Totus-Tuus

utorak, 19.08.2008.

Proslave u čast Presvete Krvi Isusove u prošteništu u Ludbregu

Ludbreg, 30.08 - 07.09.2008.
Središnje godišnje proslave u čast Predragocjene Krvi Isusove u prošteništu u Ludbregu započet će u subotu 30. kolovoza, a zaključit će se već tradicionalnim euharistijskim veleslavljem na prvu rujansku "Svetu nedjelju" 7. rujna.

Glavna slavlja u četvrtak 4. rujna predvodit će domaćin varaždinski biskup Josip Mrzljak, u petak 5. rujna vojni biskup Juraj Jezerinac, u subotu 6. rujna pomoćni zagrebački biskup dr. Ivan Šaško, a u nedjelju 7. rujna pomoćni đakovačko-osječki biskup dr. Đuro Hranić.


Proslave u ludbreškom prošteništu, koje se već započelo pripremati za velika slavlja 600. obljetnice od događaja čuda pretvorbe vina u pravu krv, koje se zbilo 1411. godine za vrijeme mise u kapeli Svetoga Križa u ludbreškom dvorcu Batthyany, započinju u subotu 30. kolovoza tradicionalnim susretom mladih koji će se okupiti na misi u 18 sati, te na festivalu duhovne glazbe u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 19.30 sati, gdje će nastupiti brojni zborovi, sastavi i solisti s duhovnim pjesmama.

U nedjelju 31. kolovoza održat će se tradicionalno hodočašće i susret djelatnika i volontera župnih Caritasa Varaždinske biskupije, te starijih i bolesnih osoba, kao i vatrogasaca. U 10.30 sati krenut će procesija od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele, gdje će se slaviti misa u 11 sati.Nakon mise bolesnicima će se podijeliti sakrament bolesničkog pomazanja, a župni Caritas i Crveni križ priredit će uobičajenu okrjepu u šatoru. Isti dan u 14.30 sati održat će se pobožnost križnog puta postajama u prošteništu, gdje će se u 20 sati održati i pobožnost "Put svjetla".

U srijedu 3. rujna župni pjevački zbor održat će u župnoj crkvi svoj tradicionalan koncert s početkom u 19.30 sati.

Hodočašće vjeroučenika i ministranata priređuje se u četvrtak 4. rujna.

Od 8 sati očekuje se dolazak hodočasnika koji će imati prigodu za ispovijed u crkvi. U 9.15 sati kreće procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli, gdje će se u 9.30 sati slaviti misa. Nakon mise priređuju se sportski susreti. Večernju misu u 19 sati u kapeli Svetog Križa u dvorcu Batthyany već tradicionalno predvodi varaždinski biskup. Nakon mise, koju će predvoditi biskup Mrzljak, održat će se svečana procesija s pokaznicom Presvete Krvi do crkve, gdje će se pjevati pohvale Sv. Krvi, održati večernja i moliti litanije. U 20.30 sati priređuje se bdjenje s molitvom Getsemanske ure.

U petak 5. rujna održat će se 9. hodočašće vojno-redarstvenih snaga i godišnje zavjetno hodočašće vjernika susjednih župa.

U 7 sati misu će slaviti župa Martijanec, u 8 sati župa Sveti Đurđ, a u 9 sati župa Veliki Bukovec. Vjernici župa Vinica i Rasinja okupit će se na misi u 10.30 sati, središnjem hodočasničkom slavlju toga dana, koje će predvoditi vojni biskup Juraj Jezerinac. Uoči mise održat će se svečana procesija pripadnika Hrvatske vojske i policije i drugih vjernika od župne crkve do prostora slavlja kod zavjetne kapele. U 14 sati pobožnost križnog puta predvodit će misionari Krvi Kristove. U 19 sati bit će pjevana večernja, litanije Krvi Isusove, te sveta misa koju predvode misionari Krvi Kristove iz Zagreba. Nakon mise bit će sat klanjanja. Kroz te dane propovijedat će i duhovno voditi hodočasnike don Marijo Zelanović, župnik župe Dol kod Starigrada s otoka Hvara. Animator hodočasnika i predvoditelj molitava i pjesama bit će bogoslov Ivan Grubišić.

Na "Svetu subotu" 6. rujna već tradicionalno hodočastit će vjernici mnogih župa Zagrebačke metropolije.

U 6 sati slavit će se sveta misa u crkvi uz izlaganje relikvije. U 7 sati bit će pjevana misa s propovijedi. U 9 sati slavit će se misa na slovenskom jeziku u zavjetnoj kapeli. U 10 sati u zavjetnoj kapeli započinje duhovni pretprogram koji predvode misionari Krvi Kristove uz pjesme zbora Trinitas. U 10.45 sati kreće iz crkve svečana hodočasnička procesija prema zavjetnoj kapeli gdje će se u 11 sati slaviti euharistija koju predvodi biskup Šaško, uz koncelebraciji biskupa Mrzljaka i brojnih svećenika. Popodne će od 13 do 15 sati klanjanje Presvetom Sakramentu predvoditi bogoslovi, a pjesmom pratiti zbor Trinitas.

Molitvene nakane bit će za duhovno ozdravljenje i slogu u našim obiteljima, mlade koji su na raskrižju života, duhovna zvanja u našem narodu, za svećenike, redovnike i redovnice, te napredak i slogu u našoj domovini. U 15 sati održat će se pobožnost križnog puta, a zatim euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodočasnika uz glavnu stazu u prošteništu. U tijeku križnog puta nakon 12. postaje KUD iz Petrijanca uprizoruje "Živu Muku Isusovu". U 16 sati bit će pjevana zlatna krunica i litanije Krvi Kristove. U crkvi će biti prilika za ispovijed. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi će pred izloženom relikvijom prirediti duhovno-meditativni program. U 19 sati pjevat će se pohvale i litanije Sv. Krvi te večernja. U 19.45 sati slavit će se misa, a u 21 sat održat će se u prošteništu pobožnost "Put svjetla" s upaljenim svijećama.

Na "Svetu nedjelju" 7. rujna hodočastit će brojni vjernici iz Hrvatske i inozemstva.

U 6 sati izložit će se relikvija na oltar te će se slaviti prva jutarnja misa. U 7 sati bit će pjevana misa s propovijedi. Hodočasnici će imati prigodu za ispovijed sve do 10 sati u cinktoru crkve, gdje će se dijeliti i pričest. Od 9 sati u zavjetnoj kapeli započinje duhovni program koji predvode sestre klanjateljice Krvi Kristove iz Vrhovca i Zagreba. Svojom pjesmom prati ih skupina mladih iz Velikog Bukovca.

U 10.30 sati od crkve kreće svečana procesija hodočasnika i svećenika koju predvodi pomoćni đakovačko-osječki biskup Đuro Hranić, koji će predvoditi i svečano euharistijsko veleslavlje u koncelebracji biskupa domaćina i brojnih svećenika. U procesiji će sa svojim kostimima sudjelovati članovi KUD-a Petrijanec koji će predstaviti hodočasnicima "Živu Muku Isusovu".

Bogoslužje će pjesmom pratiti mješoviti četveroglasni župni pjevački zbor pod ravnanjem Antuna Kranjčeca i orguljašice s. Kristine Cenkovčan. Popodne će od 13 do 15 sati biti klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, koje predvode bogoslovi, a pjesmom prati zbor Trinitas. Molitvene nakane bit će za članove obitelji nestalih branitelja, mlade koji su izloženi teroru zla i lošim primjerima starijih te naš hrvatski narod i Crkvu u njemu.

U 15 sati započinje križni put koji će predvoditi misionari i bogoslovi. Nakon križnog puta bit će euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodočasnika uz glavnu stazu u prošteništu. U 16 sati pjevat će se zlatna krunica i moliti litanije Krvi Kristove. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi će imati duhovno-meditativni program. U 19 sati u crkvi će se pjevati pohvale, litanije i večernja u čast Krvi Kristovoj, a program će se zaključiti misom zahvalnicom.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2012 (2)
Rujan 2011 (45)
Kolovoz 2011 (57)
Srpanj 2011 (75)
Listopad 2009 (1)
Kolovoz 2009 (8)
Srpanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (16)
Prosinac 2008 (5)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (14)
Kolovoz 2008 (50)
Srpanj 2008 (91)
Lipanj 2008 (18)
Svibanj 2008 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

TOTUS TUUS



  • BLOG PREDAJEM U RUKE,POD ZAŠTITU I VODSTVO
    MAJKE BOŽJE BISTRIČKE,
    A POSVEĆUJEM GA SVOJOJ OBITELJI ZA DUHOVNI RAST,
    BLAGOSLOV I ZAŠTITU PO ZAGOVORU
    NAZARETSKE OBITELJI!



    pjevaRazno

    La-la

Moji dragi linkovi...

  • Radio Marija
    Katolici
    Delnice-crkva
    HKR
    Pater Luka

    http://www.nasa-obitelj.com/hr/naslovnica/
    http://zajednica-sv-ivana.blog.hr/
    http://www.katolici.org/naslov.php
    http://devetnice.net/index.html
    www.gospelcom.net Biblija na raznim jezicima
    www.medjugorje.org Službena stranica Medjugorja
    www.vatican.va Službena stranica Vatikana

Molitva sv. Mihaelu, Arkanđelu

  • Sveti Mihaele , Arkanđele, brani nas u boju!
    Protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
    Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti,
    vojvodo vojske nebeske, sotonu i druge
    duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša,
    Božanskom jakosti u pakao protjeraj !
    Amen.