile. Na pr., neke mačke intenzivno i glasno predu za vrijeme koćenja mladunaca.
I mužjaci i ženke spolno sazrijevaju između šestog i osmog mjeseca života, ali pun tjelesni razvoj završavaju i jedni i drugi tek nekoliko mjeseci kasnije. Taj razvoj kod većine rasnih mačaka traje i nekoliko mjeseci duže. Sa spolnom zrelošću počinju se uočavati i razlike u tjelesnoj građi između mužjaka i ženki.Mužjaci su krupnije građe, imaju snažniji vrat a zbog masnih jastučića na obrazima imaju i veću glavu. Ženke su obično vitkije i imaju usku, trokutastu glavu.
Osim fizičkih razlika, mužjaci i ženke se i različito ponašaju. Mužjaci su teritorijalne životinje i područje koje smatraju svojim obilježavaju štrcanjem urina i trljanjem o predmete na mjestima koja najčešće posjećuju. Na uljeze reagiraju prijetećim ponašanjem i izraženo agresivno.Za razliku od ženki, skloni su skitnji i izbivaju često danima, u potrazi za ženkama koje se upravo tjeraju ili u lovu. Kad se konačno vrate iz skitnje, traže utjehu, hranu i mirno mjesto za odmor.
Mačke obično spolno sazrijevaju u šestom mjesecu života i tada se prvi put "tjeraju", a unutar razdoblja tjeranja plodne su obično pet do šest dana. Dok se tjera, mačka se neprekidno trlja o predmete, valja se po podu i izazovno diže stražnjicu u vis. Ako se u tom razdoblju ne pari s mužjakom, nakon oko tri tjedna ponovo će se tjerati.
Mačke koje izlaze na otvoreno dozivaju više mužjaka s jedne strane mirisnom porukom da se tjeraju sadržanom u urinu, a s druge strane vrlo bučnim glasanjem koje podsjeva na plač malog djeteta. Kad se mužjaci okupe, u prvoj fazi ih mačka drži na odstojanju frktanjem, puhanjem i udarcima šapom, što iskusan mačak u pravilu uspijeva izbjeći. Ženka se zatim povlači na sigurnu udaljenost, dok mužjaci zastrašuju jedan drugog pogledima, kostriješenjem i glasnim urlanjem. Obilaze jedan oko drugog i procjenjuju se. Ako se ni jedan ne povuče na vrijeme priznajući time da je slabiji, iz tog se susreta može razviti prava bitka iz koje mužjaci izlaze puni ogrebotina i ugriza. Pravo na parenje dobiva mačak koji iz tih okršaja izađe kao pobjednik. Smrtnost nekastriranih mužjaka je značajno veća nego kastriranih jer oni u potrazi za ženkama koje se tjeraju prelaze velike udaljenosti (nerijetko u radijusu i preko 3 km) kao i zbog posljedica opisanih bitaka za ženku.
Do parenja može doći tek kada ženka signalizira svoju spremnost za parenje tako da čučne, zadigne stražnjicu i rep savije jako u stranu. Akt parenja traje samo par sekundi i naglo se prekida time što ženka uz vrisak zbaci mužjaka jer se na mužjakovom penisu nalazi izraslina koja akt čini bolnim za ženku. Ta je bol potrebna jer ona izaziva izlazak jajašca i omogućuje oplodnju. U razdoblju tjeranja mačka se može pariti s više mužjaka, a kako se kod svakog parenja "oslobađa" samo jedno jajašce, u jednom leglu može biti mačića s više različitih očeva.
Razdoblje tjeranja obično završava skotnošću koja se u prvim tjednima niti ne primjećuje. Tek zadnja tri tjedna su mačići dovoljno veliki da se može uočiti povećani obujam trbuha, a tada i počinju rasti mliječne žlijezde. Mačka u prosjeku nosi 63 do 65 dana. Zadnjih je dana nervozna i neprekidno traži sigurno mjesto na kojem će se okotiti. Često liže dojke i analno područje. Kad živi u kući ili stanu, mačka će za koćenje izabrati sobu osobe koju osjeća najbližom. mjesto na kojem će se okotiti može biti poluotvoreni ormar, neka kutija ili čak krevet bliske osobe. Sam porod može trajati više sati, čak i do 24 sata. Razmak između rađanja pojedinih mačića može biti vrlo različit. U prvom okotu jedne mačke leglo ima najčešće 2-3 mačića. Događa se, da se mačka s prvim okotom ne snađe i ne pokaže nikakvo zanimanje za svoje potomstvo. Ako se okoti na otvorenom, jednostavno ih ostavi, a mačići uginu. Kod kasnijih okota broj mačića se povećava i može narasti i do 7. Kako mačka ima samo 6 dojki, najslabiji, koji se ne uspije izboriti za svoju dojku, obično ugine, osim ako se čovjek ne umiješa i dohranjuje ga.
Mačke imaju veliku sposobnost učenja i sjećanja, koje koriste prije svega za informacije koje su im od neke koristi. Tu spadaju prije svega njena najmilija hrana, mjesto na kojem stoji posudica s vodom i mačji toalet, najudobnije mjesto za spavanje i mjesto na kojem stoji njena najmilija igračka. Osim toga, vrlo brzo otkriju kako se trebaju ponašati da čovjeka pridobiju da uradi ono što one žele, pa se tako posebno dobro odazivaju na svoje ime kad je vrijeme obroka. Mačke koje žive na otvorenom dobro se sjećaju granica svog područja, poznatih mačaka koje se pojavljuju na tom području kao i opasnih pasa. Asocijativno sjećanje omogućuje mački da rješava novi problem uspoređujući ga s već doživljenim. Na taj način bez problema razumiju međusobne odnose između pojedinih događaja i reagiraju na nove, do tada nepoznate situacije.
Mačke dolaze na svijet s nizom instinkta, ali neke oblike ponašanja koji se na to nadovezuju moraju sa strpljenjem i trudom naučiti. U to spadaju, na primjer, lov i upotreba mačjeg toaleta. Kad mačke mogu izaći na otvoreno, iza trećeg tjedna starosti mačića, mačka počne donositi lovinu. U početku, mačka samo pred mačićima pojede već mrtvu lovinu. Kasnije ju donese živu, i pred mačićima ju ubije i ostavi njima da pokušaju jesti. Na kraju, donese živu lovinu i pusti mačiće da ju hvataju. Ako mačići ne dobiju tu pouku od svoje majke, ili je majka loš lovac, vjerojatno ti mačići nikada neće biti dobri lovci.

- 23:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 18.07.2007.

ZA TRI DANA JA I SOVA SLAVIMO 7 MJ.NASE LUDE I LJUBAVLJU ISPUNJENE VEZE(A I SVAĐAMA).hihih......VOLIM TE LJUBAVI!

eto ovako je to bilo prije 7 mj.

jedne dosadne veceri u 12.mj, upoznali smo se ja i sovica eto bash na netu dok sam skidala mp3.nick mu je bio zanimljiv pa nasrecu ostala sam se dopisivati s njim.rekao je da je iz ri,da ima 21 god.,sta slusa,da ga vjerojatno znam iz viđenja i tako....sto smo vise pricali,vise smo kuzili da imamo puuuno toga zajednickoga.rekao je da ga mozda znam po nadimku jer ga tako zovu -SOVA i rekao je da je isao neko vrijeme u trgovacku(moju bivsu skolu-samo za prodavaca-ja sam komercijalist).i onda meni padne na pamet........kad smo tek dosli u prvi razred,ja i luda devicka smo vidjele u holu skole jednog visokog,zgodnog,crnokosog decka s hlacama u martama i nekoj metal majici kako ceka nekog dolje.vidjele smo ga nakon toga jos 2-3 puta u skoli i tada je nestao,a mi smo svaki odmor isle dole vidjeti gdje je.tada sam ja busmana(lika iz susjedstva,znamo se citav zivot,isli smo skupa u 1.osnovne i ubijala sam boga u njemu,prodavac)natjerala da sazna ko je taj lik.on jedino sto je uspio saznati je bilo da ga zovu SOVA i da vise ne ide u trgovacku.a prije nego sto smo se ja i sova poceli dopisivati dogodilo se jos nesto.ja i briđ smo bile u palahu na cedeviti i kavi kad su nas zoltan i mali lazljivi denis pozvali da sjednemo za njihov stol.i tako,buduci da su oni kripli i da neznaju pricat s curama a da se ne preseravaju...denis je poceo nesto loviti o nekom SOVI i koliko je on ljudi pretukao.sve mi je to ostalo u sjecanju i cim je sovic rekao kako ga zovu prisjetila sam se.i prvo sta sam pomislila"isuse,kako je moguce da ja nakon 3 god.napokon upoznam lika za kojim sam slinila u 1.srednje.za nevjerovati!"a toliko je vremena proslo.ja sma prekinula s m.,on s a.,osisao se,....toooliko vremenaaaai bilo mi je bed pitat ga jel on taj al.eto.......pitala sam.i rekao je da je.i da se sjeca dvije cure iz trgovacke,jedna crna,druga plava kako su piljile u njega,a da je njemu bilo neugodno.rekao je da mu je izgledalo kao da mislimo:"pogle ovog" i da je zato gledao svuda naokolo.a mi mislile da je on sigurno umisljeni neki.......

Image Hosted by ImageShack.us


onda sam rekla briđi za to.a ona je rekla da je barbara upoznala njega i da joj nije bas.......ali ja ju nisam poslusala......i tako nasli se mi jednog cetvrtka mislim....cekala sam ga na hladnoci.kad je dosao rekao je da mora do bankomata dignuti novac.a ja sam gunđala kako je hladno i da se vise maknemo od riječke.zaglavili smo u palahu na neka 3 sata mislim.raspricali smo se kao da se znamo citav zivot...dirala sam mu tetovaze,zezali smo se i poklonio mi je metak.to me definitivno oborilo(osim njegovog izgleda naravno hehehe).e da.kad sam ga vidjela.1 put...pomislila -po nacinu hoda i drzanju.ajme ovaj je sigurno neki umisljeni div,ma pogle kako se siri al braleee zgoooodan jeeeee.ali iznenadio me.pokazao se kao duhovit,pametan i mrvicu sramezljiv decko.i onda je isao pisat.....i kad se vracao namjerno me prepao s leđa i slatko se nasmijao.ima predivan osmjeh.
nakon palaha zavrsili smo u roziju.bili smo jedini tamo.narucio nam je dvije sportske.konobarica ih je donijela u casama za sampanjac.cak je i svijetlo bilo priguseno i svirala je neka mlaka ljubavna pjesma a nama je bilo neugodno.e da .i jeo je hot dog.bas je bio sladak hehehe.onda smo se zezali tko ima vecu skembu.pohvalio je moje vojne hlace.

Image Hosted by ImageShack.us


stali smo preko puta jelacicevog kod autotroleja i cekali smo bus.bilo je uzasno hladno.pitao me da li mi je hladno i smije li me zagrliti.rekla sam potvrdno na obadvoje naravno.
njegova me bradica skakljala po celu.svidjelo mi se to.i onda naravno je morao doci matija i sve zeznuti!
pozdravio nas je.rekao sovi kako sam mu ja susjeda.onda se raspricao kad mu cura treba roditi(rodila je dva dana nakon sta smo mi prohodali mislim) i da ce dobiti sina.i tako......

sjeli smo u autobus jedno pokraj drugoga.matija je bio iza nas.smijali smo se koliko je visok da nemoze normalno drzati noge.izasao je na svojoj stanici vani.bila sam sama u busu i isla doma.razmisljala sam koliko je ok bilo.dosla mi je poruka na mobitel:"ti si bas zakon cura.jos nisam upoznao nijednu slicnu tebi.bas mi je drago sto sam te upoznao."nasmijala sam se.
bil omi je bed malo radi onog grljenja.nisam htjela da stekne dojam kako sam neka laka.on mi je poslije sam rekao kako je i njemu bilo bed jer nije htio da ja pomislim da je nek slinavac i da grli cure cim ih upozna.

slijedeci dan smo opet navecer izasli skupa van.bili smo u palahu na pivi.poslije smo setali gradom i rekao je ako bih isla s njim kod njegovog frenda u marceljevu.skupljaju se u njegovoj garazi pa da dodjem vidit.rekla sam zasto ne!sjeli smo na 1a.ponudio je da sjednem na njega jer u busu nije bilo mjesta.sjela sma.a kako i nebih kad je na sebi imao orginal vojnicke hlace i marte i izgledao je presexy.vozili smo se do marceljeve i zezali se koliko smo slicni i koliko je to cudno.vidio me ratkovic u busu(tip iz razreda).odmah sam znala da ce citav razred sutra znati o tome.ma bilo me bas briga.ko ih je....

dosli dmo do dareta,a tamo je bio i dino kojeg znam jos s praxe.pricali smo,pili pivo,a ja i sova smo se citavu vecer gledali i drzali đonove od marti jedno na drugom.dino je otisao doma.ostao je dare.nakon nekog vremena je rekao da ide pisati i tako smo nas dvoje ostali sami.sova je sjeo pokraj mene.zagrlio me i poceo nesto pricati cega se nesjecam bas je smo obadvoje bili vec blago pod gasom.gledala sam okolo.bilo mi je pomalo bed.odjednom me okrenuo prema sebi i priljepio svoje usne na moje.poceli smo se ljubit ko blesavi.uletio je dare unutra.nije nam to puno smetalo.
nakon nekog vremena cekali smo taxi na benzinskoj na kantidi.zagrlio me.pitala sam ga sto sve ovo znaci i rekla sam mu da inace to ne radim.i on je rekao da ni on to inace ne radi i rekao je da to valjda znaci da smo skupa,ako ja to naravno zelim.rekla sam da.dignuo me nasred benzinske i poljubio.
dosao je taxi i prvo je odvezao mene doma.ljubil smo se citavim putem.........

Image Hosted by ImageShack.us


sutra smo se opet nasli.bilo je bas neobicno ali lijepo........
eto skupa smo od tada vec 7 mj.svađali smo se ,mirili,htjeli prekinuti(tj.ja sam htjela),pa se ljubili,grlili.......ma ludo nam je uvijek.i nekad me stvarno naljuti,znam,nije on bas uvijek kriv,ali eto....VOLIM GA A I ON MENE


- 13:00 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 17.07.2007.

BDSM

potaknuta činjenicom da mnogo(citaj:svi samo neki ne zele priznati)ljudi ima neki fetish ili tijekom izmjene njeznosti ipak vole to zaciniti s malo boli .sto me fascinira i zaintrigiralo me.....pa eto svi smo mi tek ljudi.od krvi i mesa...slabi na ugodu----------odlučih se malo raspisati o tome

BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). To je konsenzualno, erotsko, seksualno igranje uloga u kojem uzajamno uživaju obje (ili sve) osobe, a koje uključuje ostvarivanje fantazija o dominaciji, pokoravanju, ograničavanju, nadzoru, vezivanju, kažnjavanju i seksualiziranom bolu. U BDSM odnosima osobit naglasak stavlja se na sigurnost, jer oni uključuju mnoge potencijalno opasne činove. Većina ljudi koji prakticiraju BDSM koriste unaprijed dogovorenu sigurnu riječ (eng. safeword) kao signal za prestanak aktivnosti. Budući da je u pitanju igranje uloga, obično "Stani!" ili "Dosta!" moglo bi se pogrešno interpretirati i zato su to uglavnom riječi koje teško da se koriste za vrijeme seksa.
Bottom je pasivna osoba u BDSM seksu i stimulirana je od top osobe. Top osoba u BDSMu ima aktivnu, dominantnu ulogu. Ti isti nazivi se koriste i kontekstu analnog seksa kod gej muškaraca.
Sigurna riječ (safe word) je lozinka koja se koristi u BDSM-u i izgovara se jedino kada se želi označiti krajnja granica "izdržljivosti" bottom osobe koja u tom trenutku signalizira top osobi da se seansa prekida. Ta riječ je uglavnom neka koja se obično ne izgovara za vrijeme seksa, budući da se "ne, prestani", u svrhu većeg efekta BDSM seansi, može slobodno izgovarati.
· Leather (koža) je posebna skupina SM (sadomazohističke, često i S/M ili S&M) subkulture u SADu, a danas se upotrebljava za cijelu kulturu, zajednicu, koja uključuje stil oblačenja i ponašanja, te često prakticiranju BDSM-a.
· Latex (lateks) je također posebna skupina BDSM subkulture koja, za razliku od kože, uključuje stil oblačenja u lateks, gumu ili neki drugi umjetni materijal. Za razliku od leather i BDSM, fetiš na latex nema toliki naglasak na odnose moći ili druga pomagala, koliko na sam materijal.
BDSM i fetišistički motivi s vremenom su se u svakodnevnici zapadnjačkog društva pod utjecajem avangardističke mode, rapa, hip-hopa, heavy-metala, znanstvene fantastike, televizije i filmova toliko proširili, da često kod mnogih i nedostaje spoznaja o BDMS korijenima.
Piercing intimnih dijelova tijela još 80-ih je bio ograničen samo na punk i BDSM scenu, dok je danas prihvaćen i popularan među mlađom populacijom koja i ne pripada toj zajednici.


takodjer,fetishi kao takvi dokazano i isprobano pomazu zaciniti sex i uciniti ga boljim i zanimljivijim.svi oni koji vole istrazivati i skoloni su adrenalinskim aktivnostima......cak i oni koji se srame s vremenom se oslobode kad pronadju nesto za sebe.nema tu niceg lose.zapravo....vise pomaze nego odmaze a i jedna od drugih strana je ta i da bolje upoznajemo sebe i svoje zelje.

- 00:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.07.2007.

MOTO SUSRET U FUŽINAMA-FROGSTOCK

Gusta tama zavila je šumu.
Tvrdo,grbavo korjenje plete udobni krevetac,
A čak se I stjenje smekšalo
I meku postelju načinilo.

Divlja ruža I bršljan uvijaju se umiljato
Ko’ruka pod ruku.
Stari mjesec prkosno gleda
I proplanku svjetlost svoju daje.

Dok lagani vihor drveću poneki list krade
Cvrčak il’ dva se oglase,
Stara sova mrzovoljno hukne
A na nebu tisuće
Ne,milijune zvijezda se skupilo.

Ali samo jedna je tamo,
Svijetli jače neg’sve skupa
Iznad krevetca I svojim
Ga sjajem kupa
Kao da nekog čeka.


jucer smo oko 7 isli ufuzine gdje se odrzavao 7.po redu frogstock.bilo je ZAKON!
nabavila sam sebi i sovi majice od frostoka a i zakrpu.prespavali smo u šatoru.inache...priroda je gore ludo cudna i taaako prelijepa.covjece,e koje zvijezde....sva sreca bilo je vedro vrijeme i vidjelo se na milijarde zvijezda na nocnom nebu ukljucujuci i mlijecnu maglicu .nesto predivno.a onda jos i rijeka,shuma.......a neopisivo..a tek pogled na shumu usred noci......magicno.......istina bilo nam hladno al prezivilo se.ipak je to gorski kotar.otkrili smo mogucnosti svog shatora i izgleda da ipak nije toliko malen(za dvije je osobe al brale ima mjesta u nutra za svashta hehehehe).dino i didi ipak nisu bili tolike sreche.......shator im se cudno iskrivio(kao da je netko pao preko njega a i klinovi su se izvukli)i diana se smrzla(nije mogla zakopcati vrecu za spavanje).btw.dino glupan jedan dlakavi je ostavio nas sator otvoren kad je isao u njega ubaciti svoju cugu jer kod njih nije stala(imaju manji sathor po sirini)pa smo se i mi pola noci gadno smrzavali ali opet,mene i sovu je grijala nasha ljubav hehehe.miha je citavu jebenu noch hrkao u svom satoru i iskreno zalim katarinu koja je tamo morala spavati.najljepsi sator je bio od kize(stvarno lijepo crta ako je ono crtao sam,a najsmjesniji je definitivno od gaje koji se moze doslovno opisati kao smeche(al simpaticno)i onda dinov i didin.popilo se,najelo se i napilo se.bilo je fantach!i nadam se opet moto susretu u delnicama sad u osmom mjesecu.bash gledam flayer kojeg je netko uvalio sovi.
btw.striptizeta je bila neka ofucana kariola.ples joj na trenutke i nije nesto a na trenutke gadno prashi.ono sto je po meni bilo neukusno i droljkasto je to da si je na kraju zabila prst u pi..nije da izigravam sad nekog moralistu i stajaznam,al ito je izgledalo jako jeftino.ajd,nije imala lose tijelo al faca je koma iako sova kaze da je njemu citava ruzna(i bolje mu je).rekao je da ima ruznu facu,lose dupe i male sise.dino se napalio.postujem dobar striptiz kao vrstu umjetnosti ali ovo to definitivno nije bilo.jedino sto je tu bilo najbolje je njeno donje rublje-korzet,tange,slip i grudnjak.tome dajem odlicnu ocjenu.

- 14:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 13.07.2007.

TETOVAZE

Image Hosted by ImageShack.us



Svoju prvu,a nadam se,ne I zadnju tetovažu sam napravila u siječnju ove godine.tetovirala sam se kod vlade(prije je kod točke tetovirao-sad je kod corsa).istetovirala sam zmaja na rebrima na lijevoj strani.inace,mjesavina je fantasy I kineskog stila.ostvarila sam si tu ideju nakon 4 god.smisljanja I razmisljanja sto zelim tetovirati a da predstavlja moj karakter I stav, I mnogobrojnih crteza I informiranja po netu.inace,smatram da je glupo “ukrasavati” tijelo necim sto za nas ne predstavlja nesto znacajno I nosi svoj “teret”.smjesni su mi I jadni ljudi koji se tetoviraju samo kako bi izgledali “kul”.

Prvi put mi je napravljen zapravo samo outline sto je trajalo nekih 7 I pol sati uz naravno stanke.nakon mjesec dana dovrsen je cijeli I to je trajalo nekih 4 sata.cijelo vrijeme sam tetovirana pod anestezijom koja je zahtjevala sama 100-injak uboda u predijelu rebara a za bas tetoviranje neznam ni sama koliko me puta bocnuo.najneugodniji dio tetoviranja je bio onaj završni kada je lidokain popuštao(iako je pomalo bolilo cijelo vrijeme.inace su rebra jedan od najbolnijih dijelova za tetoviranje),a tankim iglicama je radio završno oblikovanje detalja.brisanje tinte s tetovaže da ne opisujem koliko je iritantni I bolno bilo.uglavnom,preživjela sam I nadam se da cu ove godine u listopadu ili studenom ici napravit dva hrasta na leđima.isplatilo se.btw.tetovaža me koštala “laganih” 1100 kn.

A JESTE LI ZNALI……….

Prvi pripadnik zapadne civilizacije koji je dokumentirao tetovaže na ljudskom tijelu bio je moreplovac JAMES COOK.Od tradicionalnih oznaka pripadnosti plemenu I štovanja božanstava,tetovaže su se razvile do dekoracija I modnih ukrasa koji ponekad mogu biti smiješni,neukusni,loše napravljeni,a nazalost,ponekad mogu biti vrlo opasni po zdravlje.

James Cook 1760. Je u svome dnevniku opisao tetovaže koje je vidio na domorocima dok je boravio na Tahitiju I u Tasmaniji.Moglo bi se reći da su on I njegovi mornari donijeli taj običaj u Europu.Danas se smatra da je čovjek koji je započeo taj fenomen u Europi bio Englez John Rutherford.On se navodno,na nekom od pomorskih putovanja iskrcao s broda u otočnom arhipelagu Novog zelanda,gdje je oženio kćer maorskog poglavice.nakon 6 god. Zivota na otoku vratio se u rodni bristol s novinom u svom izgledu.bio je istetoviraN od glave do pete,uključujući I lice.Kasnije su Cookovi mornari dovodili tetovirane domoroce s ekspedicija po Australiji kao atrakciju engleskoj aristokraciji.nakon nekog vremena I sami mornari su se poceli tetovirati.


Sama riječ tetoviranje je preuzeta od tahićana a znači tuckati.arheološki dokazi govore da je tetoviranje daleko starije I nije doslo od tahicana.postoje izvori o prvim tetovažama koje potječu iz egipta,još iz davne 4000.god.pr.kr.Taj običaj je postojao u raznim dijelovima svijeta,osim kine.19.09.1991.je na ledenjaku similaun u tirolskim otztal alpama pronađen smrznuti čovjek koji je prema ispitivanjima živio 3300god.pr.kr..na njemu su pronađene plave crte I na njegovoj kosi,najstariji pokušaj šišanja.

Različite kulture imaju različite načina tetoviranja,ali danas u modernom,civiliziranom svijetu se koristi specijalni alat.boja se nanosi posebnim iglama koje se spojene na mašinicu spojenu na struju.

U arapskom je svijetu razvijena metoda privremenog tetoviranja kanom.takve tetovaze izblijede nakon nekog vremena,te se moguće tetovirati na isto mjesto I po nekoliko puta.nesto slicno biotetovazi.

- 17:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.07.2007.

BEBA 2

sad se beba napušila pul govnara.mora prid doma na obed aš vavek kasni i mama njoj stalno kenja za obed.pozvoni na vrata i smeje se celo vreme aš je bil neki dobar skank.kakove su ti to oči bebo.ma bili smo ja i govnar va parkiću i hital mi je pesak va oči pa su mi tako crvene.ne laži mi molin te ko božića.opet si pila onu rakiju.ma nisan mama.ne laži fali pol boce.ma nisan.dobro puhni onda va mene.a beba je pozabila kako je bila napušena pa je popila rakiju a pozabila je da ju je popila.smrdiš na rakiju bezobraznice jedna balava.lažeš me va oči.sad gren pul govnara da mu rečen ča mislin.mama nemoj.ćuti i obed ti je na stolu.Ča si skuhala?pita beba.danas imaš blitvu s konjskemi muhami zelenu salatu i rigačinu od prasca.va frižideru ti je i malo onega zelenega ča ostane potle hrakanja...mmmm ke dobar obed.sad uštarica gre pul govnara dok beba obedva.ding dong va va va....ki je pita govnar a na stole puna hrpa grasa...uštarica otpiraj moramo povedat neč...ni ga doma....zvat ću miliciju napijaš mi kćer...ma uđite gospođo....bebina mamma je tako glupa da ne kuži ča je to na stolu.ma beba ne pije ona samo puši travu...hoćete vužgat jednu samnom?.......nakon određenog vremena dojde doma i prebije bebu na mrtvo.va ponjavu je zamotala osan opuk od tondaha i prebila ju na mrtvo i govnara prijavila milicije.

- 22:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 11.07.2007.

eto.dosla sam s prijemnog........

neznam da li da placem ili da se smijem sama sebi.jer da nije toliko tragicno.bilo bi komicno

najjednostavnija pitanja sam zajebala-gramatiku necu komentirati jer to je katastrofa-bar je to poznato vec
mozda mi jednostavno nije suđeno.a jaja bi si pregrizla da mogu studirati na filozofskom i to bas hrvatski-bez sranja.kunem se vlastitim kurijim ocima kako bi se reklo

sta je najtuznije....doslo je masa nekih fantoma-neznaju se obuci al kladim se da uce i dok vrse veliku nuzdu

ako nista drugo-ja se bar znam obuci.a i brigita.nije da nas hvalim al malo nas je izgledalo kao da ne cuvamo ovce negdje tamo u donjoj vukojebini pripizdinskoj

uzalud mi sve procitane knjige,uzalud mi sve ove godine nade.............uzalud mi svi stihovi koje sam napisala i koje cu napisati

idem slusati lonely day od glupog SOAD-mrzim ih i sugavi su i nepodnosim ih.i da srot su.ali ta pjesma je definitivno super za izrezat si zile gudalom za gusle(to je inace instrument iz tradicije dalmatinske zagore,ponekog dijela like-mislim,hercegovine i dubrovačkog zaleđa)


i SAD JEDNA ZALOPOJKA

Tulipani su odavna vec procvjetali,
Živote-
radosti
I….žalosti,
Tko bi rekao da Nas od sada pa na dalje
Cekaju samo
Karanfili krvavi,
Pleh,
Zemlja I u njoj crvi
Prozdrljivi.


- 11:52 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 04.07.2007.

EVO INFORMACIJA

Sumerani spominju boga Enkija i njegovo bogovski obilno svršavanje – od ejakulacije se napunilo suho korito rijeke Tigris i cijelo je područje postalo plodno.
Stari Egipćani masturbaciju su u mnogobrojnim mitovima povezivali s raznim bogovima. Prema jednom od njih, usamljeni bog Atum masturbirao je i stvorio boga Shu i božicu Tefnut, koji su postali 'roditeljima' svega na svijetu.
Prema drugom, kreator svemira Ptah održava kozmički poredak konstantnom masturbacijom. Bog Nila Hapy svršavao je, srećom, samo jednom godišnje i tada je dolazilo do velikih poplava.
Bog muške potencije Min uvijek je prikazivan s 'masivnom' erekcijom, često držeći ud u ruci – tijekom godišnjih proslava u njegovu čast muškarci bi masovno masturbirali.
Međutim, takvo im ponašanje inače ne bi bilo tolerirano, jer Egipćani su imali kontradiktorne stavove o samozadovoljavanju – ono je moglo biti smatrano kreativnim činom, ali i zagađivanjem.
Božica Isis jednom je, prema legendi, uhvatila svog brata Seta i sina Horusa u uzajamnom masturbiranju. Od bijesa je Horusu odsjekla ruku, ali mu ju je odmah zatim vratila i počela mu sama davati 'ručni rad', kako bi njegovo tijelo u potpunosti vratila u funkciju.

Hindusi imaju mit prema kojem je bog vatre Agni ne samo masturbirao nego i oralno zadovoljio boga Shivu, progutao njegovo sjeme i zatim rodio Skandu, boga muške ljepote. U najranijoj kineskoj taoističkoj tradiciji seksualni užitak, ili životnu energiju, stvara chi. Vjerovalo se da se dugom masturbacijom bez ejakulacije može povoljno utjecati na zdravlje, dok se čestim 'pražnjenjem' samo trati isti taj dragocjeni chi.
Stari Grci imali su sasvim zdrav stav prema masturbaciji – smatrali su je normalnim dijelom života, niti vrlinom niti manom. Njima je ona bila dobar lijek za destruktivne seksualne frustracije.
Prema legendi, otkrio ju je Hermes i naučio Pana kako se to radi, tako da Bog šume nije više bio toliko usamljen u svojim lutanjima, a kada bi sreo zalutalog putnika, naučio bi i njega užicima solo seksa.Ono što je osobito zanimljivo i neuobičajeno za stari vijek, Grcima niti ženska masturbacija nije bila tabu tema.
Grad Milet u Maloj Aziji bio je na glasu po obrtnicima od kojih se mogao kupiti dildo ili umjetni penis fino izrađen od kože, drveta ili bjelokosti.
Rimljani, od čijeg glagola masturbare dolazi i sama riječ, zapravo su imali desetak različitih izraza za tu aktivnost, ali ne i postojan stav prema bilo kojoj formi seksualnosti.

Ipak, osuđivanje masturbacije staro je koliko i štovanje ljudske plodnosti – što je pleme bilo veće, to je imalo veći utjecaj, a njegovi članovi bili su sigurniji. Zato je svaka forma seksa kojoj razmnožavanje nije svrha (masturbacija, homoseksualnost, oralni, analni seks) najčešće bila smatrana krivom.
To se možda i najbolje može vidjeti iz judeokršćanske tradicije i primjera biblijskog 'drkadžije' Onana.
Iako je po njemu onanija dobila ime, a crkveni autoriteti pogrešno ga navodili kao dokaz da Bog osuđuje masturbaciju, njegov grijeh zapravo nije bila onanija, nego coitus interruptus. Naime, evo o čemu se radi: u biblijskim vremenima židovski je zakon nalagao da brat mora oploditi udovicu svoga brata. Onan iz Judeje to je odbio i umjesto toga 'prosipao svoje sjeme' (ejakulirao) po zemlji.
U vremenima koja su uslijedila masturbacija se vrlo rijetko spominjala, kako u medicinskim priručnicima, tako i u svakodnevnom životu kršćanskih zajednica.
Kršćanski mislioci, kao što su bili apostol Pavao, Augustin i Toma Akvinski, najviše su pridonijeli razvijanju negativnih stavova prema tjelesnim užicima općenito, osuđujući sve seksualne čine čija svrha nije reprodukcija.
O tabu temi progovorio je 1758. švicarski je liječnik Tissot, i to u vrlo negativnom kontekstu: on je ustvrdio da je seksualno samozadovoljavanje jedan od glavnih uzroka mentalnih bolesti i da ga zato treba izbjegavati. Unatoč mnogim kritikama suvremenika kojima je bio izložen, njegova su gledišta postala općeprihvaćenima i gotovo standardnom referencom u medicinskim publikacijama sve do sredine dvadesetog stoljeća.
1834. godine dr. Sylvester Graham napisao je da je gubitak sjemena štetan za zdravlje: muškarci, vjerovao je Graham, ne bi trebali upražnjavati seks više od dvanaest puta godišnje. Masturbacija je osobito štetna, smatrao je, i predlagao pravilniju ishranu kao sredstvo za smanjenje seksualnog apetita. Čuli ste za izraz 'graham brašno'?
Punih pedeset godina kasnije jedan drugi liječnik slijedio je njegove ideje i osmislio kvalitetan obrok namijenjen prije svega mladićima u razvoju, baš u tu svrhu. Liječnik se zvao John Harvey Kellogg.
U to vrijeme osjećaj krivnje i straha usađivao se mladim ljudima još od najranije dobi – u razdoblju od 1856. do 1932. godine 33 antimasturbacijske 'naprave' dobile su u Americi zaštitne patente, a njihove su slike objavljivane u katalozima medicinske opreme – većina ih se sastojala od oštrih iglica koje bi bockale penis ukoliko tijekom noći postigne erekciju, a bilo je i 'kaveza' za penise, čija je namjena bila spriječiti mladiće da se 'diraju'.
Nije poznato koliko je upotreba tih naprava uistinu bila raširena i kakav su efekt mogle imati na mladiće.
Također, 'pojasevi nevinosti' nisu mit – mnoge su ih djevojke i žene bile primorane nositi, a u radikalnim slučajevima bilo je i 'ženskog obrezivanja', barbarske i vrlo bolne prakse koja se još i dan-danas primjenjuje u nekim afričkim i azijskim zemljama. Kako bi je se spriječilo da se samozadovoljava, a u konačnici i uopće uživa u seksu (koji služi za pravljenje djece, a ne za puteno uživanje), ženama bi se još u ranoj dobi jednostavno – odrezao klitoris!
Tek nakon 2. svjetskog rata, postupnom liberalizacijom koja je šezdesetih godina rezultirala i posljednjom seksualnom 'revolucijom', kao i znanstvenim istraživanjima i radovima koji su se oslanjali na Freudove teorije, situacija se u potpunosti promijenila.
Sekularni medicinski autoriteti danas masturbaciju proglašavaju fiziološki bezopasnom, čak je preporučuju kao prirodan način olakšanja. Problem je jedino ako ona postane opsesijom – tada može doći do štetnih psihološkim nuspojava, kao što su pretjerana introvertiranost, gubitak samopouzdanja i na koncu nemogućnost funkcioniranja u uobičajenim društvenim ulogama.
Međutim, iako je liječnici danas smatraju normalnom i poželjnom, masturbacija je i dalje tabu tema za mnoge.
Navedimo samo jedan primjer: 1994. godine američki predsjednik Bill Clinton smijenio je Jocelyn Elder s dužnosti Surgeon Generala (što je ekvivalent, recimo, ministrici zdravstva) zbog izjave da je masturbacija nešto što je 'dijelom ljudske seksualnosti i možda bi se čak trebalo podučavati'.


- 16:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #