.marginalno.

subota, 16.12.2006.

BigBrother pobjednik

Klukas, Lobel, Kosenc, Muhlo i Hrvat, i dvije sestre Tuga i Buga došli su u 7.stoljeću na prostor današnje RH, bili su braća i jako su se voljeli. Od njih je potekao hrvatski narod. Mnogi su se potomci miješali sa germanima, avarima, turcima, talijanima, mađarima,... Ali ostala je jedna izvorna hrvatska loza.

Prema legendi koju nam je jučer uz logorsku vatricu i izvorno hrvatsko jelo; sirovu ribu ispričao fra Trpimir Horvat, i sam pripadnik te loze, priča teče ovako...

Hrvat je bio najjači brat u obitelji. Ali, bio je jako prištav, ružan, glup i znojio se. Kako ga ni jedna od rimljanki i avarki nije željela za svog muža jedne noći, sav uspaljen, odlučio je imati ženu, pravu, zaobljenu. I nije birao, skočio je na svoju sestru Tugu i oplodio je svojom bogomdanom spermom. Tuga se zaklela da će u lozi uvijek biti samo potomci uže obitelji. Prolazile su godine i konačno se isprofiliralo prezime Rimanić koje je izjednačavalo jačinu loze sa jačinom Rimskog Carstva. No, nakon stoljeća i stoljeća u kojima je najbitnija bila fizička snaga, došlo je vrijeme krize za lozu Rimanić. Intelekt u kombinaciji sa fizičkom snagom i čvrstim stavom postao je najbitniji. Rimanići su osiromašili, za njih nije više bilo posla, osim vožnje kočije ili vuče pluga na polju. Vrijeme je i dalje letilo i odjednom je uz sve navedeno i pismenost postala vrlo bitnom. Ali, što je to pismenost, pitali su se Rimanići. I tako su u neznanju živjeli sve do uvođenja osnovne škole kao obavezne. No, djeca Rimanići nisu voljela školu, oni su više voljeli gađanje kamenjem i zamišljali si kako bi bilo divno živjeti u pećini. Ali ipak osnovno obrazovanje su stekli.

2.4.1982. pojavila se crna ovca u obitelji. Intelektualni tip Rimanićevih. Otac je odmah optužio svoju kćer, ujedno i majku njihovog djeteta kako ga je varala sa rošavim Lujom iz Hercegovine, ali ona to nikad nije priznala. Naime, mladi Danijel Rimanić ne samo da je završio osnovnu školu, već je dogurao i do više pomorske škole. Osramotio je obitelj. No mladom Danijelu nikada nije bilo jasno što to znači osramotiti, te zašto ga je obitelj odbacila. Pa naslijedio je sve obiteljske vrijednosti - smrdi, ima kraste po licu, ne pere se, ima prištava leđa, glupav pogled, tijelo Apolona (što je to Apolon???), a povrh svega čak i jede morska jaja. Sav nesretan prijavio se u BigBrother i uz pomoć iskonskih, doduše pomiješanih, HRVATA postigao ono što nitko Rimanićev nije učinio. Oduševio je svojom općom nekulturom sve mu rođake HRVATE i svojom nehigijenom izazvao vrućinu u gaćicama mladih hrvatskih djevojaka. Trudio se biti što sličniji obitelji. Želio je biti pravi HRVAT, čvrst, smrdljiv, neuk i glup. I uspio je. Svojom nevjerojatnom pojavom izazvao je salve oduševljenja i divljenja pravih HRVATA. HRVATIMA je to dalo nadu da nacija i narod još nisu izgubljeni, da ima pravih potomaka, i takvom su u ruke dali 1.250.000,00 kuna. Nije važno što Danijel Rimanić misli da tim novcem može kupiti Concorde, tanker, "porše" i vile od 200 kvadrata uzduž obale Jadrana, važno je samo to da pravi HRVAT nikada neće niti izumrijeti, niti se promijeniti.

Zašto bi pobogu voljeli čiste ljude sa radnim navikama i makar trunkom soli u glavi? Pa oni nisu HRVATI, to je jedini razog!
- 00:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #