utorak, 19.07.2011.

Želja i zahvalnost

Koje su vaše najdublje želje? Što biste u životu željeli imati ili biti? Ako su one neostvarive i nedostižne, vrlo lako mogu postati izvor frustracije i nezadovoljstva. Ne zaboravimo nikada na bogatstvo i vrijednost koju imamo i nosimo u sebi, kao ljudi, kao Božja stvorenja, kao sinovi i kćeri Božje. Čini nam se to bogatstvo malo, ili neupotrjebljivo u današnjem svijetu koji funkcionira po principu ponude i potražnje?
Upravo činjenica da nam Bog daruje život i da smo Njegovom ljubavlju ogrijani, pokazuje nam smjer životnog hoda koji ne funkcionira isključivo po principu ponude i potražnje, već po principu ljubavi i darivanja. Svaki novi trenutak života novi je razlog za zahvalnost što ga mogu živjeti, a ta zahvalnost neka nam bude poticaj da još dublje pogledamo u svoj život i njegovu vrijednost i da prepoznamo da nijedna neispunjena želja nije razlog za razočaranje, nego poticaj za novo traženje. Neprestanim upoznavanjem sebe, svoje duhovne dubine uviđamo da smo samo dio neizmjerne dubine i bogatstva kada smo uronjeni u Boga.
Susresti Boga u sebi znači biti svjestan da nam je Bog darovao život i dao nam mogućnost da mi budemo njegovi suradnici u rastu Božjega Kraljevstva na zemlji. To činimo prihvaćanjem, ljubavlju prema braći i sestrama, poniznošću i zahvalnošću pred Bogom darovateljem. On nam omogućuje da upravo u tim odnosima naše želje od onih sebičnih i površnih postaju udružene u Božji naum za nas te zapravo od želje prerastaju u zahvalnost. Bog, naš nebeski Otac znade što nam je najpotrebnije.

Objavljeno u 19:11 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

0

Opis bloga

"Kao djeca svjetlosti hodite "
(Ef 5,8)

Život nam donosi mnogo
svjetla i radosti
u svakodnevnim malim
stvarima - u detaljima.
I u njima nam
Bog progovara.
sretan
Kruno















E-mail

kao.djeca.svjetlosti@gmail.com